مهدی قلعه همزمان با اجرای نمایش «جادوگر شهر اُز» که این روزها در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روی صحنه است، معتقد است که با وجود فیلترینگ، اینستاگرام و تبلیغات مجازی در واتساپ و تلگرام همچنان از تبلیغات کاغذی جلوتر است.
این کارگردان تئاتر در گفتگو با ایسنا توضیحاتی درباره شرایط اجرای نمایش خود ارایه کرد و همچنین خبری خوش درباره تصمیمی جدید در کانون پرورش فکری داد.
قلعه که از ۲۱ اردیبهشت ماه اجرای نمایش خود را آغاز کرده، یادآوری کرد: بعد از سال ۹۷ که نمایش «عمو پامبل» را در تالار هنر روی صحنه بردم، به دلیل همه گیری کرونا، دیگر نتوانستم نمایشی تازه اجرا کنم. ابتدا قرار بود نمایش «جادوگر شهر اُز» سال گذشته روی صحنه برود که نشد و در نهایت اجرای ما به بهار امسال موکول شد.
او با ابراز خوشنودی از استقبال تماشاگران از اجرای این اثر نمایشی افزود: این نمایش برای گروه سنی کودک و نوجوان اجرا می شود ولی جالب است بدانید که علاوه بر این گروههای سنی، بسیاری زوجهایی که فرزندی هم ندارند، به دیدن این نمایش میآیند. آنها همان بچههای نسل قبل و اغلب دهه شصتیهایی هستند که داستان «جادوگر شهر اُز» را خواندهاند یا کارتون آن را تماشا کردهاند و این نمایش برایشان نوستالژی دارد و به همین دلیل به دیدن آن میآیند.
او ادامه داد: اجرای ما کاملا زنده است و البته یک صحنه عروسکی داریم که با تکنیک ماورای بنفش اجرا میشود.
این کارگردان در ادامه خبری خوش به گروههای نمایشی داد که نمایشهای خود را در کانون پرورش فکری روی صحنه میبرند.
قلعه در این باره توضیح داد: در جلسهای که چندی پیش با آقای علامتی، مدیر عامل کانون و آقای کریمی صارمی، معاون فرهنگی این مرکز داشتیم، اعلام کردند که کانون ۲۰ درصد سهم خود را از گیشه گروههای نمایشی، کسر نمیکند و از ابتدای امسال این مبلغ به گروههای نمایشی تعلق میگیرد که شخصا بابت این تصمیمگیری، قدردان دوستان کانون هستم و طبیعتا همه گروههای نمایشی از این بابت خوشحال خواهند شد و طی نامهای از سوی خانه تئاتر، از این اقدام شایسته کانون قدردانی خواهیم کرد.
تبلیغاتی که همچنان از تبلیغات کاغذی جلوتر است
او در ادامه درباره وضعیت تبلیغات و اطلاعرسانی نمایش خود گفت: تبلیغات کاغذی به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست. ضمن اینکه دیگر کارایی قبلی را هم ندارد اما همچنان و با وجود همه محدودیتها و فیلترنیگ، مهمترین امکان تبلیغی ما فضای مجازی است که باز هم جلوتر از پوستر و تراکت است. به همین دلیل در هر اجرا از تماشاگران میخواهیم پوستر نمایش ما را استوری کنند. ضمن اینکه تبلیغات سینه به سینه هم کماکان در تئاتر کاربرد دارد و خود تماشاگران اگر نمایشی را دوست داشته باشند، به صورت دهن به دهن برایش تبلیغ میکنند.
به گزارش ایسنا، نمایش «جادوگر شهر اُز» با طراحی و کارگردانی مهدی قلعه، بر اساس نمایشنامهای به قلم کالتر مارتینز و ترجمه سیدحسین فداییحسین که اقتباسی از رمان مشهور «جادوگر شهر اُز» نوشته لایمن فرانک بام است، روی صحنه میرود و داستان آن درباره دختر بچهای به اسم دوروتی است که در سرزمین کانزاس زندگی میکند و باد و توفان شدید خانه و خودش را به «سرزمین اُز» فرود میآورد. دوروتی که از این اتفاق خیلی ناراحت است با راهنمایی فرشته مهربان به سمت جادوگر شهر اُز رفته تا با کمک آن بتواند به شهر کانزاس برگردد و در طول مسیر با مترسکی که مغز ندارد و هیزمشکنی که از حلبی درست شده و قلب ندارد و شیری که شجاعت ندارد و ترسوست، همراه میشود و اتفاقهای عجیبی برای او میافتد تا اینکه ...
مجتبی کاظمی، علی بیگمحمد، علی صفا، سحر صفرپور، نسیم خسروشاهی، مهدی مزدارانی، بهاره صاحبی و مهدی قلعه بهعنوان بازیگر در این نمایش نقشآفرینی میکنند.
این نمایش «جادوگر شهر اُز» هر روز بهجز شنبهها ساعت ۱۸:۳۰ در سالن بوستان مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در بوستان لاله تهران روی صحنه میرود.