تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

SHAHRDARINEWS.COM


ایران در مرداد ماه ۱.۵ درجه گرمتر از همیشه بود
تاريخ خبر: يکشنبه، 2 شهريور 1399 ساعت: 10:26

 به گزارش گروه محیط زیست تهرانی نیوز،رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ضمن اشاره به اینکه ایران به طور میانگین در مرداد ماه حدود یک تا ۱.۵ درجه سانتیگراد گرمتر از میانگین بلند مدت بود، گفت: استان یزد بیشترین بی‌هنجاری دمای کمینه را طی مرداد ماه داشت.

احد وظیفه با اشاره به اینکه میانگین دمای بیشینه در کشور طی مرداد ماه ۳۷.۴ درجه سانتیگراد بود که نسبت به میانگین بلند مدت دمای بیشینه ۱.۳ درجه سانتیگراد افزایش یافته است، اظهار کرد: میانگین بلند مدت دمای کمینه در کشور نیز ۲۱.۸ است که در مرداد ماه امسال میانگین دمای کمینه حدود ۱.۶ درجه سانتیگراد بالای حد نرمال گزارش شد و به عدد ۲۳.۴ رسید.
 
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی افزود: به طورکلی دمای متوسط روزانه در کشور طی مرداد ماه ۳۰.۴ درجه سانتیگراد بود که نسبت به میانگین بلند مدت ۱.۴ افزایش یافت. از این‌رو در مرداد ماه دمای هوا در کشور حدود یک تا ۱.۵ درجه بیشتر از حد نرمال بود.
 
وی در ادامه با بیان اینکه طی مرداد ماه دمای هوا در برخی از استان‌ها از جمله البرز و تهران تا حدودی زیر نُرم بود، گفت: کمینه دمای هوا در تعدادی از استان‌ها بیش از میانگین بلند مدت گزارش شد. در استان یزد در دمای کمینه بیشترین بی‌هنجاری را داشتیم و دمای هوا حدود ۳.۲ درجه سانتیگراد گرمتر از همیشه بود همچنین در استان کهگیلویه و بویر احمد دمای هوا ۲.۵ درجه بیش از میانگین بلند مدت گزارش شد.
 
به گفته وظیفه طی مرداد ماه در استان اصفهان و کرمانشاه نیز به ترتیب دمای هوا حدود ۲.۴ و یک درجه سانتیگراد فراتر از حد نرمال بود. دمای هوا در سیستان و بلوچستان طی این بازه زمانی نیز ۱.۶ بیشتر از میانگین بلند مدت گزارش شد. بیشترین بی‌هنجاری دمای بیشینه نیر در چهار محال و بختیاری رخ داد و دمای بیشینه در این استان ۲.۴ بیشتر از حد نرمال بود.

افزایش بارش های تابستانی در مردادماه
 
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در ادامه درباره وضعیت بارش‌ در کشور طی مرداد ماه اظهارکرد: در این ماه بارش‌ در کشور حدود ۲۹ درصد بیشتر از میانگین بلند مدت بود.
 
وی در پایان تاکید کرد: افزایش بارش در تابستان تاثیر زیادی روی میزان بارش‌های کشور ندارد چراکه مقدار این بارش‌ها کم است و در مناطق محدودی مانند استان‌های ساحلی خزر و سیستان و بلوچستان رخ می‌دهد بنابراین تغییری در نُرم بارش‌ها ایجاد نمی‌کند.