خبرگزاری ایسنا: معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، گفت: حذف کاربرد دفترچه کاغذی بیمه سلامت با شیب ملایم دنبال شده و به مرور تا اردیبهشت ۱۴۰۰ به این سمت حرکت خواهیم کرد که نیازی به استفاده از دفترچه کاغذی نباشد.
مهدی رضایی با اشاره به اینکه در زمینه رسیدگی الکترونیک به اسناد بستری، ۹۵ درصد بیمارستانهای کشور به این طرح پیوستهاند، گفت: ۱۰۰ درصد بیمارستانهای دولتی دانشگاهی، ۸۵ درصد بیمارستانهای خصوصی، دولتی و غیر دانشگاهی و خیریه به طرح رسیدگی الکترونیک به اسناد بستری پیوستهاند و اسناد خود را به صورت الکترونیکی ارسال میکنند.
وی افزود: این طرح منجر به تسریع روند ارائه خدمات درمانی، کاهش هزینهها و مدیریت منابع، شفافیت در رسیدگی و بررسی خدمات ارائه شده به بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت و همچنین صرفه جویی در مصرف کاغذ و تنظیم هوشمند اسناد رسیدگی بر اساس قوانین بیمه گری میشود.
رضایی با بیان اینکه روند کاهش کاربرد دفترچه های کاغذی بیمه سلامت و همچنین اجرای طرحهای موثر و قانونی نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک در سالهای اخیر ادامه داشته و همچنان نیز ادامه دارد، گفت: در این زمینه باید توجه کرد که حذف دفترچههای کاغذی باید به مرور و در واقع با کاهش کاربرد دفترچه انجام شود؛ زیرا برخی از ارائه دهندگان خدمات سلامت هنوز آموزشهای لازم را در زمینه نسخه نویسی الکترونیک ندیدهاند و باید هر دو سمت موضوع، یعنی گیرندگان و ارائه دهندگان خدمات سلامت با مزایای این طرح آشنا شوند و ترجیح عمومی به سمت کاهش حداکثری استفاده از دفترچه باشد و منجر به نارضایتی نشود.
وی ادامه داد: هر طرحی در ابتدای اجرا با مشکلاتی همراه است و باید این مشکلات با تعامل و همکاری به مرور برطرف شود. در نتیجه تصمیم بر این شد که کاهش کاربرد دفترچه کاغذی بیمه سلامت با شیب ملایم دنبال شده و به مرور تا اردیبهشت ۱۴۰۰ به این سمت حرکت کنیم که نیازی به استفاده از دفترچه کاغذی نباشد. از طرفی بیش از ۹۶ درصد مراکز طرف قرارداد و مطبها به سامانه نسخه نویسی الکترونیک متصل شدهاند و برای نسخه پیچی الکترونیک نیز تعامل لازم با داروخانهها و انجمن داروسازان انجام شده است.
رضایی گفت: در این زمینه مشوقهایی نیز در نظر گرفته شده تا ارائه دهندگان خدمت به ارائه خدمات الکترونیک تشویق شوند و در عین حال مشکلی برای بیمه شدگان ایجاد نشود.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران تاکید کرد: ارجاع الکترونیکی خدمات نیز گام دوم طرح نظام ارجاع در صندوق بیمه همگانی سلامت خواهد بود که زمینه اجرای برنامه پزشکی خانواده توسط وزارت بهداشت را فراهم می کند. همچنین در صورت آماده شدن مدل اجرایی برنامه پزشکی خانواده از طرف وزارت بهداشت، این آمادگی از طرف سازمان بیمه سلامت وجود دارد که در نظام شبکه ها ادغام کند.