ایرنا- مشاور وزیر آموزش و پرورش گفت: تمامی مدارسی که به صورت جزئی در جریان سیل ۹۸ خسارت دیده است، تعمیر و بازسازی شده و در اختیار دانشآموزان قرار میگیرد و سایر مدارس نیز تا پایان امسال آماده خواهد شد.
«رضا مددی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه دانشگاه و آموزش با بیان اینکه حدود یک هزار و ۵۰۰ مدرسه در این سه استان در حادثه سیل ۹۸ آسیب کلی و جزئی دید، ادامه داد: بیش از ۲۰۰ مدرسه به تخریب و بازسازی نیاز داشت و مابقی تعمیرات و تجهیزات جزئی داشت که همکاران ما در سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس پیگیر این موضوع هستند تا مدارسی که آسیب جدی دیده است تا قبل از سال تحصیلی آماده شود.
مشاور وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در مجموع برای تخریب، بازسازی و نوسازی این مدارس ۴۰۰ میلیارد تومان نیاز است، خاطرنشان کرد: قرار است تا پایان سال ۹۸ تمام مدارسی که کامل تخریب شده نوسازی شود اما برای اینکه دانش آموزان از تحصیل خود عقب نمانند کانکس و امکانات دیگر برای آنها جایگزین خواهد شد. البته مدارس با آسیب جزئی تا قبل از سال تحصیلی آماده می شود.
مددی ابراز امیدواری کرد برای شروع سال تحصیلی در استان های سیل زده مشکلی ایجاد نشود و ادامه داد: تمام تلاش وزارت آموزش و پرورش و سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس این است که دانش آموزان بتوانند سال تحصیلی ۹۸ را بدون هیچ دغدغه ای در مدارس خودشان سال تحصیلی جدید را آغاز کنند. البته در این راه کمک های خیران و نیکوکاران نیز بسیار موثر و تاثیرگذار است.
وی اظهار داشت: در سیل فروردین ماه، وزارت آموزش و پرورش چند اقدام اساسی انجام داد به عنوان اولین کار، سه نماینده وزیر را به عنوان نمایندگان تام الاختیار در سه استان مستقر کردیم برای مناطق سیل زده لرستان رئیس نهضت سواد آموزی و برای خوزستان معاون مشارکت های مردمی و برای استان گلستان رئیس سازمان پژوهش وزارت آموزش و پرورش مستقر شدند.
مددی تصریح کرد: اقدام مهم دیگری که انجام دادیم همه استان های کشور را به جز استان های سیل زده به ۲۸ استان تقسیم بندی کردیم، برای هر استان آسیب دیده استان معین تعیینشد و پس از این برنامه ها، چند قدم بزرگ از سوی آموزش و پرورش استان ها برداشته شد که از جمله آن می توان به راه اندازی سیل مهربانی در فروردین و اردیبهشت در سراسر کشور در همه مدارس اشاره کرد که به همین منظور پایگاه کمک های دانش آموزی راه اندازی شد و کمک های دانش آموزی را به همه استان های سیل زده ارسال شد.
مشاور وزیر آموزش و پرورش گفت: پس از راه اندازی سیل مهربانی، بیش از ۳۰ میلیارد تومان کمک های نقدی استان ها و به همین مقدار هم کمک های غیرنقدی استان های معین به استان های سیل زده جمع آوری شد، همچنین معلمان خبره برای آموزش دانش آموزان جامانده از تحصیل در آن بازه زمانی اعزام شد تا این دانش آموزان برای کنکور سراسری و دیگر دروس مدرسه آماده شوند.
به گفته مددی برای این اقدام سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس به طور جدی پای کار آمد و نیازهای کانکس و تجهیزاتی را برای این دانش آموزان فراهم کرد.
وی اضافه کرد: در استان های سیل زده همچنین مشاوران تخصصی از سوی استان های معین به این مناطق سیل زده اعزام شد تا خدمات مشاوره به دانش آموزان و همکاران سیل زده ارائه شود.
وی راه اندازی سیل مهربانی و همدلی در سطح کشور را یک اتفاق بسیار زیبا و نوعدوستانه بیان کرد و افزود: تلاش دانش آموزان و اولیای آنان برای جمع آوری کمک ها و این سیل مهربانی در مدارس خیلی چشمگیر بود به عنوان نمونه در شیراز در یکی از مدارس ۱۵۰ میلیون تومان برای کمک به دانش آموزان سیل زده جمع آوری شد.
مددی این اقدام را بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: در سیل مهربانی همه تشکل های دانش آموزی منسجم و یکپارچه بودند حتی بسییج دانش آموزی، جمعیت هلال احمر، سازمان دانش آموزی و معاونت پرورشی وزارتخانه این هماهنگی را با هم داشتند و همه بدون هیچگونه چشمداشتی درگیر کمک به دانش آموزان مناطق سیل زده شدند.
مشاور وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: البته یک نقشه راه را تعیین کردیم و تکالیف همه بخش های آموزش و پرورش مشخص و در جریان سیل برای دانش آموزان آسیب دیده اقدامات به خوبی انجام شد حتی برای کنکوری سهمیه خاص در نظر گرفته شد و امتحان خرداد، مرداد یا شهریور آنها نیز به نام خرداد ثبت می شود.