معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور از راهاندازی پارکهای انیمیشن در چارچوب قانون برنامه هفتم توسط بخش خصوصی خبر داد و گفت: برای این منظور 3 تا 4 شهر در نظر گرفته شدهاند.
به گزارش ایسنا، حسین افشین در نشست فعالان صنایع خلاق و فناوریهای نرم بر اهمیت حمایت و توسعه شرکتهای دانشبنیان به عنوان موتور محرکه اقتصاد مقاومتی و کاهش وابستگی کشور به بازارهای خارجی تأکید کرد و افزود: این شرکتها به حوزههای مختلف اقتصادی وارد شده و تأثیرات بزرگی بر جای گذاشتهاند؛ هر جایی که بر دانشبنیانها متمرکز شدیم و سرمایهگذاری کردهایم، شاهد رشد شاخصهای اقتصادی بودهایم.
وی به موضوع ایجاد پارکهای انیمیشن در چارچوب قانون برنامه هفتم اشاره و اظهار کرد: در قانون آمده است که این برنامه در تمامی استانها اجرایی شود؛ در حال حاضر معاونت تنها سه تا چهار شهر را برای این پروژه انتخاب کرده است که اجرای آن بر عهده معاونت نخواهد بود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به نقش مهم بخش خصوصی در راهاندازی این پارکها اشاره و بیان کرد: بخش خصوصی توانمندی بالایی دارد و به خوبی میتواند مسیر مناسب را انتخاب کند. این رویکرد میتواند نشانه همکاری نزدیک بین دولت و بخش خصوصی باشد و به ایجاد فضای مناسب برای توسعه صنایع خلاق مانند انیمیشن کمک کند.
افشین با بیان اینکه رویکرد این معاونت محصولمحور است، ادامه داد: به این معنا که هر محصول نوآوری و فناوری باید مبتنی بر خلاقیت، دانش و یا برطرفکننده نیاز خاصی با استفاده از دانش باشد.
افشین همچنین به اهمیت صنایع خلاق در توسعه فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد و ادامه داد: هر محصولی که به حوزههای فرهنگی و آسایش مردم مربوط میشود، معاونت متولی آن است. نکته حائز اهمیت این است که ما باید جایگاه مشخصی برای این حوزه در فعالیت سازمانی خود تعیین کنیم و به شناسایی و توسعه آن بپردازیم. ممکن است در آینده، حوزه صنایع خلاق از ستاد به معاونت منتقل شود و یکی از معاونتهای ما بهطور خاص به این حوزه اختصاص یابد.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، وی با اشاره به منابع صندوق نوآوری و شکوفایی، گفت: منابع این صندوق که در ابتدای سال حدود یک همت بود، اکنون به حدود چهار همت افزایش یافته و میتوانیم در سال آینده این میزان را به ۲۰ همت برسانیم؛ ما مشکلی از بابت منابع نداریم، اما این صندوق تنها به شرکتهای دانشبنیان تسهیلات ارائه میدهد.
افشین با اشاره به اهمیت حمایت از صنایع خلاق به ضرورت ایجاد تغییرات در اساسنامه صندوق اشاره کرد و افزود: ما باید سازوکار مربوط به اساسنامه صندوق را به گونهای پیش ببریم که صندوق نوآوری و شکوفایی بتواند به صنعت خلاق نیز وام بدهد. این اقدام میتواند به تشویق و ترغیب خلاقیت و نوآوری در کشور کمک شایانی کند و زمینهساز توسعه پایدار و تحولات مثبت در این حوزه شود.