ایسنا: این نسخه که متعلق به ملا محمدعلی واعظ خوانساری و سال 1136 هجری قمری است، ابعاد 8*11 سانتیمتری دارد و با احتساب نسخه فهرست، از 14 پرده تشکیل شده است.
رونمایی از این نسخه خطی عصر روز پنجم شهریور، همزمان با برگزاری هفدهمین جشنواره نمایشهای آیینی - سنتی در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
براساس مستندات، واعظ خوانساری پیش از سال مذکور درگذشته است. بنا به گفته داوود فتحعلیبیگی به علت وجود عنوان «ناظم» در نسخه خولی شبیهنامه میتوان استدلال کرد که اشعار قبل از 1136 سروده شده است.
پیش از این گارسون نیبون مستشرق در سفرش به خارک، گزارشی از اجرای تعزیه ارائه کرده بود که به عنوان قدیمیترین سند تعزیه در ایران شناخته میشد. این گزارش متعلق به دوران کریمخان زند است.
در مراسم رونمایی از این نسخه شبیهنامه دکتر ناصربخت، پژوهشگر حوزه نمایشهای ایرانی از این رویداد به عنوان اتفاقی تاریخی در حوزه شبیهخوانی کشور نام برد.
همچنین داوود فتحعلی بیگی، دبیر جشنواره نمایشهای آیینی - سنتی با معرفی کامل این نسخه و اثبات تعلقاش به دوره صفویه، تاکید کرد که این کشف ثابت میکند در آن دوران ما تعزیه داشتهایم.
به گفته این استاد دانشگاه علاوه بر ذکر سالهای کتابت، جنس کاغذ روسی، ممهور بودن کاغذها و وجود نوشتههای روسی بر قدمت این نسخه دلالت میکند.
دفتر تعزیه 13 که شامل دو شبیهنامه «مجلس تعزیه غارت خیمهها» و «مجلس تعزیه هنگامه قیامت» است به همت داوود فتحعلی بیگی و مهدی دریایی و توسط انتشارات نمایش به چاپ رسیده است. «مجلس تعزیه هنگامه قیامت» در سال 1172 هجری قمری به نگارش درآمده است که متعلق به سالهای حکومت زندیان است.
در این مراسم رونمایی گروه تعزیه مهدی دریایی از اراک بخش نخست شبیهنامه «مجلس تعزیه غارت خیمهها» را به اجرا درآوردند که مورد استقبال عموم حضار قرار گرفت. این شبیه ویژگیهای قابل توجهی همچون زنجیره، گفتگوی مصرع به مصرع و چهارپاره دارد که فتحعلیبیگی آنها را تشریح کرد.