تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

SHAHRDARINEWS.COM


برلین: موشک‌های تاروس آلمان وضعیت اوکراین را تغییر نمی‌دهند
تاريخ خبر: دوشنبه، 28 آبان 1403 ساعت: 09:53

 وزیر دفاع آلمان صراحتا گفت که ارسال احتمالی موشک‌های «تاروس» به اوکراین وضعیت میدان نبرد را به‌طور قابل توجهی تغییر نخواهد داد.

به گزارش ایسنا، همزمان با اینکه برخی مقامات اتحادیه اروپا نگران آغاز ریاست «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور منتخب آمریکا هستند، «بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع آلمان روز یکشنبه در مصاحبه‌ای با رسانه آلمانی ARD این اظهارات را عنوان کرد.
 
طبق گزارش راشا تودی، وزیر دفاع آلمان در پاسخ به این سوال که آیا آلمان باید نسبت به ارسال موشک‌های دوربرد «تاروس» که بُرد آنها ۵۰۰ کیومتر است، تجدید نظر کند، گفت: «استدلال‌هایی درباره تاروس وجود دارند که با امنیت ملی و استراتژی‌های ناتو مرتبط هستند و ما نباید درباره آنها علنا صحبت کنیم.»
 
وی افزود: «در عین حال، موشک‌های تاروس تغییر دهنده بازی نیستند و ماموریت ما متفاوت است. ما اکنون باید اطمینان حاصل کنیم که اوکراین تجهیزات پایداری را دریافت می‌کند.»
 
از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین (۲۴ فوریه ۲۰۲۲)، کشورهای غربی از جمله آلمان به عنوان دومین حامی کی‌یف پس از ایالات متحده کمک‌های مالی و تجهیزات نظامی گسترده‌ای را به اوکراین ارسال کرده است.
 
روسیه هم بارها از غرب خواسته است تا «پمپاژ» تسلیحات به اوکراین را متوقف کند و تاکید دارد که ادامه چنین روندی درگیری‌ها و خصومت‌ها میان روسیه و اوکراین را طولانی‌تر می‌کند.
 
«اولاف شولتس» صدراعظم آلمان پیشتر خطاب به پارلمان این کشور در رابطه با مسئله ارسال موشک‌های «تاروس» به اوکراین گفت: «از نظر من این یک سلاح بسیار بلند برد است و استقرار این تسلیحات بدون حضور سربازان آلمانی میسر نیست.»
 
این مصاحبه درحالی منتشر شده که روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارشی از موافقت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا با استفاده اوکراین از موشک‌های دوربرد آمریکایی علیه اهدافی در خاک روسیه خبر داد.
 
نیویورک‌تایمز به نقل از مقامات آمریکایی مدعی شد که این موشک‌ها در ابتدا علیه «نیروهای روسی و کره‌شمالی» و در دفاع از نیروهای اوکراینی در «کورسک» واقع در غرب روسیه استفاده خواهند شد.
 
بیش از ۲ سال و نیم از جنگ اوکراین می‌گذرد و هنوز هیچ چشم‌اندازی برای صلح در این کشور وجود ندارد. این درحالی است که برخی کشورهای غربی به‌ویژه ایالات متحده آمریکا به جای تمرکز بر راه‌حل‌های دیپلماتیک جهت حل‌وفصل این درگیری، بر روی ارسال کمک‌های مالی و نظامی به کی‌یف پافشاری می‌کنند و از طرفی روسیه هم بارها خاطرنشان کرده است که تداوم چنین روندی صرفا این جنگ را طولانی‌تر می‌کند.