به گزارش گروه پارلمانی شهرداری نیوز،عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در خصوص صنعت خودرو ، گفت: در حوزه صنعت خودرو ، ایجاد ، رشد و حتی مرحله ای که شکوفایی این صنعت را شاهد بودیم ، بستر این شکوفایی بر اساس منابع عمومی کشور بوده است ، پس انتظار پاسخگویی در این زمینه از خودروسازان می رود.
جلیلی درادامه گفتگو با خبرنگار پارلمانی شهرداری نیوز افزود: خودروسازان نسبت به بازار داخلی خودرو تعهد دارند باید بپذیریم که فرآیند تولید و هزینه های آن در کشور ما بالا است . بخشی از این هزینه ها مربوط به قیمت تمام شده نیروی کارو بخشی از آن به فناوری هایی که استفاده می کنیم بر می گردد . بخش دیگری نیز به شرایط بهره وری عوامل تولید که شامل نیروی انسانی ، روش های تولید و سیستم های تولیدی است که تمامی این موارد سبب افزایش قیمت های تمام شده خودرو می شود، اما خودروسازان می بایست بپذیرند که مصرف کننده باید حق انتخاب داشته باشد و این بدان معنی است که فضای بازار فروش خودرو ، یک بازار رقابتی شود.
وی در ادامه تصریح کرد: فضای موجود ، فضایی است که 3 تولید کننده در کنار هم انحصار جدیدی ایجاد می کنند.این نیز سبب انحصار در بازار است ، ما به انحصاری قائل هستیم که ناشی از برتری کیفیت باشد، در قیمت نیزبه انحصاری قائل هستیم که ناشی از برتری در قیمت تمام شده در رقابت با سایر تولید کنندگان باشد و نه اینکه با فشاربر دولت به دلیل تعرفه های بالا و بحران بازار تولید ، دائما با جنجال ناشی از تعیین قیمت مواجه باشیم.
جلیلی خاطر نشان کرد: خودرو سازان حق دارند که بر اساس قیمت تمام شده محصولات خود ، قیمت نهایی را اعلام کنند ، اما مصرف کننده نمی تواند تحت فشار تولید کننده ، قیمت ها را مبنا قرار دهد.این اختیار می بایست به مصرف کننده داده شود تا با مدیریت کردن تعرفه هایی که دولت انجام می دهد بتواند از تنوع محصولات در این زمینه استفاده کند و دولت با مجوز به محصولات مشابهی که در بازار عرضه می شود ، این امکان را به مصرف کننده می دهد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه اظهار داشت: هم اکنون خودرو سازان داخلی قصد دارند از یک طرف با ایجاد محدودیت برای ورود به بازارو از سوی دیگرانحصار قیمت و انحصار در بازارفشار وارد کنند که این امکان پذیر نیست.لذا باید بپذیریم حق تعیین قیمت محصولات ایران خودرو ، سایپا و شرکت های خودرو ساز دیگر با خود شرکت ها باشد و حق انتخاب با مردم و مشتریان باشد و دولت نیز به رقابتی شدن بازار کمک کند.
جلیلی با اشاره به بحث تحریم ها و بحث حمایت از تولید داخلی گفت: تجربه نشان داده است که اساس تولید داخلی ما وابسته به واردات است ، اکثر قطعات خودرو از کشورهای خارجی وارد می شود.قطعات کامل شده و تجهیزات آماده وارد می شوند ، بنابرین تولید داخلی به معنای واقعی نداریم وبیشتر در زمینه مونتاژ قطعات فعال هستیم.در این فضای تحریم ، بسیاری از کشور ها حاضر هستند محصولات خود را ارائه دهند.
وی در ادامه تصریح کرد: در کشور دغدغه ای وجود دارد که دغدغه حاکمیتی است و به این صورت است که باید بتوان از منابع موجود ، در اقتصاد تحرک وشغل ایجاد کنیم ، ظرفیت های بیکار را فعال کرده ودر حوزه تولید ، تحرک بخشی داشته باشیم، اما این دغدغه نباید باعث فرصت طلبی عده ای شود که بازار خودرو را صرفا در اختیار بگیرند.این حجم از منابعی را که در بخش صنعت خودرو به کار گرفته ایم ، در هر صنعت دیگری صرف می کردیم هم اکنون در جهان حرفی برای گفتن داشتیم.به طور مثال ، در صنعت کفش یا چرم بازار دنیا را تسخیر می کردیم.در صنعت خودرو به اسم این که ایجاد شغل کرده ایم ، نباید مردم را تحت فشار و یا استراتژی های فشاری تولید کنندگان خودرو قرار داد که با این قیمت و کیفیت و این سطح از مطلوبیت ناچار به خرید خودرو باشند.
جلیلی در پایان اظهار داشت: آرزوی ما این است که قدرت رقابتی تولید کننده های ما در صنعت خودرو به جایی برسد که خودرو سازان دنیا قدرت رقابت با آن ها را نداشته باشند ، اما این آرزو در یک فضای محصور با قوانین و مقررات و گمرک و عوارض آنچنانی امکان پذیر نیست.