روزنامه صبح نو: العربیه در گزارشی که به تحلیل نتایج انتخابات پارلمانی لبنان پرداخته است.
حدود سه هفته از انتخابات پارلمانی لبنان میگذرد، اما تا کنون کاخ سفید یا وزارت امور خارجه آمریکا، پیام تبریکی که در آن نتایج انتخابات را به لبنانیها تبریک بگویند، صادر نکردند. تنها سفارت آمریکا در بیروت در پیامی به لبنانیها برگزاری انتخابات را تبریک گفت، اما اشارهای به نتایج نکرد.
واشنگتن همچنین پیامی رسمی پس از انتخاب مجدد نبیه بری به ریاست پارلمان لبنان یا انتخاب سعد حریری به ریاست دولت آینده، صادر نکرد.
شاید پرسش بزرگی که آمریکاییها مطرح میکنند، مرتبط با جهتگیری لبنان، این کشور کوچک، در سایه تاثیر رو به افزایش ایران در این کشور و نتایج انتخابات پارلمانی باشد.
وزارت امور خارجه آمریکا در ماههای گذشته، در آرامش، سیر روند انتخابات را دنبال میکرد و اطمینان داشت که در نهایت، حزبالله و متحدانش نمیتوانند یک سوم دولت را از آن خود کنند. یک مقام مسوول آمریکایی که خواسته نامش فاش نشود، در این زمینه به العربیه گفت: «معتقد نیستیم که میزان قوا در دولت آینده با دولت پیشین تفاوت داشته باشد.» او افزود: «تلاشها برای تشکیل دولت لبنان در جریان است و این روند را زیر نظر داریم.»
با وجود این اظهار نظر، العربیه به نقل از منابع خود دریافت که سفارت آمریکا در بیروت اکنون به این نتیجه رسیده که نتایج انتخابات لبنان «بدتر» از چیزی است که پیشبینی کرده بود.
طبق نتایج بهدست آمده، فراکسیون حزبالله کوچکتر نشد. فراکسیون جنبش امل به ریاست نبیه بری همپیمان حزبالله، اما بزرگتر شد. شمار بیشتری از نمایندگانی که از نزدیکان به دولت سوریه و نظام اسد بهشمار میآیند، وارد پارلمان لبنان شدند. شمار نمایندگان فراکسیون سعد حریری کم شد. سدی که در برابر نفوذ ایران و نظام سوریه در لبنان وجود داشت هم ضعیفتر از پیش شد.
آمریکا سعد حریری را همپیمانی برای خود میدانست که در دام نفوذ ایران و حزبالله نمیافتد، بهویژه اینکه برخی از اعضای حزبالله، به اتهام ترور پدرش رفیق حریری در سال۲۰۰۵ بهصورت غیابی محاکمه میشوند. اما اکنون جریان المستقبل که ریاست آن را سعد حریری بر عهده دارد، محبوبیت و در نتیجه تعداد زیادی از کرسیهای خود را در پارلمان از دست داده، مسالهای که باعث شد متحدان نظام سوریه و ایران، با بهدست آوردن کرسیهای بیشتر، نفوذ خود را در لبنان توسعه دهند؛ آن هم هنگامی که ایالات متحده در پی مقابله با تهران و از میان بردن نفوذش در جهان عرب است.
دولت آمریکا اکنون در انتظار تشکیل دولت لبنان است تا درباره اعمال تحریمهای بیشتر علیه حزبالله تصمیمگیری کند. کنگره آمریکا هم خود را برای تصویب نسخه دوم قانون تحریمها علیه حزبالله، آماده میکند.
آمریکا تصویب این قانون را در کنگره به تاخیر انداخت بهویژه اینکه وزارت امور خارجه و الیزابت ریچاردز سفیر آمریکا در بیروت، در سال۲۰۱۷ کنگره را متقاعد کرده بودند که باید به لبنانیها فرصت داد تا انتخابات برگزار کنند. آنها امید داشتند که این انتخابات، حزبالله و متحدان نظام سوریه را تضعیف کند و حریری قویتر ظاهر شود. اما آنچه روی داد عکس آن بود و اکنون سفیر آمریکا احساس میکند که دلیلی برای تاخیر در تصویب قانون وجود ندارد.
همزمان دولت دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، برداشتن گامهایی قاطع علیه حزبالله را آغاز کرد. وزارت خزانهداری آمریکا هم در روزهای اخیر، بعضی اعضای این حزبها را در فهرست تروریستها قرار داد.
سخنگوی شورای عالی امنیت ملی آمریکا در اینباره به العربیه. نت گفت: «ضربه زدن به تواناییهای تروریستی و نظامی حزبالله، اولویت دولت آمریکا است.»
او ادامه داد: «ترامپ از ابتدا درباره نگرانیمان از فعالیتهای تروریستی حزبالله و عملیات تنشآفرینش در منطقه و همچنین عملیات جنایتکارانهاش، سخن گفته بود.»
موافقت پارلمان عراق با لغو نتایج انتخابات در خارج ازکشور
پارلمان عراق در جلسه فوقالعاده روز دوشنبه خود رأی به لغو نتایج انتخابات پارلمانی این کشور در خارج و رأیگیری مشروط در اردوگاههای آوارگان در الانبار، صلاحالدین، نینوا و دیالی داد.
بر اساس این گزارش نمایندگان پارلمان عراق همچنین به بازشماری دستی ۱۰درصد از آراء ریختهشده به صندوقهای اخذ رأی در مراکز انتخاباتی رأی مثبت دادند و درصورتیکه در نتایج این روند تفاوتی به نسبت ۲۵درصد دیده شود تمام آراء استانهای عراق بهصورت دستی بازشماری خواهد شد.
بیش از ۸۰۰هزار عراقی در کشورهای عربی و غیر عربی در انتخابات پارلمانی عراق شرکت کردند. درصورتیکه این نتایج ملغی اعلام شود، بسیاری از نمایندگان پیروز انتخابات کرسیهای خود را از دست خواهند داد.