تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

SHAHRDARINEWS.COM


ثبت کد «اتیسم» در اورژانس
تاريخ خبر: شنبه، 21 اسفند 1400 ساعت: 10:01

 رییس سازمان اورژانس کشور از اختصاص کد ویژه به افراد دارای اتیسم در سامانه اورژانس خبر داد.

 
به گزارش ایسنا، در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین سازمان اورژانس کشور و انجمن اتیسم که صبح امروز در سازمان اورژانس کشور برگزار شد، دکتر جعفر میعادفر اظهار کرد: خدمات اورژانس عام المنعه و فراگیر در سراسر کشور است و آحاد مردم می توانند از آن استفاده کنند. به خصوص گروه های آسیب پذیر مستحق بهره مندی از این خدمات هستند.
 
وی ادامه داد: تلاش همکاران من این بوده که بتوانند به افراد کم توان کمک رسانی کنند. یکی از این گروه های خاص اتیسم هستند و  ۵٠٠٠  نفر از پرسنل اورژانس آموزش دیدند که برخورد با گروه های اتیسم را چگونه مدیریت کنند و چه رفتاری داشته باشند.
 
میعادفر گفت: یک کد ویژه نیز پیش بینی شده است که وقتی تماس می گیرند و کد را اعلام می کنند می دانند این فرد از گروه اتیسم است و نحوه مصاحبه با گروه اتیسم برای دیسپچ مشخص است.
 
از هر ۵٩ تولد یک نفر به جامعه اتیسم اضافه می شود
 
غفاری -مدیر عامل انجمن اتیسم- نیز در این مراسم با اشاره به خانواده افرادی که دارای اتیسم هستند گفت: خدمت رسانی به این عزیزان برای ما بسیار ارزشمند است. اولویت کار ما آموزش و پیشگیری است. اگر این آموزش ها افزایش پیدا کند و خانواده ها بدانند که چه اورژانس و چه اورژانس پیش بیمارستانی در خصوص برخورد با افراد دارای اتیسم آگاهی لازم را دارند این همکاری افزایش پیدا می‌کند.
 
وی گفت: در آستانه ماه جهانی اتیسم هستیم که روز ١٣ فروردین روز اتیسم هست. از هر ۵٩ تولد یک نفر به جامعه اتیسم اضافه می شود. این بسیار سخت و زمان بر است و اگر زیر پنج سال تشخیص زود هنگام انجام شود کودک اتیسم قابل برگشت به جامعه عادی و آموزش پذیر است.
 
وی با اشاره به همکاری این سازمان با اورژانس کشور ادامه داد: زمانی نتیجه این زحمات دیده می شوند که خانواده فرزندان اتیسم احساس کنند فردی که به آن ها امدادرسانی می کند اتیسم را می شناسد.
 
وی تاکید کرد: در خصوص ایمنی نیز امیدواریم از طریق سازمان آتش نشانی هم افزا عمل کنیم چرا که افراد اتیسم درکی از خطر ندارند و باید استاندارد های ایمنی منازل اتیسم افزایش پیدا کند. هفته گذشته سه مورد مرگ و میر به ما گزارش شد و همه آن به این خاطر بود که ایمن نبود.
 
مجتبی خالدی -سخنگوی سازمان اورژانس کشور- نیز در این مراسم اظهار کرد: اورژانس تمام قد آماده است و جا دارد از انجمن اتیسم تشکر کنیم که این تفاهم را پیگیری کرد.
 
وی ادامه داد: این را به عنوان بلوغ سازمان اورژانس کشور در نظر میگیریم و امیدواریم خدمات را برای همه گروه های ویژه تسریع کنیم.
 
دکتر نوری - معاون آموزشی و اعتبار بخشی اورژانس کشور- اظهار کرد:  درباره گروه های خاص دارای مشکل هستیم، به عنوان مثال افراد کم شنوا امکان برقرار کردن ارتباط با اورژانس را ندارند. گروه های مختلفی بررسی شدند که عزیزان دارای بیماری اتیسم نیز از این گروه ها بودند. دغدغه ما این بود که یک بیمار دارای اتیسم اگر با اورژانس ١١۵ تماس گیرد بتواند به راحتی ارتباط برقرار کند.
 
دکتر نوری اظهار کرد: در پروتکل های تریاژ تلفنی اورژانس اتیسم را به وضوح وارد کردیم و سطح اولویت بندی اتیسم را تغییر دادیم. این بحث علمی آن انجام شده است و آموزش خانواده ها هم مهم است که باید دقیق انجام شود.
 
دکتر علیزاده - هیات مدیرت انجمن اتیسم- نیز  با بیان اینکه کودکان زیر ١٠ سال اتیسم حدود ۴٠ درصد، نوجوانان بیش از ٧٠ درصد و بزرگسالان حدود دو برابر بیش از سایرین به خدمات اورژانس نیاز دارند گفت: در بسیاری موارد اتیسم کودکان حتی تشخیص داده نشده و اورژانس با کودکی مواجه می شود که نمی داند چه مشکلی دارد؛ امیدواریم این کمک ها بخشی از کم کاری های سازمان های خط اول را برطرف کند.