همیشه فقط یک مشکل و مسئله خاص در طلاق مورد نظر نیست، بلکه همواره زوجها دلایل مختلفی را برای طلاق خود بیان میکنند؛ دلایلی همچون نداشتن تفاهم، اختلاف طبقاتی، تفاوتهای تحصیلی، اعتیاد، پرخاشگری و تندخویی، فقر و بیکاری، شبکههای اجتماعی و... که قابل بررسی و کنکاش هستند.
آثار طلاق بر فرزندان
تحقیقات نشان میدهد طلاق در خانوادههایی که یکی از والدین وجود ندارند رشد کودک در جنبههای مختلف اجتماعی، عاطفی و حتی عقلی هم با مشکل مواجه خواهد شد و اگر این جدایی و طلاق در سالهای اول زندگی فرزندان انجام گیرد، تأثیرات نامطلوب آن بیشتر و عمیقتر از مرگ یکی از والدین خواهد بود.
تأثیرات طلاق بر کودکان
معمولا بسیاری از کودکان پس از جدایی والدینشان از لحاظ تغذیهای دچار مشکل میشوند، بازیهایشان حكايت از افسردگی آنان دارد و همچنین برخی از آنان دچار کابوس و شبادراری شده و همواره احساس گناه میکنند و از طرفی کمتر لبخند میزنند و بیشتر گریه میکنند.
تأثیر طلاق بر نوجوانان
این اتفاق ناگوار (طلاق) خصوصیات حساس دوران بلوغ را شدت میبخشد و میتواند موجب بروز تمایلات افراطی در این مرحله از رشد شود و موجب پررنگشدن احساس رنج و منفیبافی، مقاومت، عدم ایجاد رابطه با سایر افراد بهویژه افراد خانواده شود؛ چراکه فقدان هر کدام از والدین مشکلات خاص خود را به همراه دارد. برای مثال، نبود پدر میتواند موجب کاهش مدیریت در خانه و نبود مادر موجب کاهش فضای عاطفی خانواده شود. ازاینرو با وجود اینگونه کمبودها فرزندان در بیرون از محیط خانه به دنبال جبران خلأهای عاطفی و روحی خود هستند که در مواردی هم به فرار از خانه، اعتیاد، کارتنخوابی، سرقت و... منجر میشود.