رسانهها و کارشناسان لبنانی فاش کردند که رژیم صهیونیستی علیرغم توافقنامههای بینالمللی تصویب شده مبنی بر ممنوعیت استفاده از بمبهای خوشهای، بار دیگر از این نوع بمبهای ممنوعه در جنوب لبنان استفاده کرده است که منجر به بروز مشکلاتی پس از توقف جنگ خواهد شد.
به گزارش ایسنا، رسانههای لبنانی در این باره گزارش دادند: یکی از خطرات در جنوب لبنان این است که تلآویو، مانند جنگ ژوئیه ۲۰۰۶، شروع به پرتاب بمبهای خوشهای در جریان حملات خود به شهرهای نزدیک رودخانه لیتانی کرده است.
طبق گزارش این رسانهها، رژیم صهیونیستی در جریان تجاوزات به اطراف رودخانه لیطانی بمبهای خوشهای را به شهرکهای، یحمر الشقیف، زوطر شرقی و غربی، فرون، الغندوریه، علمان، القصیر، الطیری، وادی الحجیر، القنطره و الطیبه پرتاب کرده است.
رسانههای لبنان همچنین گزارش دادند: این احتمال وجود دارد که به دلیل ادامه جنگ، استفاده از این نوع بمب شهرکها و شهرهای دیگر را نیز شامل شود و این بمبها مزارع زیتون و مناطق کشاورزی را هدف قرار میدهند و اگر جنگ پایان یابد، لبنان در آستانه یک خطر قرار خواهد گرفت و با دوران جدیدی روبرو خواهد شد؛ چراکه این بمبها مانعی بر سر راه توسعه کشاورزی خواهند بود و اتفاقات برهه پس از جنگ سال ۲۰۰۶ تکرار خواهد شد و در آن زمان بمبهای خوشهای استفاده شده پس از جنگ منجر به کشته شدن بیش از ۲۰۰ شهروند و زخمی شدن دستکم ۵۰۰ نفر دیگر شد که بیشتر آنها کشاورز و دامدار بودند.
در همین راستا، «عماد خشمان» نویسنده و فعال در مسائل جنگ اعلام کرد: ارتش اسرائیل از ابتدای تجاوز به لبنان، تاکنون از انواع مهمات، از جمله بمبهای حاوی فسفور و بمبهای خوشهای که در سطح بینالمللی ممنوع هستند، استفاده کرده است.
وی گفت: ارتش اسرائیل شروع به استفاده از بمبهای خوشهای کرده است و این اقدام لبنان را وارد تونل تاریک جدیدی میکند که یادآور جنگ ژوئیه است، زمانی که به طور گسترده و همهجانبه از آنها در مناطق وسیعی از مزارع در دهها روستا، شهرکها، باغها، زمینهای کشاورزی و مراتع حاصلخیز برای دامها استفاده کرد.
وی افزود: لبنان همچنان از این مشکل رنج میبرد و تا به امروز عملیات پاکسازی اراضی از این بمبها به پایان نرسیده است.
خشمان ادامه داد: شواهدی مبنی بر استفاده مکرر اسرائیل از بمبهای خوشهای در مناطق مختلف در جنوب، به ویژه در القنطره، دیرسریان، الطیبه، وادی الحجیر و منطقه رودخانه لیطانی وجود دارد.
این فعال در مسائل جنگ و آگاهی از خطرات مین معتقد است: وقتی تهاجم متوقف شود، به دلیل تلفاتی که این بمبها میتواند ایجاد کند، با رنج جدیدی روبهرو میشویم و بخشی از زندگی روزمره شهروندان را مختل میکند و مانع بهرهمندی از زمینها و مزارع کشاورزی میشود و این مسئله مسئولان و مردم را با چالشهای پاکسازی اراضی مواجه خواهد کرد.
وی همچنین بر مسؤولیت جامعه بینالمللی در زمینه اجبار رژیم صهیونیستی به عدم استفاده از بمبهای ممنوعه در جنگ تاکید کرد.
ارتش رژیم صهیونیستی صبح دوشنبه دوم مهر به گمان اینکه میتواند قدرت نظامی حزبالله را تضعیف کند، حملات تجاوزکارانه گسترده خود به مناطقی در جنوب و شرق لبنان را آغاز کرد و این حملات همچنان ادامه دارد.
طبق آخرین آمار اعلامی توسط وزارت بهداشت لبنان، این حملات تاکنون بیش از سه هزار شهید و بیش از ۱۴ هزار زخمی بر جای گذاشته است.