تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

SHAHRDARINEWS.COM


هرایرانی سالی 340 قرص می‌خورد
تاريخ خبر: پنجشنبه، 30 مرداد 1393 ساعت: 08:40

ایسنا: عضو انجمن هیات مدیره انجمن داروسازان ایران ضمن اشاره به چالش‌ها و مشکلات جامعه‌ داروسازی، نسبت به قرار گرفتن ایران در رتبه دوم آسیا در زمینه مصرف دارو هشدار داد.

دکتر حمید خیری، مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران، در آستانه برگزاری کنگره ملی روز داروسازی که با محوریت توسعه طب سنتی و جایگاه داروسازان در سیاست‌های کلان نظام سلامت برگزار می‌شود، درباره میزان مصرف دارو در ایران گفت: ایران به لحاظ مصرف دارو در آسیا پس از چین دومین جایگاه را دارد و در جهان در ردیف بیستم قرار دارد.

وی افزود: از نظر میزان مصرف خودسرانه دارو نیز ایران سه برابر دیگر کشورهای دنیا مصرف خودسرانه دارد. آمارها حاکی از آن است که هر ایرانی سالانه حدود 340 قرص مصرف می‌کند.

عضو انجمن هیات مدیره انجمن داروسازان ایران افزود: اینکه مصرف خودسرانه دارو در ایران بالاست، نیازمند فرهنگسازی است تا این مصرف خودسرانه کاهش یابد. مسکن‌ها عمدتا در ردیف بالای مصرف خودسرانه قرار دارند.

خیری ادامه دارد: در داروسازی سنتی به دنبال ارتقای جایگاه داروساز هستیم، چراکه داروساز و داروخانه از ارکان اصلی نظام سلامت به شمار می‌روند. داروسازان گروهی از جامعه پزشکی هستند که به سهولت و بدون واسطه با بیماران ارتباط دارند و در صورت لزوم به بیمار مشاوره خواهند داد.

وی بر لزوم کاربرد استانداردهای لازم در جهت به کارگیری اخلاق و عملکرد داروسازان در اداره داروخانه‌ها تاکید کرد و گفت: امانتدار بودن در مقابل بیماران، احترام گذاشتن به آنها، تثبیت جایگاه داروساز در چرخه سلامت، استفاده از قوه تشخیص حرفه‌ای به نفع بیماران و... می‌توانند از استانداردهای اداره داروخانه باشند و امروزه این موضوع به میزان بسیار زیادی مدنظر قرار دارد.

مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران با اشاره به تولید بیش از 90 درصد داروهای موردنیاز در داخل کشور افزود: بیان واقعیت‌های جامعه داروسازان لازم است. امروز مبحث مالیات از چالش‌های پیش‌روی داروسازان است. سازمان‌های مالیاتی تاکید دارند که داروساز باید دفتر مالیاتی ارائه دهد، گزارش سه ماهه داشته باشد و از صندوق سامانه استفاده کند و عدم به کارگیری هر یک از این موارد از سوی داروسازان در داروخانه‌ها به جریمه‌هایی منجر می‌شود. این در حالیست که پس از گروه کارمندان شفاف‌ترین بخش مالیاتی، به جامعه داروسازی برمی‌گردد.

خیری تاکید کرد: داروسازان ضمن آنکه باید حقوق خود را دریافت کنند، به عدالت مالیاتی نیز اعتقاد دارند. معتقدیم عدالت مالیاتی که موتور آن حقیقت است، عملا با به کارگیری چنین ابزارهایی برهم خواهد خورد.

وی در ادامه درباره مقوله قاچاق دارو نیز گفت: قاچاق دارو در تمام کشورهای دنیا وجود دارد؛ به طوری که 47 درصد موارد قاچاق دارو در آسیا، 22 درصد در اروپا، 18 درصد در ایالات متحده و مابقی در سایر کشورهاست. ایران نسبت به همسایگان خود، کمترین داروی تقلبی و قاچاق را دارد؛ چراکه بر روی این موضوع به دقت نظارت و کنترل وجود دارد. در مجموع نمی‌توان پدیده قاچاق را نفی کرد.