تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

SHAHRDARINEWS.COM


تب‌مالت، چشم‌ها و استخوان را درگیر می‌کند
تاريخ خبر: يکشنبه، 7 مرداد 1397 ساعت: 08:41

 

یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: تب‌مالت چشم‌ها، پوست و استخوان را درگیر می‌کند.                                                                                 

 

خبرگزاری ایسنا: یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: تب‌مالت چشم‌ها، پوست و استخوان را درگیر می‌کند.

‌دکتر محمدرضا ناظر با بیان اینکه تب بروسلوز بیماری مشترک بین انسان و دام است، افزود: آن‌هایی که مثبت هستند معدوم می‌شوند و آن‌هایی که منفی هستند، باید واکسن زده شود تا میزان تب مالت کاهش یابد.

وی با بیان اینکه تب‌ مالت همیشه وجود دارد، اضافه کرد: پیشگیری از انسان چند روش است یکی مصرف محصولات آلوده و یا لبنی نظیر شیر پنیر خامه و بستنی و دیگری در محیط قرار داشتن است. کسانی که زیاد با دام تماس دارند به خصوص در هنگام زایمان و با محصولات جنینی دام تماس دارند و بهداشت و موازین بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، ممکن است آلوده شوند و یا این بیماری از طریق تنفس و پوست زخم منتقل شود.

این متخصص ادامه داد: علائم بیماری بر اساس آنچه در کتاب‌ها گفته می‌شود درد ستون فقرات مهمترین نشانه آن است، اما در عمل این بیماری همه جا را از جمله مفاصل، چشم‌ها، پوست و استخوان را درگیر می‌کند و همه انواع بیماری‌ها را داریم که ممکن است علائم آن بسیار متنوع باشد، البته بیمارانی نیز داشته‌ایم که به شکل بیماری روانی مراجعه کردند.

ناظر درباره روش تشخیص این بیماری در کشور گفت: برای تشخیص این بیماری با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنیم البته تست‌هایی وجود دارند که ناکافی و کم است و مطمئن نیستند و متاسفانه مشکل اصلی ما آزمایشگاهی است.

این متخصص بیماری‌های عفونی اضافه کرد: درمان این بیماری بسیار طولانی مدت و بین ۶ تا ۷ هفته است، اما چنانچه بیماری مقاوم باشد بین دو تا سه ماه به طول می‌انجامد و چنانچه این بیماری به مدت دو سال طول بکشد، مغز را درگیر می‌کند، هرچند درمان دارد، اما درمان آن سخت است.

وی یادآور شد: درمان بروسلوز چند دارویی است، درمان موارد مغزی در بانوان باردار بسیار مشکل است.

ناظر شایع‌ ترین علت مرگ از طریق تب مالت را درگیری قلبی عنوان کرد و با بیان اینکه علائم آن چیز خاصی نیست، ممکن است بی سر و صدا و خاموش باشد، تصریح کرد: باز هم تشخیص این مشکل است؛ چنانچه دریچه‌ها را درگیر کند در اکوی قلبی یا اکوکاردیوگرافی به راحتی تشخیص داده نمی‌شود.