تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

SHAHRDARINEWS.COM


دهه کرامت فرصتی برای خودشناسی
تاريخ خبر: دوشنبه، 8 خرداد 1402 ساعت: 11:54

 یک کارشناس مذهبی گفت: دهه کرامت فرصتی است تا انسان خود را بشناسد و بررسی کند که تا چه اندازه به کرامت نزدیک است.

حجت‌الاسلام سیدمهدی واعظ موسوی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص نام‌گذاری دهه کرامت اظهار کرد: اول  ذی‌القعده با ولادت حضرت معصومه(س) آغاز می‌شود و شب یازدهم ذی‌القعده ولادت حضرت رضا(ع) است که این فاصله را به نام دهه کرامت نام‌گذاری کرده‌اند.
 
وی اضافه کرد: کرامت اصالت انسان است، همانطور که قرآن کریم می‌گوید «ما بنی‌آدم را کرامت دادیم و این پیامی برای انسان است که باید کریم و اهل تقوا باشد» و در روایات نقل شده انسانی که احساس کرامشت داشته باشد تن به زشتی و پلیدی نمی‌دهد و دنیا برای انسان کریم کوچک است همانطور که می‌بینیم حضرت علی(ع) فریب دنیا را نمی‌خورند وانسان کریم از زشتی و پلیدی گریزان است.
 
این کارشناس مذهبی در خصوص ویژگی‌های انسان کریم بیان کرد: انسانی که کرامت داشته باشد دستگیر نیازمندان و فقرا است، به طور کلی ۴ تیپ شخصیتی کریم، سخا، ذلیل، لعین وجود دارد. کریم فردی است که خودش نمی‌خورد و به دیگران می‌بخشد و در همه حال به فکر نیازمندان است. فرد سخاوتمند انسانی است که هم خودش می‌خورد و هم به دیگران عطا می‌کند، ذلیل فرد بخیل است که خودش می‌خورد اما به دیگران کمک نمی‌کند و بدتر از آن انسان لعین است که نه خودش استفاده می‌کند و نه به دیگران می‌بخشد و تنها به دنبال مال اندوزی است.
 
موسوی ادامه داد: انسان کریم گناه دیگران را بدون چشم پوشی می‌بخشد همانطور که پیامبر اکرم(ص) زمانی که مکه را فتح کردند از همگی از جمله ابوسفیان گذشت کردند و فرمودند امروز روز مرحمت و بخشندگی است. انسان کریم بلافاصله می‌بخشد زمانی که حّر از امام حسین(ع) درخواست توبه داشت، امام بلافاصله قبول کردند.
 
وی عنوان کرد: دهه کرامت فرصتی است تا انسان خود را بشناسد و بررسی کند که تا چه اندازه به کرامت نزدیک است و خود را از منجلاب پستی و فرومایگی نجات دهد. خداوند، پیامبر(ص) و اهل‌بیت(ع)، قرآن و جبرئیل که پیام‌آور قرآن است نیز همگی کریم هستند و ما نیز باید سعی کنیم کریمانه زندگی کنیم.