تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

SHAHRDARINEWS.COM


نفوذ نیترات موجود در فاضلاب به آب پایتخت
تاريخ خبر: يکشنبه، 26 مرداد 1393 ساعت: 09:25

به گزارش گروه پارلمان شهری شهرداری نیوز،رئیس کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: یکی از جدی ترین مشکلات عدم تکمیل شبکه فاضلاب پایتخت، نفوذ نیترات موجود در فاضلاب به شبکه آبرسانی است.

رحمت الله حافظی با بیان اینکه 9 هزار کیلومتر لوله کشی فاضلاب برای پایتخت پیش بینی شده بود که تا کنون 4 هزار و 500 کیلومتر به بهره برداری رسیده است، گفت: برای سال 93 ، هزار کیلومتر فاضلاب پیش بینی  کرده ایم که این رقم در سال گذشته 700 کیلومتر بود.

درخواست کاهش محدودیت ها برای فعالیتهای عمرانی

وی با بیان اینکه در جلساتی که با مسئولان آب و فاضلاب داشتیم یکی از دغدغه آنها ممنوعیت فعالیت در مقاطعی از سال است، افزود: اواخر اسفند ماه تا پایان تعطیلات نوروز، ایام سوگواری محرم، اواخر شهریور تا اواسط مهرماه و ایام خاص امکان فعالیتهای عمرانی در خصوص توسعه شبکه فاضلاب وجود ندارد که مهمترین درخواست شرکت آب و فاضلاب به حداقل رساندن این محدودیتهاست تا کار با سرعت بالا پیشروی کند.

رئیس کمیسیون سلامت شهر تهران ادامه داد: به جز محدودیتها و فصل بارندگی برخی از مشکلات مانند بدهی هایی که شرکت آب و فاضلاب به شهرداری مناطق دارد  سبب توقف فعالیت می‌شود که ما در این زمینه با برگزاری جلسات مشترک تلاش کردیم بین شهرداران مناطق و آب و فاضلاب تفاهم بیشتری ایجاد کنیم. همچنین برای ایمنی عابران پیاده گودبرداری تا اتمام عملیات در کوتاه ترین زمان انجام شود.

 تعرفه های حفاری ثابت ماند

حافظی با اشاره به اینکه افزایش چشمگیر تعرفه های دریافتی از شرکت فاضلاب در یکی از جلسات علنی شورا بررسی شد گفت: این تعرفه ها نسبت به سال گذشته 10 برابر افزایش را نشان می داد که با مصوبه شورا همان قیمت های سال گذشته اعمال خواهد شد. همچنین بدهی به شهرداری سبب توقف فعالیت های عملیاتی  شده بود که شورا به عنوان حکم و داور تلاش کرد این گونه مشکلات را مدیریت کند و احتمال دارد این مطالبات میان شرکت فاضلاب و شهرداری به صورت تهاتر پرداخت شود.

چالشهای نبود شبکه فاضلاب در برخی از مناطق پایتخت

وی با بیان این که یکی از اصلی ترین مشکلاتی که در خصوص عدم توسعه شبکه فاضلاب با آن روبرو هستیم نفوذ نیترات موجود در فاضلاب به آبهای زیر زمینی است، گفت: به دلیل فرسودگی شبکه آب رسانی در برخی از نقاط پایتخت ممکن است این نیترات به آب لوله کشی نفوذ کرده و هرچند وقت یک بار مشاهده می کنیم آب برخی مناطق به نیترات آلوده شده است. همچنین فاضلاب می تواند باعث ایجاد حفره هایی در زیر زمین شود و برخی از نشست هایی که در برخی از خیابان ها می بینیم ناشی از نشست فاضلاب است. همچنین احتمال انتقال سایر آلودگی ها هم وجود دارد به خصوص آلوده شدن آبهای زیرزمینی.

رئیس کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه با تعامل می توان سرعت تکمیل شبکه فاضلاب را بالا برد گفت: تکمیل شبکه فاضلاب باعث کاهش هزینه های دولت و شهروندان می شود و اگر با همین ظرفیت و بدون ایجاد مشکلات جدید شبکه تکمیل شود تا 4 - 5 سال آینده شبکه فاضلاب پایتخت تکمیل خواهد شد.

وی ادامه داد: با تلاشهایی که انجام شده بسیاری ازمزارع جنوب پایتخت که پیش از این با شبکه فاضلاب آبیاری می شد با آب سالم آبیاری می‌شود و استانداری با حساسیت  بسیاری این موضوع را پیگیری می‌کند.

پایش سلامت آب پایتخت

رئیس کمیسیون سلامت شورا در خصوص انتشار کلیپ کوتاهی در شبکه های مجازی که با وارد کردن یک یون الکترونیکی به داخل آب تهران میزان آلودگی آن را نشان می داد گفت: من این کلیپ را ندیده ام اما این گونه آزمایشات مرجع علمی و استانداری برای نشان دادن سلامت آب نیستند زیرا آزمایشات آب چارچوب های علمی خود را دارد.

حافظی اضافه کرد: سازمان میادین میوه و تره بار که در دو سال گذشته استانداردهای مواد پروتئینی و میوه های عرضه شده در این میادین را به صورت دایم پایش می کرد قرار است پایش آب را نیز در دستور کار خود قرار دهد. بنابراین می توان پس از تکمیل گزارشات این سازمان در خصوص سلامت آب در فصل تابستان در این رابطه اظهار نظر کرد.