طبق نتایج یک نظرسنجی جدید، ۷۲ درصد از اوکراینیها نمیخواهند «والری زالوژنی» فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین استعفا کند.
به گزارش ایسنا، نظرسنجی جدید موسسه بینالمللی جامعه شناسی کییف نشان میدهد، تنها ۲ درصد از پاسخ دهندگان گفتند که استعفای زالوژنی را «اقدامی مثبت» تلقی میکنند، ۲۱ درصد نظر «خنثی» داشتند و در حالیکه پنج درصد اصلا نمیدانند که آیا این اقدام مثبت است یا منفی.
همچنین از میان کسانی که به «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین اعتماد دارند، ۷۱ درصد مخالف هرگونه تصمیم برای برکناری زالوژنی هستند و تنها سه درصد پاسخ مثبت به این کار دادند.
یک پایگاه خبری اوکراینی چندی پیش به نقل از منابع نزدیک به مقامات این کشور نوشت، زلنسکی در ادامه اختلافش با فرمانده کل ارتش اوکراین تلاش میکند با دور زدن او مستقیما به فرماندهان این ارتش دستور دهد.
راشاتودی همچنین گزارش داد، زلنسکی و فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین چند ماه است که با یکدیگر اختلاف دارند و ضدحمله شکست خورده ارتش اوکراین در تابستان این تنشها را بدتر کرده است.
طبق گزارش پایگاه خبری «صدای جدید اوکراین»، این نظرسنجی نشان میدهد که اکثر جمعیت در تمام مناطق اوکراین مایل نیستند شاهد استعفای زالوژنی باشند.
علاوه بر این، ۴۳ درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اختلاف نظراتی میان رئیسجمهور و فرمانده ارتش اوکراین وجود دارد، نظر مثبت داشتند. البته فقط هشت درصد موضوع را جدی دانستند و درحالیکه ۳۵ درصد «سوءتفاهمهای احتمالی» را جدی نمیدانند.
حدود ۳۹ درصد از پاسخ دهندگان معتقدند که اصلا درگیری و اختلاف نظری میان آن ها وجود ندارد و ۱۸ درصد نمیتوانند در مورد نظر خود تصمیم بگیرند. به طور کلی، این نظرسنجی نشان دهنده مخالفت گسترده با هر اقدامی جهت برکناری فرمانده کل ارتش اوکراین است.
چند مقام اوکراینی گفتند، زالوژنی هر از چند گاهی نسبت به رهبری زلنسکی ابراز انزجار کرده و پیشتر نیز از تصمیم او برای اخراج تمامی روسای منطقهای دفاتر جذب نیرو در فصل تابستان بعد از یک رسوایی فساد بزرگ انتقاد کرده است.
روز سهشنبه فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین بهرغم آنکه اظهارات پیشین خود را پس گرفت و ادعا کرد که وضعیت نبرد با روسیه «به بنبست نرسیده است»، گفت که تصمیم رئیسجمهور این کشور مبنی بر اخراج تمامی روسای مراکز جذب نیرو مانع حضور نیروهای تازهنفس در خطوط مقدم برای جنگ با روسیه شد.
وی پیشتر در گفتوگو با نشریه اکونومیست، وضعیت میدان جنگ را «بنبست» توصیف کرده بود. طبق گزارش روزنامه نیویورک تایمز، اگرچه مقامات دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا از این اظهار نظرات زالوژنی ناراحت و غافلگیر شدند اما با ارزیابیهایی او موافقت کردند.