صدراعظم آلمان به پیشنهاد جدید رئیسجمهور روسیه برای صلح و پایان دادن به جنگ اوکراین واکنش نشان داد.
به گزارش ایسنا، «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان امروز (شنبه) مدعی شد، طرح صلح جدیدی که «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه درباره اوکراین ارائه کرده «جدی نیست.»
پوتین روز جمعه گفت روسیه فورا پس از خروج نظامیان کییف از مناطق تصرفشده توسط روسیه، جنگ را متوقف و آمادگی خود برای مذاکرات با کییف را اعلام خواهد کرد. شروط دیگر برای مذاکرات شامل بیانیهای رسمی از سوی اوکراین برای ترک برنامههای خود در زمینه الحاق به ناتو و رسمی کردن موضعی بیطرف، غیرمتحد و غیرهستهای است.
خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که شولتس در پاسخ به سوال خبرگزاری آلمانی زد.د.اف درباره این که آیا طرح پیشنهادی رئیسجمهور روسیه در نشست جی۷ مورد بحث قرار گرفت یا نه، گفت: همه میدانند که طرح پیشنهادی پوتین جدی نبوده است اما به نوعی به کنفرانس صلح در سوئیس بستگی دارد.
صدراعظم آلمان با گفتن این که این طرح «کارآمد» نیست، افزود که اوکراین باید از امکان امضا نکردن چنین پیشنهاداتی برخورار باشد و «بر اساس منافع خود عمل کند.»
سوئیس میزبان یک کنفرانس بلندپایه درباره اوکراین از ۱۵ تا ۱۶ ژوئن (۲۶ تا ۲۷ خرداد) است. طبق اعلام کشور میزبان، حدود ۹۰ کشور و سازمان مشارکت خود در آن را تایید کردهاند. از روسیه دعوت به عمل نیامده است اما اگر دعوت میشد نیز، به گفته «ولادیمیر کوخلوف» سخنگوی سفارت روسیه در برن، مسکو در آن شرکت نمیکرد.
رئیسجمهور روسیه جمعه در دیدار با مقامات ارشد وزارت خارجه روسیه یک پیشنهاد صلح دیگر برای حلوفصل مناقشه اوکراین را مطرح کرده و اخطار داد اگر این بار هم غرب و کییف با آن موافقت نکنند، مسئولیت خونهایی که ریخته خواهد شد، به گردن خودشان است.
او گفت هدف از این پیشنهاد برقراری یک وقفه موقت در جنگ نیست، بلکه مسکو میخواهد این مناقشه را به صورت دائمی به پایان برساند و کرملین آماده است بدون لحظهای تاخیر، مذاکرات صلح را آغاز کند. پوتین گفت روسیه از آغاز جنگ اوکراین پیشنهادهایی برای برقراری آتشبس و حلوفصل مسالمتآمیز این مناقشه مطرح کرده، اما غرب تمام این تلاشها را رد کرده است.
رئیسجمهور روسیه گفت این کشور برای حل مسالمتآمیز و پایان کامل این جنگ نیاز دارد که اوکراین به یک کشور غیرهستهای و بیطرف بدل شود و همچنین تحریمهایی که کشورهای غربی علیه روسیه وضع کردهاند، لغو شود.
پوتین گفت اگر اوکراین تمام نیروهای خود را از چهار منطقهای که روسیه از ۲۰۲۲ تا امروز تحت کنترل خود درآورده خارج کند و همچنین متعهد شود که عضو ناتو نخواهد شد، روسیه بلافاصله به سربازانش دستور عقبنشینی خواهد داد و مذاکره را آغاز خواهد کرد.
روسیه از آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ تا امروز چهار منطقه زاپوریژیا، لوهانسک، دونتسک و خرسون را تحت کنترل خود درآورده و با برگزاری همهپرسی در این مناطق، آنها را به خاک خود الحاق کرده است.