تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

SHAHRDARINEWS.COM


باوجود بازدیدهای سازمان محیط زیست تاکنون گزارشی از آلودگی دود خروجی نیروگاه داده نشده
تاريخ خبر: سه شنبه، 12 ارديبهشت 1396 ساعت: 13:47

به گزارش گروه محیط زیست تهرانی نیوز؛معاون پردازش و دفع سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه کلید پست برق نیروگاه ریجکت سوز در دست دولتی هاست، گفت: تاکنون گزارشی مبنی بر آلودگی دود خروجی این مجتمع داده نشده است.

 

 محمدرضا عظیمیان  با بیان اینکه نیروگاه ریجکت سوز در این مجتمع روزانه ظرفیت پردازش 200 تن زباله را دارد، گفت: 3مگاوات برق در ساعات در این نیروگاه تولید می شود. مواد پلاستیکی در خطوط سورتینگ جداسازی شده که ارزش حرارتی بالایی دارد و تنها سوخت درواقع همین سوزاندن پلاستیک هاست.

معاون پردازش و دفع سازمان مدیریت پسماند با بیان اینکه در 24 ساعت 72 مگاوات برق توسط این نیروگاه تولید می شود، تصریح کرد: این در حالی است که در 30 روز 2هزار و 160 و در یک سال 24 هزار مگاوات برق تولید می شود که تا این لحظه 22 هزار مگاوات برق طی 22 ماه فعالیت این کارخانه تولید شده است.

وی با بیان اینکه کلید پست برق این نیروگاه در دست وزارت نیرو و دولت است، تصریح کرد: در طول 20 سال روزانه سه هزار و 200 تن ریجکت خواهیم داشت که طی دو فراخوان برای نیروگاه 1600 تنی قرار است دو نیروگاه دیگر در این مکان احداث کنیم که بعد از رفع موانع قانونی این نیروگاه فعال خواهد شد. این در حالی است که خرید تضمینی برق این کارخانه ها به مدت 20سال دردست پیمانکاری خواهد بود که این نیروگاه ها را احداث خواهد کرد. از سوی دیگر نیز وزارت نیرو باید خرید برق را انجام دهد . مورد بعدی گارانتی سرمایه است که یک نیروگاه 1600 تنی دو هزار میلیاردتومان سرمایه می خواهد که این گارانتی نیز در دست دولتی هاست که کارهای آن را وزارت اقتصاد و دارایی باید انجام دهد .

عظیمیان با بیان اینکه هر کیلووات برق 520 تومان به فروش می رسد، یادآورشد: طی سالهای گذشته 10 هزار میلیاردتومان فروش برق داشته ایم.

معاون پردازش و دفع سازمان مدیریت پسماند با اشاره به اینکه در روز افتتاحیه این نیروگاه خانم ابتکار معاون رییس جمهور در این مراسم حضور داشت و از این نیروگاه بازدید کرد، خاطرنشان کرد: اداره کل محیط زیست استان تهران و سازمان حفاظت محیط زیست نیز مرتبا از این نیروگاه بازدید می کنند و تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر آلودگی دود خروجی از این نیروگاه به ما داده نشده است . این در حالی است که یک شرکت خارجی نیز این دود را آزمایش کرده و نتیجه آن را به سازمان حفاظت محیط زیست داده که تا کنون گزارشی مبنی بر آلودگی این محیط داده نشده است.

وی با بیان اینکه کارخانه دیگری نیز در دست احداث داریم، اضافه کرد: زمین این کار خانه نیز آماده است و بعداز عقد قرارداد این نیروگاه در عرض 30 ماه احداث خواهد شد که بعداز احداث 6 ماه بهره برداری آزمایشی شده و بعد از این مدت این برق وارد شبکه می شود. در این نیروگاه فعلی 90 نفر فعال هستند و 200 نفر هم در بخش های سورتینگ فعالیت می کنند.

عظیمیان با بیان اینکه در کارخانه جدید از تکنولوژی روز دنیا استفاده می کنیم، تاکید کرد: احتمالا نیروگاه جدید با ظرفیت 300 نفر احداث خواهد شد.

معاون پردازش و دفع سازمان مدیریت پسماند با بیان اینکه در مکان فعلی دریاچه خشک شده شیرآبه درختکاری صورت پذیرفته است، اضافه کرد: قبلا این دریاچه شیرآبه 18هکتار و با عمق 5 متر بود، اما در حال حاضر این دریاچه به طور کامل خشک شده است. تصفیه خانه شیرابه نیز روزانه ظرفیت تصفیه 200 مترمکعب را دارد که این میزان به 400مترمکعب نیز افزایش خواهد یافت. این در حالی است که آب استحصال شده و پساب تصفیه خانه در کشاورزی و صنعت استفاده می شود .

عظیمیان با تاکید بر اینکه دیگر بویی از دریاچه شیرآبه تا کیلومترها استشمام نمی شود، افزود: درگذشته این بو تا فاصله زیادی منتشر می شد اما با طرح مهندسی دانشگاه تهران دیگر دریاچه ای وجود ندارد.

وی با بیان اینکه در مجتمع آرادکوه محصول ریجکت ها در سلولهای دفع بهداشتی دپو می شود، گفت: به مرور زمان روی آنها با خاک پوشانده می شود و بعد از گذشت چندسال و در نیروگاه تبدیل به الکتریسته خواهند شد.