اوضاع انسانی در مناطق تحت محاصره داعش در دیر الزور با تشدید بحران کمبود آب و نان رو به وخامت نهاده است؛ در همین حال هواپیماهای روسی و سوری به انتقال هوایی کمکهای فوری به این شهر ادامه میدهند.
خبرگزاری فارس: ارتش سوریه تلاش عناصر داعش برای اعزام یک خودروی بمب گذاری شده به پیرامون میدان پانوراما در دیر الزور ناکام گذاشت.
همزمان مناطق اطراف میدان شاهد درگیریهای شدید بین یگانهای ارتش و گروههای تروریستی است که به دنبال عملیات ناکام انتحاری قصد پیشروی داشتند.
همزمان با اعزام پیاده نظامهای ارتش سوریه برای حمله جدید علیه داعش در محور حی الصناعه و حی الرصافه جنگندههای سوری نیز مواضع داعش در اطراف جبل الثرده که مشرف به فرودگاه نظامی دیر الزور است، هدف گرفتند.
مناطق المربعیه، حویجه، صکر و الجفره در همجواری فرودگاه نیز هدف بمباران جنگندههای سوری قرار گرفت.
هواپیماهای روسی نیز ورودی دیرالزور در جنوب این شهر و همچنین مواضع داعش در روستاهای واقع در کرانه شمالی رود فرات همچون حطله، الجنینه، الحسینیه و الحصان را بمباران کردند.
ازسوی دیگر کار روزانه انتقال هوایی کمکهای انسانی به شهر دیرالزور ادامه دارد اما هنوز مشکل کم آبی مردم این شهر که از دو هفته پیش وجود دارد، حل نشده است.
نانواییهای دیر الزور هم از چند روز پیش به دلیل نداشتن آرد گندم کار نمیکنند.
در همین حال هواپیماهای باربری روسی محمولههایی از سوخت مازوت را به همراه دیگر کمکهای انسانی به روی غرب دیر الزور فرو ریخت، حدود 20 محموله مواد غذایی و 45 بشکه مازوت از سوی تیم های هلال احمر به دیر الزور انتقال هوایی داده شده و انتظار میرود که این مقدار سوخت برای چند روز نانواییها و پمپهای آب کافی باشد.
با وجود اینکه مقادیری میوه و تره بار و مواد غذایی در سطح بازارهای دیرالزور توزیع شده اما قیمت کالاها همچنان بالاست و ارزش دلار در بازارهای این شهر به 575 لیره سوریه کاهش یافته است.
مناطق تحت سیطره دولت سوریه در دیرالزور از حدود 2سال و نیم پیش در محاصره داعش است و سازمان ملل تا قبل از 2ماه پیش هیچ اقدامی برای کمک به اهالی این شهر نکرده بود.
دولت روسیه با همکاری دولت سوریه کار انتقال هوایی کمکها به دیر الزور را تحت عنوان خط زندگی از اکتبر گذشته آغاز کرده است.
شهر دیرالزور مرکز استان دیرالزور در شرق سوریه واقع شده و توسط رود فرات به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم میشود.
این استان به دلیل نزدیکی به پایگاه بزرگ القاعده در مرز عراق همواره گرایش بالایی به افراطی گری مذهبی داشته و به مرکزی برای پرورش گروههای تروریستی تبدیل شده است.
ترویج و رشد افکار وهابیت باعث شد در ابتدای درگیریهای داخلی سوریه، بخشهای اعظم این استان از کنترل ارتش سوریه خارج شود و در حال حاضر بیش از 90 درصد این استان تحت کنترل گروه تروریستی داعش است و فقط بخشهایی از شهر به همراه فرودگاه در کنترل ارتش سوریه قرار دارد که این مراکز نیز در محاصره قرار دارند و دولت سوریه از طریق چترهای هوایی به شهروندان و نیروهای ارتش امداد رسانی میکند.
فرودگاه راهبردی دیرالزور، پایگاههای نظامی و انبارهای اسلحه در شهر دیرالزور سبب شد تا دولت سوریه در ابتدای درگیریها، تعدادی افسران ویژه خود را به این شهر منتقل کند تا به هر قیمتی این مراکز مهم نظامی حفظ شود.
دولت سوریه با پیش بینی خطرات گروه تررویستی و کردهای جدایی طلب توانسته با گذشت بیش از 5 سال از درگیریها، وزنه نظامی خود را در این منطقه حفظ کند.