روزنامه جوان در یادداشتی از عملکرد روحانی، رئیس دولت تدبیر و امید انتقاد کرد.
این روزنامه نوشت:
اظهارات اخیر حسن روحانی درباره اعتماد دولت متبوعش به امریکا یادآور اظهارات سال ۱۳۸۴ رئیس دولت اصلاحات است. روحانی درباره مهمترین اعتماد دولتهای یازدهم و دوازدهم به غرب میگوید: «بله، آدم نمیتواند به غرب اعتماد کند، اما حرف زدن و توافق کردن شدنی است... من فرمانده جنگ اقتصادی بودم، اما فرماندهی بدون سرباز و اسلحه... خیلیحرفها هست که چه الان و چه سالها بعد نمیتوانم بگویم.» این اظهارات در حالی است که اختیارات موسع دولت در زمینه مذاکرات هستهای با غرب و همچنین عبور از خطوط قرمز نظام در دوره هشت ساله دولت تدبیر و امید در تاریخ انقلاب بیسابقه بوده است.
اقتضای چرخش قدرت در سطوح عالی یک حاکمیت سیاسی حکم میکند که سران قوای سهگانه و حتی دیگر ارکان حاکمیت بعد از اتمام دوره مسئولیت خود نسبت به عملکرد خود پاسخگو بوده و بدون به کارگیری ابزارهایی مانند فرافکنی و اتهامافکنی نسبت به دیگران و آدرس غلط دادن به جامعه حداقل زیر بار برخی از نتایج دوره مدیریتی خود بروند. دردآور و جانکاه است که جمعی از مسئولان کشور برای دستیابی به قدرت تمام مرزهای شرعی و اخلاقی و قانونی را گاه درمینوردند و بعد از تکیه زدن بر کرسی ریاست، خود و حلقههای نسبی و سببی خود از مواهبت قدرت بهرهها میبرند و منافع ملی را با تصمیمات آنی و هیجانی به سخره میگیرند و بعد از اتمام دوره مسئولیت خود، به گونهای سخن میگویند که گویی نظام و جامعه به آنها همچنان بدهکارند.
آن هم بعد از آنکه ضربات جبرانناپذیری را به اقتصاد، سیاست معیشت و فرهنگ کشور وارد کردهاند و به باور بسیاری از صاحبنظران دستکم چند دهه کشور را به عقب راندهاند. دولت تدبیر و امید در شرایطی مسئولیت اداره امور اجرایی کشور را به دولت سیزدهم واگذار میکند که در واپسین لحظات نیز حاضر نیست کمترین تقصیری را بر گردن بگیرد و تمام تلاش خود را صورت میدهد تا ناکارآمدیهای موجود را به ساختار سیاسی نظام حواله دهد.