با ایجاد ظرفیت های مناسب در حوزه حمل ونقل، باعث علامندی شهروندان برای استفاده از وسایل نقلیه عمومی خواهیم شد
به گزارش تهرانی نیوز،جناب آقای تشکری هاشمی،رئیس کمسیون عمران و حمل و نقل شواری شهر ششم گفت: سالهاست که سیستم حمل و نقل عمومی پایتخت مورد چالش میان مردم، کارشناسان ومسئولین حوزه شهری بوده و در هر دورهای از مدیریت شهری، به تناوب وعدههایی برای بر طرف کردن این مشکل عظیم پایتخت داده شده است. در این میان در شورای شهر تهران و همچنین در بخش شهرداری نیز طرحها و برنامههایی برای حل این موارد ارائه شده بود که متاسفانه تا کنون به سرانجامی نرسیده اند.
بنابراین در شورای شهر تهران تصمیم گرفته شد تا کمیسیونی با عنوان کمیسیون عمران و حمل و نقل به صورت کاملا نظارتی همراه با ارائه طرحهای کارشناسی شده برای موضوع حمل و نقل و ترافیک شهر بزرگ تهران چاره اندیشیده شده و همچنین در شهرداری نیز معاونتی با عنوان حمل و نقل و ترافیک اقدامات اجرایی مفصلی را برای رفع معضل ترافیک وهمچنین حمل و نقل عمومی در پایتخت در دست اجرا قرار گرفت.
رئیس کمسیون عمران و حمل و نقل شواری شهر ششم افزود: در تمامی ادوار مدیریت شهری هر کدام از این بخشها چه در حوزه قوانین و مقررات که بر عهده کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر است و یا در حوزه اجرایی که بر عهده معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری می باشد، به دست افراد صاحبنظر و ایدههای خلاقانه مدیریت میشوند تا راهبردهای لازم را در این زمینه ارائه دهند.
سیدجعفر تشکری هاشمی گفت: اینجانب پس از سالها مدیریت در معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، اکنون که ریاست کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران را برعهده گرفته ام بیش از گذشته با مباحث و موضوعات این حوزه آشنا بوده و میتوانم برای حل مشکلات و معضلات ترافیکی شهر تهران راهکار های مناسبی را ارائه بدهم.
جناب آقای تشکری هاشمی در این مصاحبه با اشاره به اهمیت موضوع حمل و نقل و همچنین در خصوص شرح وظایف شوراهای شهر و روستا و عملکرد ۹ ماهه مدیریت شهری دوره ششم و همچنین عملکرد آقای زاکانی شهردار تهران خاطر نشان کرد، برنامههای آینده شورای شهر برای پایتخت و موضوع مشکلات مدیریت شهری و راهکارهای پیش رو نیزبه مواردی اشاره کردند که در ذیل به آن پرداخته خواهد شد.
تفاوت ویژه شورای شهر ششم با دیگر ادوار آن در تهران جوان بودن اعضای شورا و یک دست بودن آن از نظر سیاسی می باشد.
رئیس کمسیون عمران و حمل و نقل شواری شهر در ابتدا با اشاره به وضعیت شوراهای شهر تهران از ابتدای تشکیل تا کنون، اظهار داشت: همه شوراها از شورای شهر دوره اول که نتوانست تا پایان دوره دوام آورد و یا شورای شهر دوم که با یک دست بودن از نظر سیاسی و نگاه تحول آفرین در شهر کار خود را آغاز کردند، هچنین شوراهای سوم و چهارم نیز که دوباره ترکیبی از جریانات سیاسی بوده و اعضای محترم و قابل سبک و سیاق خاصی به لحاظ سیاسی در این دوره حضور داشتند و در نهایت شورای پنجم که به سمت جوان گرایی روی کرد نتوانست با آن تیم جوان ولی نا آشنا با موضوعات و معضلات شهری، پا به شورای شهر ششم با تفاوت ها و تمایز های جدیدی نهادیم.
سیدجعفر تشکری هاشمی با بیان اینکه ما نمی توانیم به سادگی از این تفاوت ها و تمایزها در سایر شوراها عبور کنیم، با بیان ویژگی های شورای ششم عنوان کرد: نیمی از اعضای شورای شهر ششم با فعالیت های مستمر در حوزه های شهری و شهرداری دارای تجربیات ارزنده ای بوده و با آنها کاملا آشنا بوده و به صورت میدانی در این عرصه حضور داشتند، با تسلط زیادی نسبت تمامی موارد تصمیم گیری می کنند.
وی افزود: ویژگی بعدی شورای شهر ششم جوان گرا بودن اعضای شورا است که میانگین سنی اعضا نشان دهنده این موضوع می باشد . همچنین این جوان گرایی اعضا می تواند فرصت های فراوانی را برای عملی ساختن اهداف خود نشان دهند و روی تجربه کار در پارلمان شهری در آینده تاثیرات بیشتری داشته باشند.
تشکری هاشمی با اشاره به اینکه درو ششم شورای شهر، شورایی یک دست از نظر سیاسی است، اعتقاد بنده بر این نیست که اگر اعضای شورای شهر یکدست هستند ، الزاما موفقت شورا باید بیشتر باشد، خیر! بلکه در یعضی موارد چالشهای متفاوتی در دیدگاههای سیاسی می تواند باعث ایجاد تغییرات بهتری شده و فضای رقابتی برای گروه های سیاسی اثر بخشی بیشتری را نشان دهد، اما این انتخاب خواست مردم است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: در این دوره انتخابات جریان اصولگرایی مبتنی بر عملکرد یعنی نوع مدیریت جناب آقای قالیباف در سال های گذشته یکی از دلایل مهم و تاثیر گذار برای پیروزی این لیست، بود که توانست اعتماد مردم را جلب کند.
شورای شهر ششم، شورایی است که می تواند با تغییرات محسوس کارهای متفاوتی را انجام دهد
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران، در پاسخ به این سوال که بعد از گذشت چهار سال چشم اندازتان نسبت به معضلات و مشکلات حمل و نقل و ترافیکی شهر تهران چه خواهد بود، اظهار داشت: اگر بخواهیم فعالیت هایمان را برای به دو دسته تقسیم کنیم باید بگویم دسته اول مشکلات سخت افزاری بوده و دسته دوم نیز معضلات و مشکلات نرم افزای می باشد، دیده می شود که در زمان حضور جناب آقای دکتر قالیباف مدیریت های زیرساختی گسترده ای انجام شده و نیاز چندانی به کارهایی مانند توسعه شبکه های بزرگراهی، توسعه خدمات اجتمای و ... ، نمی باشد.
وی افزود: در سال های پیش رو انجام موارد سخت افزاری دارای اولویت بالایی نخواهند بود و باید به رویکردمان به سمت شبه مینیاتوری در شهر باشد و در محلات مختلف فعالیت های لازم را شروع کنیم. این دوره از شورا آغاز کار خود را به مسایل محلات مختلف شهر تهران و نیازمندی های مردم معطوف کرده است.
تشکری هاشمی مشارکت مردم را در حل مسائل و مشکلات با اهمیت دانست و عنوان کرد: شورایاری ها یکی از مصادیق مشارکت شهروندان در شهر بوده اند که با موانع پیش آمده نقش مهم و تاثیر گذاری دیگر نمی شود و باید حل مسائل شورایاری ها را به سرعت انجام دهیم.
وی تاکید کرد: ما باید مسائل شهری را به دست مردم بسپاریم و این امر یک تجربه جهانی است و که نهادهای حاکمیتی سیاست گذار وقت این نقش را طی سال های گذشته از دست داده است.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ما در آغاز راهی هستیم بیش از ۲۰ درصد آن را از دست داده و تنها ۸۰ درصد از زمان کاری شورای ششم باقی مانده است.
تشکری هاشمی افزود: نوع فعالیت پارلمان شهری نسبت به گذشته کاملا متفاوت است و بایستی هر ۲۱ عضو در تصمیمات خود مشارکت داشته باشند، به توافق برسند و اگر لازم به رای گیری شد، تا یک فرآیندی محقق شود.
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: در بین اعضای شورای شهر، دیدگاههای متفاوتی وجود دارد ولی این دیدگاه ها یا باید تبدیل به طرح شده و یا به صورت لایحه به شورا بیاید و نهایتا اینکه یک گفت گوی واحدی در بین اعضا برای این موضوعات شکل بگیرد.
تشکری هاشمی گفت: احساسم بر این است که در ال حاضر این گفتمان صورت گرفته است و ما تا حداکثرِ قابلیت واگذاری کار به مردم را شناسایی کرده ایم و این کار باید انجام شود ، در شهرداری هم این نگاه وجود دارد که حداکثر کاری که قابل واگذاری به خود مردم می باشد را به آنها واگذار کنیم.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در سالهای اخیر، دیوانسالاری پیچیده، خستهکننده و ناامیدکنندهای در شهرداری تهران شکل گرفته بود افزود: میخواهم با صراحت بگویم که در شورای گذشته با یک نگاه نا متناسب نسبت به همهی موضوعات سعی میکردند که برای هر موضوعی خللی را ایجاد کنند که با این موارد به زعم خودشان جلوی تخلفاتی گرفته شود.
وی گفت: گاهی اوقات این موارد نهتنها جلوی تخلفات را نمیگیرند بلکه باعث فساد ایجاد فساد نیز می شدند و مردم از حقوق اجتماعیشان محروم می شده اند و اقتصاد به سمتی می رفته است که مخالفانی نداشته باشند و یا مزاحم در حداقل باشد.
تشکری هاشمی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که ما خیلی صریحا به آن ورود کردیم این بود که این نظامات دیگر در شهر به عنوان شهرسازی، مردم را خسته کرده و مردم سرمایهگذاری نمیکنند و برای نوسازی بافتهای فرسودهشان جسارت ورود به این کار را نداشته و یا اگر میخواهند کار را انجام دهند، انقدر این زمان طولانی و کسالت آور شده که خیلیها پشیمان میشوند.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در حوزه شهرسازی جلساتی را برگزار شد تا ببینیم چگونه می توان کارها را ساده تر انجام داده تا اختیارات را به مردم تفویض کرد، افزود: اگر با الگوی دوره مدیریت پنجم بخواهیم یک موضوع ساده را در مناطق شهرداری تهران حل و فصل کنیم، به هیچ وجه نمی شود کاری را انجام داد.
تشکری هاشمی ادامه داد: قدرت جسارت تصمیمگیری از مردم گرفته شده است؛ باید بگوییم این کار انجام شود بعد مجدد بگوییم خب حالا چرا من این تصمیم را گرفته ایم ! حال بگذارید کس دیگری این تصمیم را بگیرد و نتیجه این شده که از این طرف تنها مردم آسیب دیدند و سرمایه گذار ها هم به شهرهای دیگر و حتی به کشورهای دیگر کوچ داده شدند.
وی با بیان اینکه ما در این زمان دنبال ایجاد یک شهر متحول هستیم، گفت: اگر دنبال این باشیم که به رفاه و معیشت مردم در شهر توجه کنیم، باید بدانیم چگونه میتوانیم برای زندگی آنها تسهیلگران خوبی باشیم.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در حوزههای دیگر نیز شروع به کار شده و در حوزههای اجتماعی فعالیتهای خوبی در حال انجام است.
تشکری هاشمی افزود: در بخش حمل و نقل عمومی به عنوان یک اساس و زیربنای حوزه حمل و نقل ، اعتقادم بر این است با ایجاد ظرفیت های مناسب و کاهش میل استفاده مردم از خودرو شخصی را در شهر کاهش دهیم تا در ادامه ایمنی و انضباط شهر را بتوانیم بهبود ببخشیم و بتوانیم به اقتصاد خانوار در بحث آمد و شدهای شهری کمک کرده تا این چرخه بتواند تسهیلگر بقیه بخشها نیز باشد.
به گفته وی، توسعه پایدار باید بر مبنای حمل و نقل انجام شود، اگر حمل و نقل نتواند توسعه پایدار را پشتیبانی کند، یعنی ما عملا شاهد توفیقات چندانی نخواهیم بود.
در ۴ سال گذشته به جای بهبود حمل و نقل، تبلیغ دوچرخه میشد
رئیس کمیسیون حمل و نقل و عمران شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به استفاده از مد دوچرخه در سالهای گذشته، گفت: بعضی اوقات به نظر میرسد افراطیگری و زیادهروی در تصمیمات بود؛ مثل موضوع دوچرخه.
وی افزود: ما میبینیم که در چهار سال گذشته، میل به توسعه حمل و نقل عمومی و میل به بهبود حمل و نقل عمومی چندان مورد توجه نبوده و بیشترین تمرکز را روی بحث توسعه دوچرخه گذاشتند.
به گفته تشکری هاشمی، به نظر میرسد جذابیت توسعه دوچرخه و نقشآفرینی آن در حل مسائل، مساله دستچندمی محسوب میشود و به هیچ عنوان در اولویتهای شهری نمی تواند باشد.
رئیس کمیسیون حمل و نقل و عمران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه کارهای ما به معنی کنار گذاشتن دوچرخه از سیستم حمل و نقل پاک نیست، بلکه می توانستیم در کنار آن برنامه های مکمل داشته باشیم ، افزود: این یک اشتباه بزرگ بود که تمام منابع و تمام فرصتها را روی دوچرخه متمرکز کردند.
وی با طرح این پرسش که مسائل مهم مردم در تهران را چی میبیند، گفت: بینظمی در ترافیک، ایمنی نامناسب در ترافیک، آلودگی هوا و نهایتا موضوعاتی در زمینه زیرساختهای حمل و نقل مسائل مهم ما در شهر تهران است.
تشکری هاشمی با بیان اینکه در موضوع هوای پاک و کاهش آلایندگی ها، راه حل های شناخته شدهای داشته و قرار نیست چرخ را هم از نو اختراع کنند، اظهار داشت: منشا آلودگی هوا را شناسایی کردیم، مهمترین آلاینده حاکم بر شهر تهران ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون هستند، که منشا صنعتی دارند؛ این آلایندگی ها منشا طبیعی نداشته و در طبیعت تولید نمی شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: بررسیهای بیشتر نشان می دهد که موتورسیکلتها نیز بین ۶ تا ۸ برابر بیشتر نسبت یک به خودروی معمولی دارند تولید آلودگی می کنند.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در خصوص اجرای طرح دوچرخه سواری و حمایت از طرح بیدود نیز اظهار داشت: بنده معتقدم دوچرخه برای فواصل کوتاه بین مبادی و مقاصدی که نقاط توزیع سفر و جذب سفر هستند، میتواند وسیله خوبی باشد.
وی ادامه در ادامه گفت: از همکاران در کمیسیون خواسته شد که بر روی این موضوع کار کرده و در حال حاضر مشغول هستند، حتی در بعضی از مناطق شهری نیز طرح هایی ارائه شده که در حال بررسی و مطالعه هستند تا ببینیم با آن الگوهایی که ما داریم همسویی دارند یا خیر!
رئیس کمیسیون حمل و نقل و عمران شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به پرسشی بر مبنای اینکه به حمل ونقل عمومی شهر تهران چه نمره ای می دهید؛ گفت: بنده به مدیران این حوزه نمره نخواهم داد ولی در حوزه زیرساخت نمره بالای ۱۹ را اختصاص می دهم ولی در حوزه اجرا و عملیات نمره ۹ یا ۱۰ ، که در واقع باید بدانیم وضعمان به هیچ وجه خوب نیست.
وی با بیان اینکه اگر هر چیزی را که میخواهید در نظر بگیریم، شرایط نگهداری از آن به خوبی انجام ندهیم بهترینها هم در مدتی کوتاهی از رده خارج شده و بی فایده و بی اثر خواهند بود، گفت: شما اگر بهترین خودرو را در نظر بگیرید؛ روغن آن را در زمان مناسب عوض نکنید، لاستیک های آن را باد نزنید، بنزین به آن نزنید. چه مدتی برای شما کار خواهد کرد؟ چند روز یا چند هفته؟
تشکری هاشمی یادآور شد: موضوع نگهداشت و تعمیرات مساله بسیار مهمی است که به نظر من در چهار سال گذشته به شدت مورد غفلت قرار گرفتهاست، یعنی هیچ تلاشی برای اینکه احساس کنند باید از این امکان خوب نگهداری شود، صورت نگرفته و آماری که من دارم ، حرف من را اثبات می کند و به همین خاطر نمره پایینی در بخش عملیات و نگهداشت را به انها اختصاص میدهم.
به گفته وی، شهر تهران در اواخر دوره چهارم مدیریت شهری، حدود ۶هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس داشت که جی پی اس روشن داشتند، وقتی جی پی اس روشن داشتند، ما می دانستیم چه زمانی حرکت کرده ، کجاها رفته، چقدر توقف داشته، جه تعداد مسافر سوار و پیاده کرده و تمام اینها اندازه گیری می شد به صورت هوشمند متوجه می شدیم اما در روزهای ابتدایی کارمان در شورای شهر که من این آمار را گرفتم، حدود ۲ هزار و ۲۰۰ دستگاه بیشتر در شهر کار نمیکرد.
وی ادامه داد: یعنی ما توانستیم در عرض ۴ سال، ۶۰-۷۰ درصد این مجموعه را از حیض انتفاع ساقط کنیم، این از آن چیزهای عجیب است؛ یعنی اینکه با این سرعت بشود یک سیستم را ناکارآمد کرد، واقعا چیز عجیب و غریبی است.
تشکری هاشمی افزود: در مترو؛ تعمیرات روزانه و هفتگی صورت می گیرد، که اینها باید در زمان های خودش انجام شود اما بعضا دیده می شود که در همین مقطع ۴ سال خیلی از این واگن ها به زمان تعمیراتشان رسیده بود، یا تعمیرات نشدند و یا هرچه در انبارها بود مصرف شد.
وی افزود: با این پدیده مواجه شدیم که هیچ لوازم یدکی موجود نداریم و آمار بالایی از ناوگان متروی ما به مرحله خرابی رسیده اند، پس بنابراین ما می تونیم بگویم الان وضعشان خوب نبوده است، در واقع حال حمل و نقل عمومی ما اصلا خوب نیست و ما باید به سرعت اصلاحات را شروع کنیم.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد که نخستین طرحی که در شورای شهر به تصویب رسیده است، تحت عنوان بهبود حمل و نقل عمومی در شرایط پسا کرونا بود که آن زمان در همان ماه های اول حضور در شهرداری مطرح کردیم که ما این آمار را داریم، این اطلاعات در دست است که وضع حمل و نقل خوب نبوده و بحرانی نیز هست؛ در بودجه سال ۱۴۰۱ نیز منابع خوبی را برای این موضوع گذاشتیم.
رئیس کمیسیون حمل و نقل و عمران شورای اسلامی شهر تهران گفت: نمی پذیریم که از ماه خرداد به بعد که وضع همین طور باشد؛ حتما باید قطعات به موقع رسیده و حتما تعمیرات شروع شود تا ناوگان به سرعت بهبود پیدا کرده و ما این کار را به یاری خدا با جدیت در شورا دنبال خواهیم کرد.