فارس: غلامرضا خاتمی رئیس انجمن پزشکان کودکان، دل درد را امری شایع در کودکان عنوان کرد که موجب مراجعه یک چهارم کودکان به مطب پزشکان اطفال میشود.
وی اظهار داشت: تقریباً همه کودکان در دوران کودکی دچار دل درد میشوند و علت این عارضه در سنین مختلف متفاوت است در واقع میتوان گفت بیش از صد علت برای دل درد وجود دارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: دل درد در نوزادان قولنج یا کولیک خوانده میشود، کودکان نمیتوانند حرف بزنند بنابراین درد خود را با گریه و بیتابی نشان میدهند. دل درد در نوزادان موقتی است و بیشتر کودکان با این دل درد مواجه میشوند و این مدل در بعد از یکی، دو ماه چه بر اثر مصرف دارو یا بدون دارو فروکش میکنند.
این فوق تخصص گوارش اطفال تصریح کرد: اگر دل درد در 4 یا 5 ماهگی نیز ادامه یابد باید به دنبال علت دیگری برای آن باشیم معمولاً کودکان در این سنین بر اثر حساسیت نسبت به پروتئین موجود در شیر گاو دچار دل درد میشوند بنابراین اصلاح الگوی تغذیه میتواند در رفع این نوع دل درد مؤثر باشد.
خاتمی اظهار داشت: در دوران شیرخوارگی که از 2 ماهگی تا یک سالگی است عواملی مانند اسهال و انواژیناسیون موجب دل درد میشود که گاهی نیاز به جراحی پیدا میشود مثلاً کودک 7، 8 ساله ناگهان شروع به گریه میکند حدود 5، 6 دقیقه آرام است، دوباره گریه میکند و این روند ادامه دارد.
وی افزود: در این موارد حتماً باید به پزشک مراجعه شود و با اقداماتی مانند سونوگرافی و احیاناً جراحی به رفع دل درد پرداخته شود.
رئیس انجمن پزشکان کودکان گفت: دل درد در کودکان بالای 2 سال بر اثر عواملی مانند آپاندیسیت است آپاندیسیت معمولاً با دل درد شروع میشود و با استفراغ و تب همراه میشود که پس از معاینه محل درد کودک تحت نظر قرار گرفته و در صورت صلاحدید با جراح عمل آپاندیسیت انجام میشود همچنین در این سنین اسهال و استفراغ عامل درد است.
وی خاطرنشان کرد: در حدود 10، 12 سالگی علت دل درد در کودکان ورم یا زخم معده است. کودکان در این سنین میتوانند توضیح دهند که بر اثر غذا خوردن دچار دل درد میشوند این دل درد شبها موجب بیداری کودک میشود و محل آن زیر جناغ سینه است که نشان میدهد معده کودک دچار زخم یا ورم شده است.