تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

SHAHRDARINEWS.COM


بودجه 200 میلیارد تومانی شهرداری تهران در حوزه تحقیق و پژوهش
تاريخ خبر: شنبه، 23 آذر 1398 ساعت: 11:39

 به گزارش گروه پارلمان شهری تهرانی نیوز، رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: بودجه تحقیقات در شهرداری تهران 200 میلیارد تومان است و یک دهم آن به مرکز مطالعات اختصاص دارد که معادل 20 میلیارد تومان است.

محسن هاشمی رفسنجانی در ابتدای سخنان خود در یازدهمین جشنواره «پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری» که صبح امروز در برج میلاد برگزار شد، گفت: یک نوع از تحقیقات بنیادی، تجربی و نظری است که به دنبال کشف حقایق و واقعیت ها، شناخت پدیده ها و افزودن مرزهای دانش است. معمولا دانشگاه ها این تحقیقات را انجام می دهند، البته در شهرداری تهران چنین پژوهش هایی نداریم که می توانیم از این دست تحقیقات نیز داشته باشیم.
 
وی ادامه داد: تحقیق نوع دوم تحقیقات کاربردی است که بیشتر برای حل مساله و مشکل متمرکز است و بر بستر تحقیقات بنیادی قرار دارد. این نوع از تحقیقات برای رفع نیازهای بشر، بهبود وضعیت، حل مشکلات، بهبود ابزارها و رسیدن به توسعه، رفاه، آسایش و ارتقای سطح زندگی بشر است و ما عمدتا این نوع تحقیقات را در شهرداری تهران داریم .
 
رییس شورای شهر تهران ادامه داد: تحقیقات بنیادین هزینه بر و وقت گیر است، اما نوع دوم تحقیقات معمولاً درآمدزاست و به همین دلیل جذابیت دارد و زودتر هم به نتیجه می رسد. تعداد زیادی از مراکز مطالعاتی و تحقیقاتی هم به این موارد می پردازند.
 
وی با بیان اینکه بودجه تحقیقات در شهرداری تهران 200 میلیارد تومان است و یک دهم آن به مرکز مطالعات اختصاص دارد که معادل 20 میلیارد تومان است، اضافه کرد: در شهرداری تهران به صورت پراکنده تحقیقات زیادی انجام می شود که جا دارد این تحقیقات با هم افزایی در یک راستا قرار بگیرند. 
 
هاشمی با اشاره به فعالیت مرکز تحقیقات شهرداری تهران گفت: این مرکز عمری طولانی دارد و سابقه تاسیس آن به پیش از پیروزی انقلاب اسلامی برمی گردد. تاکنون جشنواره های زیادی به همت این مرکز برگزار شده که این جشنواره یکی از آن ها است. نکته قابل توجه این است که آمار تحقیقات و طرح های ارائه شده در این رویداد بسیار خوب است. البته لازم است تحقیق و پژوهش جدیدی انجام دهیم و آسیب شناسی کنیم که چرا این حجم از تحقیقات تا به حال اثربخشی لازم را در سطح مدیریت شهری نداشته اند. 
 
وی تصریح کرد: در همایش هوشمند سازی هم این موضوع را مطرح کردم که نباید صرفا ژست هوشمندسازی بگیریم بلکه باید کارهایمان عمق داشته باشد، همین مساله در مورد تحقیق هم باید صورت بگیرد. ما نباید تحقیق را برای تحقیق انجام دهیم بلکه باید از نتایج آن استفاده کنیم. مدیریت شهری هم اکنون 65 هزار پرسنل دارد که بین 300 تا 400 نفر از آن ها دارای مدرک دکتری هستند، 9 هزار نفر کارشناسی ارشد و 20 هزار نفر دارای مدرک کارشناسی هستند. با این حال این که چرا از این تحقیقات در مدیریت شهری استفاده نمی شود باید آسیب شناسی شود.
 
رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: در حوزه موضوعات و معضلات مدیریت شهری از جمله آلودگی هوا، ترافیک، آسیب های اجتماعی، ارتقای تاب آوری شهری، بافت های فرسوده و ... تحقیقات بسیاری شده است، اما از این پژوهش ها در مدیریت شهری و در مرحله تصمیم گیری استفاده نمی شود.
 
هاشمی در پایان تصریح کرد: نتیجه این همایش باید این باشد که ما را وادار کند در مدیریت شهری تصمیمی بزرگ بگیریم مبنی بر اینکه هر تصمیمی پشتوانه مطالعاتی داشته باشد و قبل از اینکه تصمیم بگیریم از مطالب پژوهشی استفاده کنیم.