شیوع سرطان دهان با بالا رفتن سن افزایش مییابد و تقریباً ۹۵ درصد از موارد این سرطان پس از ۴۰ سالگی و بخصوص در دهه هاى ٦ و ٧ زندگى رخ میدهد.
باشگاه خبرنگاران جوان: نوید ناصری رئيس دانشكده دندانپزشكى آزاد اسلامى شيراز با اشاره به این که احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد ولی میزان بروز آن با افزایش سن زیادتر میشود ، گفت : سرطان عامل ۱۳درصد مرگ و ميرها بوده و تنها ویژه انسان نیست بلکه همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان مبتلا شوند.
وی در خصوص سرطان دهان افزود : این نوع سرطان حفره دهان و محدوده لبها تا حلق را شامل مى شود و سرطان هاى دهان كه در محدوده حفره دهان ايجاد مى شوند، در گروه سرطانهای سر و گردن قرار مى گيرند.
وی با بیان این که بیشتر سرطانهای دهانی در زبان و کف دهان ديده میشوند ؛ ادامه داد : تقریباً اكثر اين سرطان ها، از سلولهای مسطح (سلولهای سنگفرشی) و پوشاننده سطح دهان، زبان و لبها شروع مى شوند که به این سرطانها، کارسینوماى سلولهاى سنگفرشی ( SCC) مى گويند.
عضو دندانپزشک شورای عالی نظام پزشکی درباره تفکیک جنسیتی افراد مبتلا به سرطان دهان اظهار داشت : در گذشته بیشتر افراد مبتلا به سرطان دهان را مردان تشکیل می دادند اما امروزه با تغییر عادت سیگار کشیدن، سوء تغذيه و عوامل ديگر زيست محيطي میزان ابتلای زنان به این سرطان در حال افزایش است.
وی تصریح کرد : در دهه اخير نسبت به ٢ دهه قبل، سرطان در سنين ٣٠ الي ٤٠سالگي بيشتر از قبل ديده مي شود و بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهاني ، كارسينوماهاي حفره دهان در مردان در كشورهاي در حال توسعه ششمين سرطان بعد از سرطان ريه ، پروستات ، كولوركتال ، معده و مثانه است و در زنان دهمين سرطان بعد از سرطان سينه ، كولوركتال ، ريه ، معده ، رحم ، سرويكس ، تخمدان ، مثانه و كبد است.
به گفته ناصری تا سی سال پیش ميزان ابتلاي مردان به سرطان دهان شش برابر زنان بود اما امروزه این میزان به حدود 2 برابر رسیده است و اختلاف بين ٢ جنس در حال كاهش است.