رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی از وجود ۲ هزار و ۳۰۲ زندانی مهریه در زندانهای کشور خبر داد و گفت: استانهای فارس و تهران دارای بیشترین و استان سیستان بلوچستان دارای کمترین زندانی جرائم غیرعمد هستند.
تسنیم: اصغر جهانگیر در بیست و نهمین جشن حمایت از زندانیان نیازمند که یکشنبه شب برگزار شد با بیان اینکه هماکنون 213 هزار زندانی جرائم عمد و غیرعمد در زندانهای سراسر کشور وجود دارد اظهار کرد: از این تعداد، 12 هزار و 679 نفر زندانیان جرائم غیرعمد هستند که حدود 6 درصد کل زندانیان را شامل میشود.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی افزود: از مجموع زندانیان جرائم غیر عمد، 2 هزار و 703 نفر زندانیان دیه شامل 2 هزار و 689 مرد و 14 زن هستند.
به گفته جهانگیر از مجموع زندانیان دیه، 974 نفر به خاطر دیه ناشی از وقوع تصادف جرحی شامل 970 مرد و چهار زن و 551 نفر به خاطر دیه ناشی تصادف منجر به فوت شامل 550 مرد و یک زن در زندان به سر میبرند.
رئیس سازمان زندانها همچنین زندانیان دیه ناشی از قتل در حوادث کارگاهی را 500 نفر عنوان و تصریح کرد: هماکنون 243 نفر به خاطر دیه ناشی از قطع عضو یا ایراد صدمات بدنی در حوادث کارگاهی در زندان به سر میبرند.
به گفته وی از مجموع زندانیان دیه، 2 هزار و 362 نفر حکم محکومیت گرفتهاند و پرونده 342 نفر نیز در حال رسیدگی در مراحل مختلف قضایی است.
جهانگیر تعداد زندانیان جرائم مالی غیر عمد را 9 هزار و 976 نفر عنوان کرد و گفت: هماکنون 2 هزار و 302 نفر به خاطر مهریه، 562 نفر به خاطر عدم پرداخت نفقه و 6 هزار و 250 نفر نیز در ارتباط با نحوه اجرای محکومیتهای مالی در زندان هستند.
به گفته رئیس سازمان زندانها، استانهای فارس و تهران بیشترین و استان سیستان بلوچستان کمترین تعداد زندانیان جرائم غیر عمد را دارند.
وی در ادامه به مدت ماندگاری محکومان دیه در زندانها اشاره کرد و یادآور شد: از 2 هزار و 703 زندانی دیه، یک هزار و 279 نفر کمتر از شش ماه، 396 نفر بین شش ماه تا یکسال، 654 نفر بین یک تا سه سال، 171 نفر بین سه تا پنج سال و 203 نفر بیش از پنج سال در زندانها به سر بردهاند.
جهانگیر مجموع بدهی زندانیان دیه را 260 میلیارد تومان خواند و درباره مدت زمان ماندگاری زندانیان جرائم مالی غیر عمد در زندانها اظهار کرد: از مجموع زندانیان ناشی از جرائم غیر عمد، 5 هزار و 931 نفر کمتر از 6 ماه، یک هزار و 553 نفر شش ماه تا یکسال، 2 هزار و 503 نفر یک تا سه سال، 326 نفر بین سه تا پنج سال و 113 نفر نیز بیش از پنج سال در زندانها ماندهاند.
رئیس سازمان زندانها بار دیگر به آمار 2 هزار نفری محکومان مهریه اشاره و خاطرنشان کرد: این مسئله حاکی از این است که متاسفانه هنوز نگاه منطقی به مهریه وجود ندارد و تفکر «کی داده، کی گرفته» بین خانوادهها حاکم است.
به گفته جهانگیر در میان زندانیان مهریه، فردی با ثبت یک هزار و 514 عدد سکه به عنوان مهریه همسرش، سالهاست در زندان به سر میبرد و در طرف مقابل نیز فردی در استان خراسان رضوی به دلیل ناتوانی در پرداخت تنها یک عدد سکه مهریه، در زندان است.