سخنگوی وزارت خارجه فرانسه اعلام کرد، تماسهای رئیسجمهوری این کشور با همتای روسیاش عمدتا به درخواست رئیسجمهوری اوکراین انجام شده و همچنین تاکید کرد که کییف نباید در آیندهای نزدیک توقع عضویت در ناتو را داشته باشد.
به گزارش ایسنا، به نقل از راشا تودی، «آن-کلر لوژاندر» سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه طی مصاحبهای با RTVI عنوان داشت: آقای امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه عمدتا به درخواست ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در تماس است.
وی افزود: اوکراینیها تا حدودی تصمیم خواهند گرفت که زمان مذاکره فرا رسیده است. به همین دلیل است که حفظ کانالهای مذاکره را "مفید" تلقی میکنیم.
اما این درحالیست که کییف هرگز اذعان نکرده که حامیان غربی خود را برای گفتوگو با پوتین تحت فشار گذاشته است و همچنین زلنسکی خودش فرمانی را در ماه اکتبر امضا و مذاکرات با مسکو را "ممنوع" اعلام کرد و گفت "فقط در صورتی که رئیسجمهوری کنونی روسیه تغییر کند، امکان مذاکره با این کشور وجود خواهد داشت."
علاوه بر ماکرون، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان از دیگر رهبران غربی است که از ابتدای حمله مسکو به کییف، با پوتین تماسهایی را برقرار کرده است.
ماکرون و شولتس به دلیل تماسهای مداومشان با ولادیمیر پوتین توسط متحدان اروپای شرقی محکوم شدهاند. در همین راستا کایا کالاس، نخست وزیر استونی در تابستان ۲۰۲۲ خطاب به رهبران فرانسه و آلمان اظهار کرد: چرا با او (پوتین) صحبت میکنید؟ او یک "جنایتکار جنگی" است. من احساس میکنم هر بار که شخصی با او تماس میگیرد، متوجه این موضوع نمیشود که پوتین باید "منزوی" شود.
اگرچه ماکرون از تصمیمش مبنی بر تماس با پوتین دفاع کرده و رسیدن به "آتشبس" را ضروری دانسته است؛ اما همچنان تسلیحات سنگینی را به اوکراین ارسال میکند.
این سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در قسمت دیگری از اظهاراتش تاکید کرد: عضویت اوکراین در ناتو در حال حاضر مورد بحث و بررسی قرار نمیگیرد.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص تلاش اوکراین مبنی بر پیوستن به اتحادیه اروپا و ائتلاف نظامی ناتو گفت: تصمیم اتحادیه اروپا درباره اعطای کاندیداتوری به اوکراین در ژوئن ۲۰۲۲ تصمیم "بسیار مهمی" بود؛ همچنین این تصمیم "حمایت جدی سیاسی" از کییف را به دنبال داشت و اشتیاق این کشور را برای پذیرش ارزشهای اروپایی منعکس کرد.
لوژاندر ضمن بیان اینکه اعضای اتحادیه اروپا به دنبال "همکاری مخصوصی با دوستان اوکراینی هستند"، خاطرنشان کرد: «بروکسل در حال ترسیم نقشهراهی است که کم و بیش میتواند طول بکشد.» وی هیچ اشاره دقیقی به تاریخ عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا نکرد.
این دیپلمات فرانسوی در پایان تصریح کرد: اوکراین نباید انتظار داشته باشد که در آیندهای نزدیک عضو ائتلاف نظامی ناتو شود. همچنین در حال حاضر عضویت این کشور در این ائتلاف در دستور کار نیست. اما با این حال ناتو به سیاست خود مبنی بر "دربهای باز" پایبند است.