فارس: در پایان سفر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور ایران به عراق، دو کشور بیانیه مشترکی به شرح زیر صادر کردند.
در راستای تعمیق، تحکیم مناسبات مودت آمیز و توسعه روابط دو کشور دوست و برادر جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق، آقای اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران در صدر هیئتی عالیرتبه به دعوت رسمی آقای حیدر العبادی نخست وزیر جمهوری عراق و به منظور برگزاری سومین اجلاس کمیسیون عالی مشترک دو کشور از تاریخ 27 لغایت 29/11/1393 هجری شمسی مطابق با 16 لغایت 18/02/2015 میلادی از کشور عراق دیدار کرد.
جهانگیری در این سفر، با رئیس جمهور، نخست وزیر، رئیس مجلس، وزیر خارجه و برخی مقامات عالیرتبه جمهوری عراق در فضائی گرم و صمیمانه دیدار و گفتگو کرد و به زیارت عتبات مقدسه و نیز دیدار با مراجع عظام در نجف اشرف نائل شد. در این دیدارها، ابعاد مختلف روابط دوجانبه و مسائل منطقهای و بینالمللی مورد تبادل نظر قرار گرفت.
طرفین با نگاه مشترک به تحولات سیاسی و امنیتی جاری در منطقه، ضرورت استمرار رایزنیهای دوجانبه و چندجانبه برای عبور از چالشهای امنیتی، تقویت مناسبات منطقهای و نیز گسترش روابط و همکاریهای سیاسی، امنیتی، اقتصادی و تجاری فیمابین را مورد تاکید قرار دادند و با توصیف خطر تروریسم به عنوان مهمترین چالش پیش روی منطقه و جهان، ضمن تقبیح به کارگیری ابزاری تروریستها به منظور دستیابی به اهداف سیاسی و مخالفت با رویکردهای دوگانه برخی طرفها در خصوص پدیده تروریسم، بر ضرورت همکاری مسئولانه همه طرفهای منطقهای و بینالمللی در مقابله با این پدیده شوم تاکید کردند.
دو طرف همچنین بر لزوم تلاش مشترک و جلب مشارکت موثر و مثبت سایر کشورهای منطقه به منظور یافتن راهحلهای سیاسی، مسالمتآمیز و ملی برای بحرانهای منطقهای به دور از مداخله در امور داخلی کشورها تاکید کردند.
جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حمایت همه جانبه خود را از دولت و ملت عراق در مقابله با تروریسم مورد تاکید قرار داد و طرف عراقی در این رابطه از کمکهای صادقانه و به موقع جمهوری اسلامی ایران به عراق در مقابله با تروریستها تقدیر و تشکر کرد.
دو طرف طی برگزاری سومین کمیسیون مشترک عالی دو کشور، با بررسی ابعاد راهبردی مناسبات دوجانبه، بر اراده جدی خویش مبنی بر ارتقای روابط فیمابین بر اساس منافع مشترک تاکید کرده و در این راستا اسناد متعددی در زمینههای مختلف به امضاء طرفین رسید.
در استمرار تلاشهای مشترک به منظور ارتقاء بیش از پیش همکاریهای فیمابین، طرفین توافق کردند چهارمین کمیسیون عالی مشترک دو کشور را در تاریخی مناسب که از طریق مجاری دیپلماتیک دو کشور هماهنگ خواهد شد، در تهران برگزار کنند.