نرخ تورم دومین اقتصاد بزرگ جهان به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۲ رسید.
به گزارش ایسنا به نقل از تریدینگ اکونومیکس، متوسط نرخ تورم چین در ۱۲ ماه منتهی به دسامبر ۲۰۱۹ به ۴.۵ درصد افزایش یافت که در طول هفت سال اخیر بیسابقه بوده است. این نرخ تورم که مشابه تورم ماه قبل و ۰.۲ درصد کمتر از نرخ پیشبینی شده توسط کارشناسان بوده است، بیش از همه تحت تأثیر تورم بخش مواد غذایی قرار گرفته است که تورم آن از ۱۹.۱ درصد در ماه نوامبر به ۱۷.۱درصد در ماه دسامبرکاهش پیدا کرده است. قیمت گوشت خوک در چین در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۹۷ درصد افزایش داشته است که بالاترین افزایش قیمت در بین اقلام مختلف طی سال ۲۰۱۹ محسوب میشود.
بر مبنای ماهانه، نرخ تورم چین در ماه دسامبر به صفر درصد رسیده است که ۰.۴درصد کمتر از تورم ثبت شده این کشور برای ماه نوامبر به حساب می رود.
لیو ژو ژی، تحلیلگر بانک ارتباطات چین گفت: شاخص بالای بهای مصرفکننده قطعا روی سیاست های پولی چین تاثیر خواهد گذاشت اما در مجموع فکر نمیکنم اوضاع از کنترل خارج شده باشد و در نتیجه احتمالا سیاست محرک فعلی به طرز خیلی محسوسی تغییر نخواهد کرد.
در بین سایر بخشهای تورمی، تورم آب و برق از ۰.۴ درصد به ۰.۳۵ درصد کاهش پیدا کرده است. هم چنین نرخ تورم در بخش مراقبت های درمانی از دو درصد به ۱.۹ درصد و بخش خدمات از ۴.۵ درصد به ۳.۸ درصد کاهش یافته است. نرخ تورم در بخش حمل و نقل کماکان منفی باقی مانده است و به منفی ۲.۵ درصد در ماه دسامبر رسیده است.
در شرایطی که تورم در بخشهای زیادی کاهش یافته است، بالا بودن نرخ مواد غذایی مانع از شروع روند کاهشی شاخص قیمتها شده است و تورم مواد غذایی هنوز در یک بالاترین سطوح ۱۰ سال اخیر خود قرار دارد. به دنبال شیوع آنفلونزای خوکی و تصمیم چین به ممنوعیت واردات گوشت از کانادا، نرخ گوشت در چین در یکی از بالاترین سطوح یک دهه اخیر خود قرار دارد.
هسته تورمی که تورم بخش انرژی و مواد غذایی را به دلیل نوسانات بالای قیمت در آنها در نظر نمیگیرد در ماه دسامبر به ۱.۴ درصد رسیده است که در مقایسه با ماه قبل تغییری پیدا نکرده است. متوسط نرخ تورم چین در بازه زمانی ۱۹۸۶ تا ۲۰۱۹ معادل ۵.۱۳ درصد بوده است که بالاترین تورم ثبت شده مربوط به فوریه ۱۹۸۹ با ۲۸.۴۰ درصد و کمترین تورم نیز مربوط به آوریل ۱۹۹۹ با منفی ۲.۲ درصد بوده است.