تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

SHAHRDARINEWS.COM


شایع‌ترین مشکل گوارشی در ماه رمضان
تاريخ خبر: شنبه، 20 تير 1394 ساعت: 09:24

ایسنا: دکترعلیرضا خلیلیان اظهار کرد: وقتی در ماه رمضان یک وعده غذایی در سحر به وعده‌های غذایی اضافه می‌شود و به دنبال آن هم فرد استراحت می‌کند، شرایط ایجاد ریفلاکس فراهم می‌شود.

وی افزود: ریفلاکس معده به حالتی می‌گویند که در آن محتویات معده و اسید معده برگشت پیدا می‌کند و شخص دچار حالت تهوع، احساس سنگینی و سوزش سردل می‌شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد تصریح کرد: استراحت بلافاصله پس از خوردن سحری، موجب تشدید علائم ریفلاکس شده و باعث می‌شود که روزه‌داران هنگام بیداری در صبح احساس سنگینی معده و حالت تهوع داشته باشند. همچنین احساس برگشت محتویات غذا و معده نیز موجب آزار آن‌ها می‌شود.

خلیلیان تاکید کرد: افرادی که سابقه ریفلاکس معده را داشته‌اند در ماه رمضان علائم ریفلاکس در آن‌ها تشدید می‌شود. ایجاد حداقل دو ساعت فاصله میان خوردن سحر و استراحت، درصد زیادی از علائم ریفلاکس را در افراد کاهش می‌دهد.

خلیلیان تصریح کرد: روزه‌داران سعی کنند در وعده سحر مایعات زیادی ننوشند؛ چراکه مصرف زیاد مایعات موجب پرشدن حجم معده شده و خود باعث ریفلاکس معده می‌شود. مصرف غذاهای چرب را نیز به حداقل برسانید؛ چراکه روند تخلیه معده را با کندی مواجه می‌کند و موجب باز شدن دریچه میان معده و مری می‌شود. همچنین نوشیدن چای بلافاصله بعد از غذا باعث تشدید علائم ریفلاکس در روزه‌داران می‌شود.

خلیلیان افزود: استفاده از قرص‌هایی مانند فاموتیدین و رانیتیدین تا درصد زیادی به کاهش علائم ریفلاکس و پیشگیری از آن کمک می‌کند؛ به طوری که در هنگام سحر از یک عدد رانیتیدین یا فاموتیدین برای کاهش اسید معده استفاده شود.