تهرانی نیوز - پايگاه اطلاع رسانی تهرانی نيوز

[نسخه مخصوص چاپ ]

SHAHRDARINEWS.COM


بخش قابل توجهی از بدهی شهرداری به دلیل عدم پرداخت سهم دولت در توسعه مترو است
تاريخ خبر: يکشنبه، 28 خرداد 1396 ساعت: 14:21

به گزارش گروه پارلمان شهری تهرانی نیوز؛عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با اعلام اینکه متروی تهران در زمانی ساخته و به بهره برداری رسیده که کشور دچار رکود اقتصادی و عدم نقدینگی بوده است، گفت: اینکه متروی تهران در نبود تخصیص اعتبارات از سمت دولت ها ساخته شود، حقیقتی است که به یک تراژدی قدیمی تبدیل شده است. تراژدی که اگر شهرداری هم پا پیش نمی گذاشت دود آن تنها به چشم مردم می رفت اما شهرداری تهران با مدیریت جهادی یک تنه بار احداث خطوط مترو پایتخت را بردوش کشیده است.

 

محسن پیرهادی با انتقاد از اینکه بی اعتنایی دولت کنونی و دولت های پیشین به آنچه که قانون گذار در زمینه تخصیص اعتبار به بخش حمل و نقل عمومی تهران تکلیف کرده به رسمی نامیمون تبدیل شده است، تصریح کرد: هر کلیومتر مترو بیش از 240 میلیارد تومان هزینه در پی دارد. وقتی شاهد هستیم که یک روزه بیش از 22 کیلومتر مترو به بهره برداری می رسد و سایر خطوط نیز در حال تکمیل هستند، بی شک این پیشبرد اهداف ناشی از توانمندی تیم مدیریت شهری تهران دارد.

وی با تاکید بر اینکه شمار پروژه های شهری پایتخت امروز به قدری زیاد شده است که باید به کسانی که این پروژه ها را در این ابعاد و وسعت به بهره برداری می رسانند خدا قوت گفت، خاطر نشان کرد: اگر دولت های گذشته هر کدام به نوبه خود تعهدات مالی شان را در زمینه تخصیص اعتبارات به بخش حمل و نقل عمومی پایتخت انجام می دادند، امروز تهران بیش از 450 کلیومتر مترو داشت. خطوطی که رفاه شهرنشینی را برای شهروندان در پی داشتند.

پیرهادی عدد میزان بدهی های دولت به شهرداری تهران را حدود 16 هزار میلیارد تومان خواند و گفت: بخش قابل توجهی از این بدهی مربوط به بخش توسعه مترو است. عددی که اگر پرداخت شده بود، سایر پروژه های شهری نیز به موقع ساخته می شدند و در سایه تخصیص سهم قابل توجهی از بودجه شهر تهران به مترو قرار نمی گرفتند.

این عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه لازم و ضروری است دولت هر چه زودتر حق مردم تهران در زمینه توسعه خطوط مترو و نوسازی ناوگان فرسوده اتوبوسرانی را بپردازد، متذکر شد: هر ساعت که از دیرکرد دولت در زمینه اختصاص این بودجه می گذرد، یک حق الناس بر گردن دولت از سمت مردم باقی می ماند. چه دولت های گذشته که حق الناس بر گردنشان باقی است و چه دولت کنونی که فرصت جبران دارد.