به گزارش گروه حمل و نقل و ترافیک شهری شهرداری نیوز،معاون آموزش سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران همزمان با 17 شهریور (روز جهانی مبارزه با بیسوادی)، گفت: بسیاری از تصادفات رانندگی از جمله تصادفات منجر به فوت از سوی رانندگانی صورت میپذیرد که بیسواد یا کمسواد بوده و از آگاهی و شناخت پایینتر و ریسکپذیری بالاتری هنگام رانندگی برخوردار هستند.
شهرام جباری زادگان با اشاره به این که عامل انسانی، مهمترین دلیل بروز تصادفات رانندگی است و بیش از دو سوم از حوادث و سوانح ترافیکی به علت بی احتیاطی رانندگان، راکبان موتورسیکلت و عابران پیاده به وقوع میپیوندند، افزود: افراد بیسواد با سه ویژگی آسیبدیده، آسیبپذیر و آسیبرسان شناخته میشوند و بی احتیاطی این افراد، زمینهساز وقوع تصادفات بیشتر و شدیدتر است.
وی با بیان این که متأسفانه بالغ بر 15 درصد از جمعیت کشورمان بیسواد هستند، اظهار کرد: ریشه کنی بی سوادی، میتواند بر کاهش و کنترل بسیاری از مسائل و مشکلات اجتماعی و فرهنگی از جمله مشکل رفتارهای رانندگی و فرهنگ ترافیک مؤثر باشد.
جباری زادگان با اشاره به این که رانندگان، راکبان موتورسیکلت و عابران پیادهای که از سطح سواد بیشتری برخوردار هستند، ریسکپذیری پایینتری دارند و کمتر تصادف میکنند، تصریح کرد: به عنوان نمونه، با توجه به اهمیت استفاده از کمربند ایمنی هنگام رانندگی، همزمان با افزایش میزان تحصیلات، میزان استفاده از کمربند ایمنی نیز افزایش مییابد.
وی با بیان این که بر اساس مطالعهای که در سال 91 صورت گرفته، 91 درصد راکبان موتورسیکلت که در تصادفات رانندگی تهران کشته شدهاند، بیسواد و کمسواد بودهاند، گفت: بر این اساس، 70 درصد عابران پیاده و 45 درصد رانندگانی که در تصادفات جان خود را از دست دادهاند نیز بیسواد یا کمسواد بودهاند.
معاون آموزش سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در پایان خاطرنشان کرد: سطح سواد تأثیر مستقیمی بر تعداد و شدت تصادفات رانندگی بر جای میگذارد و با توجه به آمار مذکور، موتورسیکلتسواران بیسواد و کمسواد که در تصادفات کشته میشوند و سهم عمدهای در این آمار دارند، گروه مذکور بايد به ¬عنوان گروه هدف مورد توجه ويژه¬اي قرار گیرند.