به گزارش خبرنگار تهرانی نیوز، با توجه به مطالعات و پژوهش های انجام شده و همچنین تحقیقات میدانی صورت گرفته در پلیس راهور فراجا در سال گذشته به دستاوردهای بزرگی رسیدیم مبنی بر اینکه کشور ما به شدت نیازمند حفظ گلدن تایم یا همان وقت طلایی برای خودروهای امدادی و اورژانسی و... است.
سرهنگ دکتر عین الله جهانی در گفتگو با خبرنگار تهرانی نیوز با اشاره به اهمیت موضوع از دست نرفتن زمان طلایی برای نجات جان افراد گفت: منظور ما از واژه وقت طلایی در مورد خودروهای امدادی و.... یا حتی خودروهای خدماتی که به دفعات در خبرها از آن صحبت و یا شنیده شده همان چند دقیقه سریعتر رسیدن این خودروها به مقصد است که باعث نجات جان انسان ها خواهد شد.
معاون پیشین معاونت احتماعی پلیس راهور فراجا و بنین گذار طرح کوچه نجات در ادامه افزود: در همین راستا معاونت اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور فراجا در جستجوی راهکاری مناسب برای حل این معضل برآمده است تا بتواند آن را در تمامی کلان شهرهای کشور بخصوص پایتخت کشور عزیزمان، تهران بزرگ و آزاد راهها و بزرگراهها و جاده های سراسر کشور مطرح و اجرایی کند.
وی ادامه داد، پس از بررسی ها و مطالعات زیاد و همچنین همفکری با ارگان های مربوطه، متخصصان این حوزه و تحقیقات میدانی و مطالعات تطبیقی سایر کشورهای جهان به این نتیجه رسیدیم که در گام اول طرحی را برای مسیرهای یک طرفه کشور برنامه ریزی کرده و به مرحله اجرا برسانیم و آن را کوچه نجات نامگذاری کردیم.
سرهنگ جهانی با اشاره به این موضوع افزود: برای آشنایی هرچه بیشتر با این طرح ، مثالی از یک بزرگراه یا خیابان یک طرفه در شهر تهران را بیان می کنم؛ (بزرگراه یادگار امام). در این بزرگراه مسیر شمال به جنوب یکطرفه و جنوب بشمال هم به همین نحو یکطرفه محسوب میشوند چون با گاردریل و یا بعضا با نیوجرسی از هم جدا شده اند. در طرح کوچه نجات اگر شما خودروهای ویژه ی امدادی و اورژانسی را ببنید که با چراغ گردان یا آژیر روشن در حال حرکت هستند، اولین راه حل ممکن در ذهن شما متمایل کردن وسیله نقلیه خود به سمت راست خیابان است تا وسلیه نقلیه بعدی هم همین کار را انجام دهد و خودروی امدادی و نجات بتواند از کنار این گاردریل ها و از سمت چپ شما به حرکت خود با سرعت هرچه بیشتر ادامه دهد اما در اکثر مواقع در چنین شرایطی شاهد ترافیک سنگین و حاصل از این حرکت به سمت راست وسایل نقلیه لاین های کناری بوده و در بسیاری از موارد نیز به علت ترافیک بیش از حد خودروی امدادی یا نجات باید به کرات از حرکت بایستند و منتظر باشند تا راهی باز شود ، حتی مشاهده شده خودروهای امدادی آنقدر به سمت گاردریل ها نزدیک و متمایل می شوند که احتمال برخورد با گاردریل و یا نیوجرسی ها نیز برای آنان وجود دارد و در تمامی این مراحل آن گلدن تایمیا وقت طلایی برای نجات مصدومین را از دست می دهیم.
ایشان افزودند: بحث کوچه نجات از این جهت مطرح شد که بتوانیم با ایجاد فرهنگ سازی گسترده میان مردم و ارتباط با ارگانهای مربوطه به این طرح طوری نگاه شود که یک دقیقه هم برای مصدومین بسیار اهمیت دارد و خودروهای امدادی باید در کمترین زمان ممکنه خود را به مقصد برسانند.
دکتر جهانی در ادامه سخنان خود گفتند : در اجرای طرح کوچه نجات آمده است تا در هنگام ورود خودروی امدادی
( آمبولانس ) یا آتشنشانی و یا حتی پلیس ، وسایل نقلیه حاضر در راههای یک طرفه به محض مشاهده چراغ گردان روشن و یا شنیدن صدای آلارم این خودروها آنهایی که در خط عبور سمت چپ راه یک طرفه (همان لاین نزدیک به گاردریل یا نیوجرسی معروف به خط سبقت) قرار دارند به سمت چپ متمایل شده و خودروهای در حال حرکت لاین دوم، به سمت راست متمایل شوند(در طرح پیوست نشان داده شده). در این میان یه معبر قابل عبوری مانند یک کوچه باز میشود که خودروهای امدادی می تواند به راحتی از آن عبور کرده و هرچه سریع تر به مقصد برسند .
وی تصریح کرد: قابل ذکر است در بعضی از مواقع نیز ما شاهد خودروهایی هستیم که هنگام مشاهده خودروهای امدادی در تعقیب و پشت سر آمبولانس ها و با سرعت بالا به حرکت خود ادامه میدهند. رانندگان این خودروها در خقیقت متخلف محسوب نمی شوند، اما به علت سرعت غیرمجاز جریمه خواهند شد و حتی ممکن است نمره منفی نیز شامل آنها بشود فارغ از اینکه ممکن است باعث تصادفات زنجیری بین خودروهای دیگر نیز بشوند .
وی گفت: در این خصوص ارتباط هایی رانیز با سازمان اورژانس کشور در حال هماهنگی هستیم تا بتوانیم با نصب دورین های پلاک خوان در عقب خودروهای آمبولانس ، با ثبت اطلاعات متخلف کننده ، نسبت به اعمال قانون آنها اقدامات لازم را انجام دهیم.
سرهنگ جهانی اشاره ای نیز به صحبت های اخیر رئیس پلیس راهور فراجا؛ سردار هادیان فر در خصوص اجرای طرح کوچه نجات کردند و گفتند: در ابتدای سال جاری خبرهای مختصر و کوتاهی در این خصوص مطرح شد، اما تا کنون به دلایل مختلفی به مرحله اجرا نرسیده ایم ولی اکنون تمامی عزم پلیس براین است تا این طرح را با فرهنگ سازی گسترده و مناسب بین مردم اعلام و از طریق رسانه هایی همچون سازمان خبری شهرداری نیوز و خبرخودرو برای اولین بار به صورت کامل اطلاع رسانی کرده و به مرحله اجرا برسانیم.
وی گفت: باید یاد آور باین اشم که آمارهای به دست آمده در این دوره از تحقیقات نشان میدهد که حدود 52 درصد از افرادی که در تصادفات فوت می شوند به علت شدت جراحت در همان لحظه فوت می کنند، 6 درصد نیز در طول مسیر و قبل از رسیدن به مراکز درمانی و حدود 42 درصد نیز در بیمارستان ها که در تمامی این موارد به جز مورد اول ، اگر خودروهای امدادی فقط چند دقیقه زودتر به مقصد می رسیدند می توانستیم جان افراد قابل توجهی از این آمار را کاهش دهیم و به همین دلیل است که در حال حاضر به دنبال اجرایی شدن چنین طرح مهمی هستیم.
ایشان در پایان خبر خود گفتند: در مجموع باید گفت این طرح ضمن کمک به نجات جان انسان ها طرحی کاملا انسانی ، اخلاقی ، ارزشمند و فرهنگی است. لذا پلیس راهور فراجا با اجرای این طرح و فرهنگ سازی آن می تواند مردم را مشتاق تر از گذشته برای کمک به خودروهای مربوطه هدایت کند. اجرای چنین طرح هایی باعث می شود مردم در هنگام مواجه با شرایط مشابه بهترین و درست ترین تصمیم را در حداقل زمان ممکنه گرفته و زمینه نجات جان انسان ها را فراهم نمایند.
جزئیات بیشتر این طرح در خبرهای بعدی به اطلاع مردم عزیزمان خواهد رسید.