تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

SHAHRDARINEWS.COM


تاثیر مثبت بهبود کیفیت هوا بر کاهش اثرات همه‌گیری کرونا
تاريخ خبر: شنبه، 8 خرداد 1400 ساعت: 12:14

 به گزارش گروه محیط زیست تهرانی نیوز،یک کارشناس واحد پایش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به اینکه قرار گرفتن طولانی‌ مدت در معرض آلودگی هوا با طیف وسیعی از بیماری‌ها ازجمله آسم و دیابت - که ازجمله عوامل خطرساز برای بیماری کووید ۱۹ هستند - در ارتباط است، گفت: قرار گرفتن در معرض هوای آلوده ریسک ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد.

سولماز احدی با اشاره به مقاله‌ای که اخیرا در نشریه تایم منتشر شده است، اظهار کرد: افزایش موارد ابتلا به کرونا و بحران انسانی که در حال حاضر در هند جریان دارد، جهان را شوکه کرده است. دانشمندان در حال مطالعه و علت‌­یابی سرعت گسترش و وخامت شرایط موجود در این کشور هستند. از سویی دیگر از اوایل شیوع همه‌گیری کرونا، محققان دریافتند که مواجهه با هوای آلوده باعث آسیب‌پذیری بیشتر مردم در برابر ویروس کرونا می‌شود این در حالیست که هند در لیست آلوده­‌ترین کشورهای جهان قرار دارد.
 
به گفته احدی مقامات دهلی اظهار کرده‌اند که تاثیر ویروس کرونا بر ریه افرادی که در مناطق آلوده ازجمله بسیاری از شهرهای هند زندگی می‌­کنند بیشتر است چراکه مواجهه طولانی‌ مدت با آلودگی هوا به‌مرور زمان باعث تضعیف سیستم تنفسی و ریه این افراد می‌شود.
 
وی در ادامه با بیان اینکه بر اساس مقاله‌ای بین‌المللی قرار گرفتن در معرض ذرات معلق با حدود ۱۵ درصد از موارد مرگ‌ و میر ناشی از ویروس کرونا در سطح جهانی مرتبط است، تصریح کرد: هرچند که تنها منبع تولید ذرات معلق، سوخت‌های فسیلی نیست، با وجود این نویسندگان این مقاله بیان کرده‌اند که بیش از ۵۰ درصد از موارد مرگ‌ و میر ناشی از کرونا  که با آلودگی هوا در ارتباط بوده‌­اند به‌طور خاص به میزان استفاده از سوخت‌های فسیلی مرتبط است.
 
این کارشناس واحد پایش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ادامه داد: مطالعه دیگری که در این زمینه انجام شده نشانگر آن است که قرار گرفتن طولانی‌ مدت در معرض آلودگی هوا با طیف وسیعی از بیماری‌ها ازجمله آسم و دیابت - که ازجمله عوامل خطرساز برای بیماری کووید ۱۹ هستند - در ارتباط است.
 
احدی با اشاره به اینکه مقاله مقدماتی دیگری از بانک جهانی با تکیه بر داده‌­های هند نشان داده است که افزایش یک درصدی در تماس طولانی ­مدت با ذرات معلق منجر به افزایش نرخ مرگ‌ و میر ناشی از کرونا به میزان ۵.۷ درصد می­‌شود، گفت: این مطالعه طیف وسیعی از مداخلات و اقدامات فوری در راستای ترویج استفاده از منابع سوخت پاک­‌تر و برنامه‌­های کاهش آلودگی هوا به‌ویژه در سیستم حمل و نقل را پیشنهاد می‌کند که اقدامات ارتقای بهداشت عمومی مانند انجام واکسیناسیون و روش‌­های کنترلی مانند استفاده از ماسک را تکمیل می­‌کند.
 
وی افزود: بر اساس نظر نویسندگان مقاله بانک جهانی به نظر می‌رسد که یک توافق علمی در مورد بهبود کیفیت هوا ممکن است نقش مهمی در غلبه یا کاهش اثرات همه‌گیری ویروس کرونا داشته باشد علاوه بر این بهبود کیفیت هوا، گسترش منابع انرژی تجدید پذیر و کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی تاثیر بسزایی بر مقابله با تغییرات آب و هوایی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌­ای خواهد داشت.
 
بر این اساس در کشور هند قرار گرفتن در معرض هوای آلوده سبب مرگ زودرس بیش از یک‌ میلیون نفر در سال می‌­شود. بر اساس تحقیق منتشر شده در مجموعه مقالات آکادمی علوم ملی، حتی در ایالات‌ متحده آمریکا که دارای استانداردهای زیست‌محیطی به‌نسبت سختگیرانه‌ای است، بیش از ۱۰۰ هزار نفر در سال به دلیل آلودگی هوای با انتشار ذرات معلق جان خود را از دست می‌دهند این در حالیست که در سراسر جهان این بار به‌طور نامتناسبی بر دوش جوامع کم‌ درآمد قرار دارد.