جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: سه شنبه، 6 آذر 1403     
هشدار نماینده سازمان ملل نسبت به خطر الحاق کرانه باختری

 معاون هماهنگ کننده امور بشر دوستانه سازمان ملل در فلسطین گزارشی جامع در مورد شرایط انسانی غزه، کرانه باختری و لبنان به شورای امنیت ارائه کرد و در آن تاکید کرد که وضعیت همچنان در مناطق مختلف منطقه خطرناک است. 

به گزارش ایسنا، «مهند هادی» معاون هماهنگ کننده امور بشر دوستانه سازمان ملل در فلسطین در سخنرانی برخط خود در شورای امنیت که به نیابت از «تور وینسلند» هماهنگ کننده روند صلح خاورمیانه و نماینده سازمان ملل در فلسطین اشغالی انجام داد، خواستار ایجاد فضایی برای راه حل سیاسی «نه راه حل خشونت آمیز» برای نزاع میان رژیم صهیونیستی و فلسطین شد.
 
او گفت، در بازه زمانی که این گزارش تهیه شده است، ۳۲ فلسطینی به شهادت رسیدند که بیشتر آنها در چارچوب عملیات نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی و درگیری‌ها با فلسطینی‌های مسلح از جمله در منطقه A بوده است، اما ارتش اشغالگر مدعی است گروه‌های مسلح فلسطینی را هدف قرار داده است. 
 
هادی افزود، در حالی که عملیات تیراندازی و زیرگیری توسط فلسطینی‌ها ادامه یافت، هیچ کشته‌ای در کرانه باختری یا فلسطین اشغالی گزارش نشد. همچنین شهرک‌نشینان صهیونیستی و غیر آنها به حملات به مناطق فلسطینی‌ها در کرانه باختری ادامه دادند و متقابلا حملات فلسطینی‌ها به صهیونیست‌ها هم ادامه دارد.
 
وی ادامه داد، کابینه رژیم صهیونیستی به پیشروی خود در حوزه شهرک‌سازی و سیاست تخلیه و تخریب ساختمان‌های فلسطینی‌ها ادامه داد. در همین رابطه، ۲۸ اکتبر مقامات برنامه‌ریزی اشغالگر، ساخت تقریباً ۱۲۰ واحد مسکونی در شهرک‌های منطقه C در کرانه باختری را پیش بردند. ۵ نوامبر نیروهای صهیونیستی ۹ منزل را در قدس شرقی تخریب کردند و همزمان با تشدید این اقدامات خطرناک، کابینه صهیونیستی علنا خواستار الحاق کرانه باختری هستند. هادی با بیان این موضوع گفت: من تأکید می‌کنم که الحاق نقض قوانین بین‌المللی است و باید قاطعانه رد شود.
 
او در ادامه گزارش خود تصریح کرد: تحولات در سرتاسر سرزمین‌های اشغالی فلسطین، چه در غزه و چه در کرانه باختری، از جمله قدس شرقی، نشان می‌دهد که ما در خطر قریب‌الوقوع از دست دادن چارچوب‌هایی هستیم که از سال ۱۹۶۷ و ۱۹۷۳ بر اساس آن کار می‌کردیم، زمانی که شورای امنیت قطعنامه‌هایی با هدف پی ریزی پایه‌های صلح عادلانه و پایدار تصویب کرد. در میان وحشت غیرقابل تصوری که در طول یک سال گذشته شاهد بودیم، می‌ترسم حتی پس از پایان جنگ، امید به آینده‌ای بهتر را از دست دهیم و چندین دهه نهادهایی که برایشان سخت مبارزه کردیم، از هم پاشیده شوند.
 
هادی از شورای امنیت خواست در مقابل این فروپاشی بایستد و از افتادن در تله‌هایی که به خوبی آنها را می‌شناسد، بپرهیزد.
 
معاون هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در فلسطین درخصوص جنگ رژیم صهیونیستی در لبنان نیز گفت عملیات نظامی رژیم صهیونیستی از طریق خط آبی با لبنان و نیز متقابلا حملات موشکی مقاومت لبنان به رژیم صهیونیستی ادامه دارد. او با ابراز امیدواری نسبت به موفقیت تلاش‌های دیپلماتیک جاری برای دستیابی به توقف خصومت‌ها، آرزو کرد که طرفین در اجرای قطعنامه شماره ۱۷۰۱ شورای امنیت، آتش‌بس را بپذیرند.
 
هادی گفت: ما همچنان خواستار آتش‌بس فوری، آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان‌ها و کاهش تنش در منطقه هستیم. ما همچنان خواستار اقدامات فوری برای بهبود ارسال کمک‌های بشردوستانه هستیم که حتی نیازهای اولیه مردم غزه را برآورده نکرده است. ما همچنان خواستار چارچوب‌های سیاسی و امنیتی هستیم که ما را به حل و فصل مناقشه اسرائیل و فلسطین، پایان دادن به اشغالگری و دستیابی به راه‌کار تشکیل ۲ دولت نزدیک‌تر می‌کند.
 
او در ادامه این گزارش از تحولات ۱۳ ماه جنگ در نوار غزه صحبت کرد که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ شروع شده است و بر اثر آن تاکنون حدود ۴۴ هزار فلسطینی شهید و حدود ۱۷۰۰ صهیونیست و شهروند خارجی کشته شده‌اند. همچنین بیش از ۱۰۰ هزار فلسطینی زخمی شده‌اند که بیشتر آنها زن و کودک هستند. از طرف رژیم صهیونیستی هم دهها هزار نفر جراحت برداشته‌اند. همچنان 101 اسیر صهیونیستی در غزه در بازداشت هستند. هفته‌های اخیر عملیات ارتش اشغالگر در شمال غزه تشدید شده است و آمار قربانیان این عملیات نگران کننده است. تا جایی که ۱۰ نوامبر اخباری از شهادت ۳۶ فلسطینی و زخمی شدن چندین نفر دیگر در جریان حمله هوایی به یک ساختمان چند طبقه در جبالیا منتشر شد. شانزدهم همین ماه میلادی خبر آمد که دست‌کم ۶۵ فلسطینی در ۲ حمله جداگانه رژیم صهیونیستی به ساختمان‌های محل اسکان آوارگان در بیت‌لاهیا شهید شدند.
 
وی افزود، این حوادث تنها بخش کوچکی از حوادث مرگباری است که در هفته‌های اخیر رخ داده است. همچنین دستورات مکرر ارتش اشغالگر برای تخلیه منجر به آوارگی بیش از ۱۰۰ هزار فلسطینی از شمال غزه به جنوب آن شده است.
 
هادی در ادامه ضمن محکومیت حملات در غزه، خواستار توقف حملات به کارکنان حوزه انسانی و کاروان‌های بشردوستانه و خواستار برقراری مجدد نظم و قوانین شد و اینکه باید غیرنظامیان بتوانند در امنیت کمک‌های ضروری را دریافت کنند.
 
نماینده آمریکا  
 
پس از ارائه این گزارش، «رابرت وود» معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل طی ادعایی مخالفت کشورش را با پیشنهادات الحاق کرانه باختری و شهرک‌سازی در نوار غزه اعلام کرد و افزود اجرایی شدن این اقدامات موجب بی‌ثباتی شده، نقض قوانین بین‌المللی است و مانع از ادغام رژیم صهیونیستی در منطقه می‌شود.
 
وی درمورد خشونت شهرک‌نشینان هم گفت رژیم صهیونیستی باید آنها را مهار و برای کاهش تنش تلاش کند.
 
معاون نماینده دائم آمریکا در شورای امنیت هم‌چنین مخالفت واشنگتن را با حکم بازداشت صادره علیه نخست وزیر و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی در دادگاه لاهه اعلام کرد.
 
نماینده انگلیس
 
«باربارا وودوارد» سفیر انگلیس نیز به نوبه خود گفت: وخامت اوضاع انسانی در غزه غیرقابل قبول است، به ویژه که قحطی مخصوصا در میان کودکان در آستانه وقوع است و هیچ توجیهی برای رژیم صهیونیستی وجود ندارد که از کمک‌های بشردوستانه جلوگیری کند. غزه به آتش‌بس، آزادی گروگان‌ها و بیشترین مقدار کمک‌های بشردوستانه نیاز دارد.
 
او گفت، انگلیس با تصمیم کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) برای منع فعالیت آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل در فلسطین (آنروا) مخالف است و تل‌آویو باید فعالیت آنروا را تسهیل کند.
 
وودوارد گفت، کشورش خشونت شهرک‌نشینان صهیونیستی و توسعه شهرک‌سازی را رد می‌کند: این حق فلسطینی‌هاست که در صلح و بدون تهدید زندگی کنند.
 
انگلیس برخی از شهرک‌نشینان صهیونیستی را تحریم کرده است.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: