تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

SHAHRDARINEWS.COM


کارخانه سیمان یک تهدید زیست محیطی بالقوه محسوب می شود
تاريخ خبر: شنبه، 8 شهريور 1393 ساعت: 15:22

به گزارش گروه پارلمان شهری شهرداری نیوز،رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، با اشاره به اینکه‌ صنعت سیمان یک تهدید بالقوه زیست محیطی محسوب می شود، گفت:‌ تنها نگرانی آلایندگی غبار است که باید توسط فلیترها کنترل شود اگرچه فعلا خروجی کارخانه در حد استاندارد است.

دکتر رحمت‌اله حافظی پس از بازدید از کارخانه سیمان، با اشاره به اینکه کارخانه دارای 19 فلیتر کیسه ای و دو فیلتر الکتریکی است، اظهار کرد:‌ حوزه حریم صنعت توسط منطقه مسکونی رعایت نشده و بیش از از حد استاندارد به این فضا نزدیک شده است و تنها نگرانی آلایندگی غبار است که باید توسط فلیترها کنترل شود.

وی با بیان اینکه فاضلاب مجموعه مشکلی ندارد، افزود:‌ سازمان محیط زیست هر سه ماه یکبار میزان آلودگی‌های صوتی، غبار و آب کارخانه را کنترل می کند همچنین سیستم غبارسنج لحظه‌ای و انلاین کارخانه میزان خروجی غبار را ثبت می کند و اطلاعات آن توسط واحدهای مسئول در کارخانه رصد و به صورت آنلاین در اختیار فرمانداری شهر ری و اداره کل محیط زیست تهران قرار می‌گیرد تا در صورتی که آلودگی بیش از حد استاندارد بادشد بلافاصله تذکر داده می شود.

رئیس کمیسیون سلامت شورا با اشاره به طور معمول میزان غبار خارج از حد استاندارد نیست ولی گاهی به دلایل فنی این تهدید وجود دارد، گفت:‌ صنعت سیمان یک تهدیدکننده بالقوه زیست محیطی محسوب می شود و اگر نظارت‌های قوی و لحظه‌ای صورت گیرد این تهدید به حداقل ممکن کاهش می یابد اما اگر نظارت ها دقیق نباشد احتمال آلایندگی خارج از استاندارد وجود دارد.

وی برای توضیح بیشتر ادامه داد:‌ برای نمونه بخشی از فیلترینگ توسط الکترو فیلترها انجام می شود که با قطع برق این فلیترها از مدارخارج می شود و غبار به هوا وارد می شود که تهدید کننده محیط زیست است اگر آنالیز گازی که مورد مصرف قرار می‌گیرد تغییر کند، میزان گاز co داخل کوره از حد مجاز بیشتر و خطر انفجاروجود دارد در این شرایط سیستم الکتروفیلترها به صورت اتوماتیک خاموش وغبار بیش از حد استاندارد خارج می‌ّشود.

حافظی با بیان اینکه در سال 92 حدود 2 ماه این کارخانه از سوخت مازوت استفاده کرد که این مسئله منجر به آلودگی شدید هوا شده بود، افزود:‌ در مجموع به نظر می رسد که بر اساس نظارت لحظه‌ای که صورت می گیرد خروجی کارخانه در حد استاندارد است مگر در شرایط خاص که اشاره شد، ایجاد شود.

وی در ادامه گفت: در حاشیه این کارخانه واحد سنگ خورد کنی متعلق به بخش خصوصی وجود دارد که عمدتا فعالیتش در شب صورت می‌گیرد که متاسفانه ازهیچ فیلتری استفاده نمی‌کنند بخشی ازغبار منطقه ناشی از این فعالیت است. این فعالیت نیز توسط کارشناسان مورد بازدید قرار خواهد گرفت تا استاندردهای لازم در آن اعمال شود.

رئیس کمیسیون سلامت شورا با اشاره به اینکه برداشت از معادن تهید کننده است، افزود: در زمان برداشت گرد و غبار زیاد ایجاد می‌شود از این رو باید تحت نظارت کارشناسان فنی از سیستم های مه پاش استفاده شود تا آلایندگی به حداقل ممکن کاهش یابد. البته مسئولان کارخانه اعلام کرده‌اند این روش سنتی است و برای اینکه میزان آلایندکی فعلی نیز به طور کامل برطرف شود باید از آخرین تکنوژی روز استفاده شود.

وی گفت:‌ قرار است از تکنوژی "بگ هاوس" برای برداشت از معادن استفاده شود که این تکنولوژی تا پایان تیرماه 94 در کارخانه مستقر خواهد شد.

حافظی گفت:‌ قرار شده کمیته سلامت شورای شهر تهران دسترسی آنلاین به اطلاعات فنی غبار خروجی کارخانه داشته باشد.