فارس: مراسم راهاندازی بازار داراییهای فکری صبح امروز در محل مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد که در این مراسم مدیران ارشد دولتی و بازار سرمایه، حضور داشتند.
امروز بازار داراییهای فکری به منظور دستیابی به افتصاد دانش بنیان افتتاح شد و اولین ایده در این بازار برای نخستینبار در کشور به طور رسمی و از طریق بازار سرمایه تجاریسازی شد.
سرمایههای فکری، نخبگان، مخترعان و صاحبان ایده در کشور با توجه به ضرورت پیوند علم با تولید از طریق بازار داراییهای فکری تجاریسازی خواهند شد و از این طریق تأمین منابع مالی لازم از طریق نظام شفاف بازار سرمایه فراهم شد، تا پیوند صنعت، تولید و کشاورزی برقرار شود.
از این پس، درد و رنج مخترعان و مبتکران با توجه به سرمایهگذاریهای لازم تجاری سازی شده تا یک گام دیگر به اقتصاد دانشبنیان که مورد تاکید سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی است، نزدیکتر شویم.
بازار دارایی فکری فرابورس که از آن با عنوان بورس ایده نیز یاد میشود، اهداف منحصر به فرد از جمله حمایت از دارندگان دانش فنی و امتیاز ثبت اختراعات به منظور ارزشگذاری دارایی معنوی و همچنین تخصیص ریسکهای قیمتی مرتبط با اوراق بهادار مبتنی بر مالکیت معنوی را دنبال میکنند.
توسعه تحقیق و پژوهش بر پایه نتیجهگیریهای کاربردی در محیط علمی، پیوند محیط دانشگاهی و پژوهشی با بخشهای صنعتی و تولید توسط بازار سرمایه، ارزشگذاری دستاوردهای مخترعان و حمایت مالی برای تشویق به نوآوری، افزایش بهرهوری تولید با طرحهای برامده از تخصص دانشپژوهان و حمایت از حقوق خریدار با ارزیابی کارشناسی طرح و ایده و تعیین قیمت از طریق مکانیزم پیشنهاد و درخواست از جمله مزایای بازار داراییهای فکری به شمار میرود.
در این بازار، 4 نوع عرضه پیشبینی شده است که براساس آن عرضه اوراق بهادار شرکتهای سهامی خاص مبتنی بر دارایی فکری، عرضه مستقیم و بیواسطه اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری، عرضه حق بهرهبرداری اوراق بهادار مبتنی بر دارایی فکری برای مدتزمان معین و مقدار معین از جمله آنهاست.