مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه به برکت انقلاب بیش از ۳٠٠٠ پایاننامه با موضوع قرآن در کشور نوشته شده است، گفت: همچنین ۴۰ مرکز در سراسر کشور در حوزه فعالیتهای قرآنی فعالند و به مطالعات علمی و پژوهشی میپردازند.
حجتالاسلام والمسلمین محمد شریفانی ۲۲ خردادماه در پیشنشست همایش بینالمللی اندیشههای قرآنی مقام معظم رهبری با موضوع فعالیتهای قرآنی گذشته، با اشاره به اینکه قرآن کریم نزد مردم محبوبیت ذاتی دارد، اظهار کرد: خوب است که از این ظرفیت برای برپایی نشستهای قرآنی استفاده شود زیرا قرآن سراسر گنجینه و اسرار است و یک عمر هم برای شناخت این کتاب کفایت نمیکند.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری غالباً با چهره سیاسی مطرح هستند و بُعد علمی شخصیت ایشان مغفول است، ادامه داد: این در حالیست که ایشان یک عالم ربانی و متخصص در ادبیات، تاریخ و ... و نیز در قرآن کریم هستند؛ ایشان ۵۰ سال قبل در مشهد یک مفسر شاخص بودند که پا به پای شخصیتهای علمی و بلکه در بسیاری از حوزهها فراتر از آنان تفسیر گفتهاند و حرفهای ایشان امروز هم برای ما نو و بدیع است.
شریفانی با اشاره به همکاری دانشگاه آزاد اسلامی با مجموعه فاخر و جهانی جامعة المصطفی العالمیه در بررسی اندیشههای قرآنی رهبر معظم انقلاب، بیان کرد: رهبر ما هر ساله دو تا سه سخنرانی مهم قرآنی در مناسبتهای مختلف دارند و مجموعه این بیانات گویای اندیشههای قرآنی ایشان است؛ برای شناخت این اندیشهها همایش بینالمللی اندیشههای قرآنی ایشان در دست کار است و تا کنون بیش از ۱۰۰۰ مقاله به دبیرخانه رسیده و در ۳۰ استان برپایی پیشنشست این همایش برنامهریزی شده است.
شریفانی با بیان اینکه به برکت انقلاب بیش از ۳٠٠٠ پایاننامه با موضوع قرآن در کشور نوشته شده است، افزود: همچنین ۴۰ مرکز در سراسر کشور در حوزه فعالیتهای قرآنی فعالند و به مطالعات علمی و پژوهشی میپردازند. امروزه دهها فرهنگنامه قرآنی داریم و هزاران نرمافزار قرآنی نیز در موضوعات گوناگون، انواع نشریات در سطوح مختلف علمی، کتابخانههای متعدد قرآنی، بیش از یکهزار ترجمه فارسی قرآن در دسترس ما قرار دارد که در تمامی دستاوردهای قرآنی کشور در انقلاب، رهبری سهمی ویژه دارند و در کتابها و جلسات قرآنی توصیه و راهبری داشتهاند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی با طرح این پرسش که امروز در ارتباط با قرآن فاصله ما با آنچه باید باشیم چقدر است؟ گفت: ما امروز گامهای اول تفسیر موضوعی را بر میداریم و کتابهایی داریم که بیش از ۳۰۰ هزار موضوع از قرآن استخراج کردهاند؛ در شبهات قرآنی نیز در گامهای اولیه هستیم و هر روز از گوشه و کنار دنیا شاهد طرح شبهه درمورد مصحف شریف هستیم اما دفاع جانانهای در شأن آن صورت نمیگیرد.
شریفانی با تأکید بر اینکه جای فعالیتهای کاربردی که قرآن را در متن زندگی مردم جاری و ساری کند بسیار خالیست، خاطرنشان کرد: امروزه نیازمند مباحث کاربردی قرآن کریم هستیم و جای بسی تأسف است که حتی در مجامع علمی نیز قریب به ۷۰ درصد افراد قادر به روخوانی ساده قرآن هم دچار اشکال هستند و مراحل بعدی یعنی فهم و تدبر و عمل به قرآن هم طبعاً محقق نمیشود.
این مدرس حوزه و دانشگاه در پایان به ارائه مباحث تدبر در خصوص آیه ۲۳ از سوره مبارکه زمر در توصیه به اساتید و مبلغان پرداخت.