روزنامه همدلی در سرمقاله خود نوشت: همانگونه که قابل پیشبینی بود با آغاز فصل سرما، موج دیگری از شیوع گسترده کروناویروس شدت گرفته و افزایش آمار فوتیها، مبتلایان و وضعیت بستری بیماران و مشکلات و مشقتهای کادر درمان حاکی از آن است که کشور در شرایط فوق بحرانی قرار دارد و شایسته است تدبیری جدی برای پیشگیری از پیامدهای بیشتر اندیشیده شود.
خوشبختانه اگر چه با تاخیر، اما برنامه جدید دولت برای مقابله با کروناویروس از ابتدای ماه آذر ابلاغ شد و انتظار میرود با اجرای محدودیتهای بیشتر و تعطیلیهای گستردهتر از تلفات، پیامدها و عواقب ناگوار این ویروس منحوس کاست و امیدوار بود با توجه به کشف واکسنهای مختلف کروناویروس در جهان و ایران، هرچه زودتر زندگی عادی در کشورمان جریان یابد.شوربختانه همافزایی بحران کروناویروس با تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان، مردم و دولت را در شرایط دشواری قرار داده است و نمیتوان منکر این واقعیت بود که حتی بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز در مواجهه با این ویروس شرایط سخت و شکنندهای را تجربه کردند به گونهای که هم از لحاظ تلفات و هم وضعیت اقتصادی متحمل آسیبهای دهشتناکی شدند.
بدیهی است در کشور ما با توجه به اثرات طولانی تحریمها و مشکلات اقتصادی این ویروس بیشتر و بیشتر زیانبار و آسیبزا بوده است. در چنین شرایط بغرنجی بیانصافی است اگر از این وضعیت برای انتقاد از دولت و بهرهبرداری انتخاباتی و تسویه حساب های سیاسی استفاده شود.
در این روزها که ارقام مرگومیر کرونا دل هر آدمی را به درد میآورد، شایسته است اختلافات و منازعات سیاسی ولو مقطعی کنار گذاشته شود و با همکاری و تعامل از این شرایط سخت عبور کنیم، هرچند در روزهای اخیر اختلاف نظر رئیس مجلس و معاون رئیسجمهوری نشان داد که این اولویت برای برخی از مسئولان کشور هنوز مسجل نشده و برخی ترجیح میدهند این شرایط را برای پیشبرد رقابتهای انتخاباتی خود از دست ندهند.
چه بسا اگر نقدی بر دولت وارد باشد که هست، همان نقد بر کسانی نیز وارد است که در کوران موضوع کرونا عهدهدار مسئولیت مجلس بودهاند، اما تاکنون کارنامه و عملکرد قابل دفاعی نیز از خود نداشته و حاشیههای متعددی را ایجاد کردهاند که بعضا با واکنش مقام رهبری نیز مواجه شدهاند. بر این اساس مردم نیز ورای این اختلافنظرها خواستار همراهی همه ارکان حاکمیت در مقابله با این شرایط سخت تاریخی هستند.
به نظر میرسد که در شرایط کنونی مقابله با کروناویروس نیازمند سهگانهای است که سه ضلع آن برنامهریزی دولت و کارگزاران، تعامل همه ارکان نظام و سرانجام مستلزم همدلی و همراهی و مشارکت مردم است. پر واضح است که بخش زیادی از مردم در وضعیت نامطلوب اقتصادی به سر میبرند و تعطیلی عمومی و گسترده نیز بر این مشکلات میافزاید، اما با توجه به آموزههای دینی در وجوب صیانت از جان و نفس آدمی و امید به این که با کشف واکسن این ویروس بتوان به عادیشدن شرایط در آیندهای نزدیک امیدوار بود، این انتظار وجود دارد که مردم نیز همراهی بیشتری از خود نشان دهند و با رعایت پروتکلهای بهداشتی و جلوگیری از ترددهای غیرضروری حافظ جان خود و اطرافیان و هموطنان خویش باشند.
برخی اقدامات حمایتی دولت برای اقشار آسیبپذیر و الزام آنها به همراهی با تعطیلی گسترده میتواند تأثیرات این اقدام را بیشتر کند. به هر روی دو هفته آینده بازه زمانی مهمی در مسیر مقابله با کروناویروس خواهد بود، تدبیر دولت برای تعطیلات گسترده و محدودیتهای شدید همراه با جریمههای سنگین لازمه این حرکت ملی است و امیدواریم با اجرای صحیح این محدودیتها از اواخر آذر شاهد کاهشی شدن آمار مبتلایان و فوتیهای کروناویروس باشیم.