تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

SHAHRDARINEWS.COM


عوامل افزایش بهای خودرو در بازار و سازوکارهای مقابله با آن کدامند؟
تاريخ خبر: شنبه، 4 مرداد 1399 ساعت: 16:28

  به گزارش گروه نگاه پارلمان به شهرتهرانی نیوز، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به علل افزایش قیمت خودرو در بازار در خصوص راهکارهای مدیریت بازار به بیان دیدگاه خود پرداخت.

روح‌الله عباسپور بخشی از افزایش قیمت خودرو را متاثر از رشد نرخ مواد اولیه‌ دانست و اظهار داشت: البته علی‌رغم کاهش قیمت جهانی مس، خودروسازان همچنان معتقد به خرید گران مواد اولیه‌ای نظیر مس، فولاد، آلومینیوم و پلیمر هستند و از طرف دیگر بخشی از افزایش بهای خودرو نیز ناشی از رشد نرخ ارز است.
 
وی با اشاره به ادعای خودروسازان مبنی بر فروش محصولات کمتر از هزینه تمام شده تولید افزود: خودروسازان حتی خواستار سر به سر بودن قیمت فروش با هزینه تمام شده تولید هستند در صورتی که این مسئله مورد پذیرش نمایندگان مجلس در کمیسیون صنایع نیست.
 
نماینده مردم بوئین زهرا در مجلس شورای اسلامی در خصوص افزایش قیمت خودرو در بازار گفت: اگر دو خودروساز بزرگ کشور را برخوردار از بازار انحصاری بدانیم، شورای رقابت قطعا می‌بایست در خصوص ضابطه‌های قیمت‌گذاری با احصاء قیمت تمام شده تولید و احتساب درصدی سود مناسب، تصمیم‌گیری نماید.
 
عباسپور در ادامه با بیان اینکه کنترل قیمت خودرو در بازار از وظایف دولت و وزارت صمت است، تصریح کرد: متاسفانه دولت در حال حاضر از قدرت لازم برای کنترل قیمت خودرو در بازار برخوردار نیست و مدیریت این بازار از دست آن خارج گردیده به نحوی که خود نیز در مقام چرایی افزایش قیمت خودرو در بازار برآمده در حالی که دولت می‌بایست پاسخگوی علت این افزایش قیمت باشد.
 
وی با تاکید بر اینکه دولت بر وضعیت بازار خودرو تسلط ندارد در حالی که وجود یک انسجام مدیریتی و توجه جدی در این خصوص از ضروریات است، گفت: کنترل شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی که تاثیر منفی بر قیمت‌ خودرو دارد، یکی از برنامه‌هایی است که دولت می‌تواند نسبت به آن اقدام نماید و علاوه بر آن افزایش عرضه خودرو به بازار نیز با توجه به اینکه ظرفیت‌های لازم وجود دارد، در کاهش قیمت خودرو موثر است.
 
این نماینده مجلس در خصوص جلسات کمیسیون صنایع با قطعه‌سازان و خودروسازان گفت: یک جلسه مقدماتی با هدف ارائه نظرات خودروسازان و قطعه‌سازان و بیان چالش‌های موجود در صنعت خودروی کشور برگزار شد و کمیسیون صنایع در جلسات آتی، ضمن جمع‌بندی مباحث و مشکلات، اقدام به تعیین اولویت‌ها خواهد نمود و تاکنون تصمیمی در خصوص مشکلات خودروسازان اتخاذ نشده است.
 
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه معرفی و انتخاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی در شورای رقابت در صحن علنی انجام شده است، خاطرنشان کرد: این نمایندگان در شورای رقابت عهده‌دار نقش نظارتی هستند بدین معنا که نسبت به تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها در این شورا نظارت می‌نمایند.