تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

SHAHRDARINEWS.COM


لزوم جلوگیری از واردات موتوسیکلت های کاربراتوری به کشور
تاريخ خبر: شنبه، 19 دی 1394 ساعت: 09:36

به گزارش گروه پارلمان شهری شهرداری نیوز، عضو شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: در راستای بحث کاهش الودگی هوا در شهر تهران اقدامات متعددی در حال اجرا است.

رحمت الله حافظی در گفتگو با خبرنگار شهرداری نیوز افزود: یکی از این طرح ها نصب فیلتر دوده بر روی اتوبوس ها و خودروهای دیزلی است. در سالهای گذشته این عملیات قابل اجرا نبود زیرا که میزان گوگرد گازوئیل 5000 تا ppm 8000 بوده و تاثیری نداشته است و در صورتی که میزان گوگرد ppm 200باشد می تواند تاثیرگذار باشد. بر همین اساس در یک سال اخیر به واسطه اینکه گوگرد زدائی انجام شده و به میزان کمتری رسیده است نصب فیلترهای دوده می تواند تاثیرگذار باشد .

وی افزود : بخش دیگری از این برنامه خودروهای دیزلی است که در شب ها خدمات رسانی و ارائه سرویس را انجام می دهند و حدود 10 هزار خودروی دیزلی در سطح شهر تهران مشغول جابجایی زباله ها ، نخاله ها و مصالح ساختمانی هستند و این خودروها نیز باید به فیلتر دوده مجهز شوند که این بخش به ارگان خصوصی مربوط شده و امکانات لازم را وزارت صنایع و ستاد سوخت باید در اختیار این ناوگان قرار دهد.

حافظی تصریح کرد: این طرح از سال 92 در برنامه های دولت تکلیف شده بود اما طی این دو سال هیچ اقدامی صورت نگرفته، از ابتدای سال 94 خودروسازان مکلف شده اند خودروهای تولیدی را به این سیستم مجهز کنند و تاکنون هیچ عکس العملی دیده نشده است.

وی گفت : از راهکارهای عملیاتی دیگر می توان به ممانعت از واردات موتورسیکلت های کاربراتوری توسط وزارت صنایع ، محیط زیست و نیروی انتظامی به کشور اشاره داشت و ورود موتور سیکلت های انژکتوری و برقی را به کشور توسعه داد زیرا که هر دستگاه موتورسیکلت کاربراتوری 6 تا 8 برابر یک خودرو با استاندارد یورو2 ایجاد آلودگی می کند در حالی که حدود 5.2 میلیون موتورسیکلت در سطح شهر در حال تردد بوده و عمدتاً کاربراتوری هستند که معادل 15 تا 20 میلیون خودرو ایجاد آلودگی می کنند.

وی اظهار داشت : در حال حاضر بالغ بر 10 هزار دستگاه تاکسی فرسوده در سطح شهر در حال تردد هستند و آلودگی بسیار زیادی تولید کرده و متاسفانه با عدم هماهنگی بین ستاد سوخت و شرکت های تولیدکننده خودرو هیچ کمکی برای حل این شکل و از رده خارج کردن این خودروهای فرسوده انجام نمی شود.

حافظی با اشاره به اینکه مشکلات متعددی در ایجاد آلودگی هوا در سطح شهر تهران وجود دارد بیان کرد : از ابتدای سال 94 به تمامی خودروسازان داخلی تکلیف شده بود خودروهایی با استاندارد یورو4 داشته باشند و از سازمان محیط زیست این انتظار را داریم به عنوان ارگان و نهاد سیاست گذار این موضوع را جدی گرفته و اجازه پلاک گذاری به خودروهایی که استاندارد یورو4 را ندارند ندهد .

وی خاطرنشان کرد : یکی دیگر از مشکلات افزایش مدت اعتبار معاینه فنی از 2 سال به 5 سال است و با تمام تلاش هایی که شورای شهر انجام داده هیچ عکس العملی ندیده ایم و نمی توانیم انتظار هوای پاک را در شهر داشته باشیم .

عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه گفت : آلاینده های دیگری هم در سطح شهر وجود دارد که می توان به معادن شن و ماسه ، کارخانه های تولید آسفالت در منطقه 18 و همینطور نابود شدن 5000  هکتار از باغات شهر تهران و تبدیل شدن به ساخت و سازهای مسکونی و تجاری اشاره داشت که به استناد ماده 88 قانون مجازات اسلامی اگر آلودگی آب و هوا و خاک و زمین به صورتی ایجاد شود که برای انسان و جانوران زنده و گیاهان و ابنیه موجب تهدید شود مجرم شناخته و ممنوع است و در شرایط اضطرار آلودگی هوا در شهر تهران 20 تا 30 نفر بیشتر آمار مرگ و میر نسبت به روزهای دیگر داریم .

وی در پایان گفت : از تمامی قوای سه گانه کشور انتظار داریم که به کمک هم این مسائل را حل کرده زیرا نمی توان با جان مردم شوخی نمود و آسیب رساند.