ایلنا: عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: امروز مردم برای تهیه نان شب خود محتاج هستند و افزایش دو برابری یارانه ها برای این کار صورت گرفته است.
حجت الاسلام علیرضا سلیمی، درباره تصمیم کمیسیون تلفیق بودجه مبنی بر این که در سال آینده یارانه نقدی به دو برابر افزایش پیدا کند و چرا این کمیسیون به جای این تصمیم راه حلی برای ایجاد اشتغال ارائه نداده است تا هم اشتغالزایی صورت گیرد و هم این که از تورم افسار گسیخته جلوگیری کند، گفت: قانون هدفمند کردن یارانه چند بخش است که یک بخش آن حمایت از تولید است و برای این بخش هم مصوباتی در نظر گرفته شده است.
این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در بخش حمایت از تولید در لایحه بودجه سال آینده اعتبارات خوبی در نظر گرفته است تا بتواند مشکلات این بخش را حل و فصل کند.
وی تاکید کرد: واقعیت این است که بعضی از خانوادهها سفره شان کوچک شده و توان تهیه نان هم ندارند. سوال این جاست برای این بخش از جامعه که به اصطلاح به نان شب محتاج است چه باید کرد؟ بنابراین کمیسیون تلفیق و مجلس یک بخش ویژه برای آنها در نظر گرفته است.
نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ای کاش آقایان به تبصره ۱۴ هم نگاهی میانداختند که چه عدد و رقم هایی برای حمایت از تولید در بخش های مختلف در نظر گرفته شده است. باید گفت مجلس علاوه بر تبصره ۱۴ در تبصرههای متعددی از جمله ۵ و ۶ اعداد بسیار خوبی برای حمایت از تولید و ایجاد اشتغال در نظر گرفته است.
وی با بیان این که ایجاد اشتغال یک مقدار زمان بر است و مردم امروز گرسنه هستند، گفت: سیاست های دولت باعث کوچک شدن سفره مردم شده است و با مقایسه وضعیت امسال با سال گذشته متوجه خواهیم شد که چه اتفاقی افتاده است.
سلیمی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که دو برابر شدن یارانه ها در بین مردم نگرانی به وجود آورده که مبادا تورم بیشتر از آنچه که هست بشود، برای رفع این نگرانی راهکار مجلس چیست، اظهار داشت: بله نقدینگی در حال خلق شدن است و نگرانی مردم به جاست اما این نقدینگی به دست اهلش نرسیده است؛ یعنی مردم فقط دود و چوبش را خورده و کبابش را دیگران خوردهاند. از این رو حرف مجلس شورای اسلامی در افزایش یارانه ها این است که مردم کف جامعه باید از امکانات بهرهمند شوند.
این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس برای جلوگیری از تورم، ساز و کارهایی دارد و در بودجه راه هایی برای این کار در نظر گرفته است.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اثرات افزایش مالیات بر ارزش افزوده بر اقشار آسیب پذیر، بیان کرد: کمیسیون تلفیق افزایش مالیات ها را سمت طبقات مرفه برده است، یعنی هرچه طبقه پایین تر باشد مالیات حذف میشود.کمیسیون تلفیق قصد دارد مالیاتها را به صورت پلکانی افزایش دهد و در بحث عوارض هم همین رویه را در پیش خواهد گرفت.