به گزارش گروه نگاه پارلمان به شهر تهرانی نیوز، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به تشریح آییننامه واردات خودرو تنظیمی از سوی وزارت صمت و بیان دیدگاههای مجلس در خصوص واردات و آییننامه مذکور پرداخت.
لطفالله سیاهکلی ضمن اشاره به اشکالات آییننامه واردات خودرو اظهار داشت: تعیین سقف قیمت 20 هزار دلار برای واردات خودرو و تاکید بر ورود خودروهای کمتر از 10 هزار دلار یکی از ایرادات این آییننامه است، در حالی که خودروهای تا سقف قیمتی 25 هزار دلار خودروهای خوبی خواهند بود.
وی با اشاره به اینکه وضعیت تعرفهگذاری در آییننامه واردات بازگشت به تعرفه قدیم 10 درصدی است، در خصوص لحاظ تعرفه شناور برای واردات بر اساس این آییننامه افزود: لحاظ این مواد خارج از چارچوب مدنظر مجلس است، در حالی که نظر نمایندگان در کمیسیون صنایع بر این است که بیش از 70 تا 80 درصد خودروهای وارداتی تا سقف قیمتی 25 هزار دلار با تعرفه ثابت 10 تا 20 درصدی باشند و 10 تا 15 درصد از حجم واردات نیز به خودروهای لوکس با تعرفههای پلکانی حتی 200 تا 400 درصد اختصاص یابد.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دیدگاه مجلس تعیین تعرفه ثابت 10 تا 20 درصدی برای خودروهای کمتر از 25 هزار دلار بوده است، ادامه داد: اگر واردات خودروهایی با قیمت 15 هزار دلار و با تعرفه شناور صورت پذیرد، در بازار داخلی قیمت بالایی خواهند داشت که این اختلاف قیمت هنگفت با پرداخت از جیب مردم نصیب واردکنندگان میشود.
سیاه کلی واردات خودروهایی با قیمت بالا را موجب ترغیب خریداران به خرید خودروهای داخلی دانست و افزود: این در حالی است که ارتقای کیفیت خودرو و افزایش رضایتمندی مصرفکنندگان میبایست عامل ترغیب به خرید خودروی داخلی باشد و ورود خودروهایی با قیمت بالا به دور از اهداف اولیه در واردات است.
وی همچنین ورود فناوری و ایجاد رقابت در میان خودروسازان را یکی از اهداف واردات اعلام کرد و گفت: ایرادات فراوانی بر این آییننامه وارد است. آییننامه مقرره بیتوجهی به نیاز مصرفکنندگان است.
سیاه کلی تصریح کرد: خودروی تا 25 هزار دلار در زمره خودروهای عمومی و معمولی هستند چنانکه در سایر کشورها خودروی تاکسی با این قیمت عرضه میشوند.
وی در پاسخ به این پرسش که واردات بر اساس آییننامه تنظیمی از سوی وزارت صمت با چه تیراژی خواهد بود و آیا موجب تنظیم بازار خودرو میشود، گفت: واردات خودرو بدین ترتیب تیراژی حدود 50 تا 60 هزار دستگاه خواهد بود و هر چند در تنظیم بازار بیاثر نیست اما منظور قانونگذار را تامین نخواهد کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان در خصوص بندی از آییننامه که به واردات خودروهای اقتصادی به شرط تولید داخل اختصاص دارد، خاطرنشان کرد: خودروها در گریدهای مختلف A، B و C دستهبندی میشوند و در دنیا خودرویی به نام خودروی اقتصادی وجود ندارد. امکانات، آپشنها، سرعت، حجم و قدرت موتور تعیین کننده کلاس خودرو هستند.