تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

SHAHRDARINEWS.COM


ضرورت اجتناب از برخورد چکشی با دستفروشان
تاريخ خبر: يکشنبه، 3 شهريور 1398 ساعت: 11:22

 به گزارش تهرانی نیوز، شهردار تهران دیروز بعدازظهر میزبان قاسم نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف تهران بود تا یک تفاهم‌نامه همکاری به‌مدت ٣ سال، میان مدیریت شهری پایتخت و اتاق اصناف تهران منعقد شود.

پیروز حناچی در این جلسه با اشاره به این‌که در شهرداری تهران به دنبال نگاه جدیدی هستیم، گفت: با این نگاه جدید حتی واحد‌های تجاری هم می‌توانند مأموریت‌های جدید بپذیرند. بهسازی برخی محورها برای ما از اولویت بالایی برخوردار است؛ بهسازی ای که می‌تواند در قالب پیاده‌راه‌سازی یا آرام‌سازی محور تعریف شود. از اتاق اصناف تهران انتظار دارم در این مسیر ما را همراهی و هر جا که لازم است، زمینه‌های لازم برای تعامل را فراهم کند.
 
شهردار تهران تاکید کرد: مردم در سطح شهر باید اماکنی را داشته باشند که به واسطه آن ها نشاط و آرامش مورد نیازشان تامین شود. این یعنی تعریف کاربری‌هایی که پیش از این وجود نداشتند، یا تعریف کاربری در ساعت‌هایی که پیش از این خالی از استفاده بود.
 
حناچی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: موضوعی هم درمورد رستوران‌ها وجود دارد که از مهم ترین صنف فعال محسوب می‌شود؛ در بسیاری از مواقع بسیاری از رستوران‌ها بیشتر از مساحتشان در فضای شهری توسعه پیدا می‌کنند؛ ما حاضریم در بعضی نقاط به این پدیده رسمیت ببخشیم.
 
وی در این جلسه به مسأله دستفروشان نیز اشاره و تصریح کرد: در این شرایط اقتصادی مساله دستفروشان موضوعیت ویژه‌ای پیدا کرده است. قانون از ما می‌خواهد با دستفروشان برخورد کنیم، اما وجود پدیده دستفروشی در این شرایط اقتصادی یعنی فرد تحت فشار است و نمی‌خواهد به کار ناهنجاری تن دهد؛ تحت این شرایط نباید برخورد چکشی با این قشر را در دستور کار قرار دهیم. 
 
شهردار تهران تأکید کرد: واقعیت این است که در این شرایط اگر از دستفروش بخواهیم درچهارراه ولیعصر (عج) حضور نداشته باشد، باید نقطه دیگری برایش تعریف کنیم؛ می‌توان این پدیده را با قاعده‌مند کردن، نظم بخشیدن و نظارت بر اقلام فروشی مدیریت کرد.
 
حناچی افزود: لاله‌زار نیز برای ما از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخورد است و باید بگویم نقطه‌نظرات شهرداری درباره این محور هم تا حدی تغییر کرده و در حال حاضر نمی‌خواهیم ماهیت صنفی آن را عوض کنیم. لاله‌زار پتانسیلی بیشتر از خیابان استقلال استانبول که یکی از 10 جاذبه گردشگری این شهر است، دارد، اما سرشار از اغتشاش است؛ اغتشاش در جداره‌ها، اغتشاش توسط موتورسوارها و ....
 
وی با تاکید بر این‌که باید راسته اصلی لاله‌زار را بهسازی کنیم، گفت: این اتفاق به نوعی هم اکنون نیز در جریان است و مشاهده می شود که محیط لاله‌زار نسبت به یک دهه پیش از این بسیار نرم‌افزاری‌تر شده است. باید به‌جز کسبه، عناصر باارزش محور لاله‌زار را نیز تقویت و حفظ کنیم؛ انجام این کار بدون کمک اصناف ممکن نیست. قدم بعد از لاله‌زار می‌تواند میدان امام خمینی (ره) و پس از آن میدان بهارستان، و تبدیل بخشی از آن‌ها به پیاد‌ه راه باشد.
 
حناچی گفت: پدیده تبدیل محورها با پیاده‌راه در دنیا هم یک پدیده نسبتاً جدید محسوب می‌شود، کمااین‌که این رویکرد قبل از ۴ دهه پیش چندان وجود نداشت. اگر این‌کار را به گونه ای انجام دهیم که ذی‌نفعان متضرر نشوند، به نتایج فوق‌العاده‌ای می‌رسیم. در محور ١۵ خرداد هم قطعا هیچ کدام از کسبه راضی نیستند این محور از حالت پیاده‌راه خارج شود. به طور قطع، اگر لاله‌زار پیاده‌راه شود مشتریانی که مخاطب اصناف موجود هستند نیز بیشتر می‌شوند و حتی کاربری‌هایی جدیدی شکل می گیرد. 
 
شهردار تهران در پایان ضمن تاکید بر این‌که باید شهر را از زمختی در بیاوریم، خاطرنشان کرد: چرا با کوتاه‌ترین تعطیلات می‌بینیم که مردم تهران با سرعت از شهرشان به سمت شمال کشور سفر می‌کنند؟ این یعنی شهروندان در پایتخت آرامش کافی ندارند؛ باید آرامش را به تهران بازگردانیم.