به گزارش گروه پارلمان شهری تهرانی نیوز، نائب رئیس شورای شهر تهران امسال بعد از دو سال قرار است اربعین برگزار شود و طی دو سال گذشته به دلیل کرونا این موضوع با مشکلات و وقفههایی همراه شده بود.
اکنون عشق زیادی برای عتبات است و طبق برآوردهای دوستان در عراق، امسال 3 تا 5 میلیون زائر ایرانی جهت پیادهروی اربعین اقدام خواهند کرد که با توجه به اینکه امسال اربعین در تابستان است و مواجهه شدن با فصل گرما را داریم، سیستم راهپیمایی با تغییراتی مواجه خواهد بود و بیشتر راهپیمایی در شب هنگام خواهد بود. بنابراین باید در اسکان در روز بیشتر تمهیداتی انجام شود، لذا موکبها باید نسبت به سالهای قبل جهت اسکان زائران آمادهتر باشند. ما در مرزها و پس از مرزها علاوه بر اسکان باید موضوع حمل و نقل را در نظر گیریم و چارهاندیشی کنیم و از آنجایی که بخش اعظم زائران ایرانی از تهران هستند، چرا که تهران جمعیت بیشتری در میان شهرها و استانهای دیگر دارد، شهرداری قرار است لایحهای متفاوت از سالهای گذشته بدین منظور اختصاص دهد.در این سفر مقرر شد تا علیرضا زاکانی شهردار تهران به عنوان یکی از اعضای هیئت دولت نقطه نظرات مسئولان عراقی را به رییسجمهور و وزرای مربوطه منتقل کند امیدواریم با تعامل کشورهای ایران و عراق و عملکرد هوشمندانه و موثر شهرداری تهران، مراسم اربعین بسیار بهتر از سالهای گذشته برای زائران برگزار شود.
افزایش بودجه اختصاصی شهرداری تهران ویژه ایام اربعین
پیشبینی شما در مورد بودجهای که قرار است ویژه ایام اربعین اختصاص داده شود چقدر است؟
هنوز شهرداری تهران لایحهای را به شورا نیاورده، به زودی قرار است این لایحه به شورای شهر ارائه شود تا مصوبه مربوط به اعتبار آن درنظر گرفته شود اما به احتمال زیاد از آنجایی که قیمتها افزایش یافته و امسال پیشبینی میکنیم که جمعیت بیشتری برای پیادهروی اربعین اقدام کنند، قطعا میزان بودجه نسبت به سالهای قبل افزایش چندبرابری خواهد داشت.
پیشرفت ۷۰ درصدی طرح مدیریت یکپارچه شهری
طرح مدیریت یکپارچه شهری به کجا رسیده است؟
خوشبختانه پیشرفت ۷۰ درصدی طرح مدیریت یکپارچه شهری را شاهد هستیم و اصلاح طرح مدیریت یکپارچه شهری در مجلس انجام شود تا رفع معضل بزرگ نظام شورایی برای نخستین بار به ثمر بنشیند.باید ظرفیتی ایجاد کنیم که طرح، ایدهها و پیشنهادات از بدنه جامعه شورایی به راس برسد که برای این مهم نیازمند تجارب خوب هستیم.هرکس بتواند طرح یا پیشنهاداتی در راستای حل معضلات کشور و استانها بدهد از نظام تشویق در سامانه طرح جمعسپاری استفاده میکنیم و او را به جامعه نخبگانی کشور معرفی و زمینه رشدش را فراهم خواهیم کرد.
تعامل شورای عالی استانها با مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس
وضعیت شورای عالی استان ها در حال حاضر چگونه است؟
با اقدامات اعضای شورای عالی استان ها به محتوای قانون اساسی در خصوص جایگاه شوراها نزدیک میشویم و تعاملات ما با دستگاههای دیگر مانند مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس شورای اسلامی در حال نتیجه دادن است. پیشنهاد داده ایم یک کارگروه مخصوص مدیریت شهری در قوه قضائیه تشکیل شود تا مسائل و مشکلات مربوط به شوراها و شهرداری به طور ویژه پیگیری و برطرف شود، ما می توانیم با استفاده از نمایندگان کارگروه های تشکیل دهیم تا موضوعات پیگیر شود، ما کارهای زیادی داریم که با دستگاه قضا انجام دهیم.
هفته گذشته دو نمایشگاه خواهرخواندگی و دستاوردهای شهرداری برگزار شد به نظر شما برگزاری این نمایشگاهه چقدر حائز اهمیت است؟
این مساله مهم و ضروری است که باید مورد توجه قرار گیرد. در استفاده از ظرفیتهای نوین و نوآورانه عقب هستیم و این در حالی است که با استفاده از دیپلماسی پارلمانی میتوانیم این مساله را جبران کنیم. در زمینه دیپلماسی مدیریت شهری با عقبماندگی مفرطی از گذشته مواجه هستیم و این همایشها نقش زیادی در فعال کردن ظرفیتها، تولید و تجمیع ظرفیتها و رساندن توانمندیهای ما به گوش جهانیان دارد.این گونه همایشها زمینه را برای تعامل بینالمللی بین شهرهای خواهرخوانده و کلانشهرها به خوبی فراهم میکند.
طی 10 ماهه گذشته اقدامات بسیاری در قالب تحول در شهر و یا تشکیل قرارگاه انجام گرفته است. شهرداری تهران در شرایط سختی شهر را در دست گرفت. کمبود مترو و تاکسی و اتوبوس بسیار ملموس بود ولی خوشبختانه اکنون شاهد روند رو به رشد در این زمینه هستیم. از اقدامات خوب مدیران شهرداری تهران این است که نگاه بخشی را کنار گذاشتهاند و اقدامات تجمیعی در قالب قرارگاه در حال انجام است. سازماندهیهای بسیار گستردهای در قالب قرارگاه انجام شد که آثارش را طی 10 ماه گذشته تا کنون نشان میدهد در حال حاضر با اقدامات جمعی و همکاری دستگاههای مختلف میتوان گفت که اکنون آسیبهای اجتماعی نسبت به قبل کاهش یافته است.موضوع مسکن و قرارگاه مربوطه به آن هم از اتفاق مبارکی است که سالها آرزوی اجرای آن را داشتیم ولی غالبا دولت به این موضوع ورود نمیکرد که اکنون دولت انقلابی طی پیمان مشترک با شهرداری توافق کرده است که همکاریهای لازم را انجام دهد وا ین مسأله نشان میدهد که میتوان بسیاری از تهدیدات را در بافت فرسوده به فرصت تبدیل کرد و نشان میدهد اگر بخواهیم با تحرک و فعالیت مضاعف میتوان چشمانداز روشنی برای تهران داشت. همچنین در حال حاضر در همه پهنههای فرسوده مجوز یک طبقه اضافه ساخت داده شده و به میزان فضای سبز ۱۲۵۰ هکتار افزوده شده و قرار است امسال۱۵۰۰ هکتار دیگر هم به فضای سبز افزوده شده است.