تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

SHAHRDARINEWS.COM


واکاوی در تصادفاتی که کام سفرهای نوروزی‌ را تلخ كرد
تاريخ خبر: يکشنبه، 15 فروردين 1395 ساعت: 10:03

به گزارش گروه حوادث ترافیکی شهرداری نیوز،تصادفات جاده ای در نوروز امسال نیز همچون سنوات گذشته در صدر اخبار رسانه ملی و خبرگزاری ها قرار داشت،با وجود فوت تاسف برانگیز بسیاری از هموطنانمان، اما شواهد حاکی از کاهش تلفات جاده ای در مقایسه با سال گذشته است.

امروز پایان طرح نوروزی پلیس راهور ناجا است،طرحی که با هدف مهار و کنترل تصادفات جاده ای و تحمیل خسارات مادی،مالی و جانی و حتی معنوی،روحی و روانی از هفته پایانی اسفند ماه کلید خورد.

با توجه به آمار و اخباری که بصورت روزانه در طول قریب به بیست روز گذشته منتشر شده،توفیقات و موفقیت های ملموسی در مقایسه با سنوات گذشته حاصل شده که بطور یقین نقش صدا و سیما با اطلاع رسانی های مکرر و آگاهی بخشی پیوسته بارز و غیر قابل انکار است،درکنار آن،کمپین نه به تصادفات جاده ای،در ارتقای فرهنگ رانندگی نیز نقش موثری داشته است.

پیرو اظهارات رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی میزان و تعداد تلفات جاده ای در مقایسه با گذشته با کاهش همراه بوده است و به واقع میزان مرگ و میر در جاده ها تنزل پیدا کرده که این امر دستاورد حائز اهمیتی است که بدون شک با تلاش عوامل ذیربط این حوزه و رسانه ها و البته توجه هر چه بیشتر رانندگان خودرو به اصول و ایمنی جاده ای در تردد وسایل نقلیه حاصل شده است.

سردار تقی مهری در خصوص آمار تلفات جاده ای به کاهش فوتی ناشی از تصادفات اشاره می کند که البته جمع بندی نهایی آن منوط به گزارش پزشکی قانونی است.

اما با یک احتساب کلی و با توجه به گزارشات راهنمایی و رانندگی،در پنجم فروردین ماه در مقایسه با سال گذشته افت 7 درصدی و در 12 فروردین ماه کاهش 4 درصدی تصادفات حاصل شد.

**فراز و نشیب های استانی در تصادفات

پیرو اظهارات مقامات ارشد پلیس راهنمایی و رانندگی،بیشترین تصادفات جاده ای مشمول استان های فارس، اصفهان،آذربایجان شرقی و غربی،بوشهر،سیستان و بلو چستان می شود و به واقع آمار تلفات در استان های مذکور بیش از دیگر استان های کشور گزارش شده ، از سوی دیگر اردبیل،ایلام و قم شاهد کمترین و حداقل تصادفات منجر به  فوت در کشور بوده است.

در حوزه تردد جاده ای نیز،استان های البرز،تهران،قم،قزوین،گیلان و مازندران،فارس،خراسان رضوی،اصفهان و خوزستان در صدر قرار دارند.

** آنالیز تصادفات و چرایی وقوع؟

بررسی ها و ارزیابی های انجام شده از سوی پلیس موید واژگونی خودروها در 44 درصد تصادفات منجر به فوت است،موضوعی که سردار مهری به افزایش آن در مقایسه با سنوات گذشته اشاره می کند که البته در این میان نباید از نقش بارش ها و نزولات آسمانی و به تبع لغزندگی جاده ها به سادگی گذشت.

رئیس پلیس راهور تعجیل در رانندگی را یکی دیگر از عوامل موثر در بروز تصادفات جاده ای عنوان می کند،بگونه ای که برخی از رانندگان خستگی را نادیده و جان خود را قربانی و فدای زودتر به مقصد رسیدن کرده اند.

وی می افزاید:انحراف به چپ،توجه نکردن به جلو،سبقت غیر مجاز از دیگر عوامل موثر در تصادفات ایام نوروز محسوب می شود و این در حالی است که به هر ترتیب افراد بیشتری در مقایسه با سالهای گذشته به اخذ گواهینامه مبادرت ورزیده اند و به واقع به تعدد و تکثر رانندگان خودروها افزوده شده است.

برمبنای اطلاعات پلیس در طول یکسال گذشته ،1میلیون و 400 هزار خودرو پلاک گذاری شده و 1میلیون و 500 هزار راننده موفق به اخذ گواهینامه شده اند و به همین دلیل می توان اینچنین نتیجه گیری کرد که حجم تردد های جاده ای افزایش پیدا کرده اما به نظر می رسد زیرساخت ها جاده ای آنطور که باید با تقویت همراه نشده است.

**ضرورت ارتقای هر چه بیشتر فرهنگ رانندگی احساس می شود

برخی کارشناسان اعتقاد دارند ضریب احترام به قواعد و قوانین راهنمایی و رانندگی در مقایسه با سال های گذشته بیش از پیش افزایش یافته،اما اتفاقات و رفتارهای ناخوشایندی نیز مشاهده شده که تامل برانگیز به نظر می رسد.

از حرکت در مسیر خلاف جهت در برخی اتوبان ها و بزرگراه ها برای کوتاه کردن مسیر،تا انتشار اخباری کذب در فضای مجازی مبنی بر حضور کمرنگ پلیس در جاده ها و یا درخواست مطلع کردن رانندگان دیگر به حضور پلیس در برخی محورها از سوی سرنشینان وسایل نقلیه برای جلوگیری از جریمه دیگر رانندگان ،از نمونه رفتارهایی به شمار می رود که موید لزوم توجه فزاینده مسئولان ذیربط به تقویت فرهنگ رانندگی است،امری که با تحقق آن بدون شک توفیقات هر چه بیشتری در حوزه رانندگی و تردد وسایل نقلیه و کاهش تلفات جاده ای حاصل خواهد شد.