خبرگزاری تسنیم: ششم شهریور امسال بود که عباس جعفری دولتآبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران در نشستی با موضوع آسیبهای اجتماعی و با محوریت عفاف و حجاب، ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص ورود، تولید و عرضه پوشاک و البسه خلاف عفت عمومی، مقابله با این پدیده را مستلزم برخورد با منشأ اصلی آنها دانست و اظهار داشت: وقتی کانتینرهای کالای قاچاق وارد کشور میشود، دستگیری فروشندگان این کالاها چندان قابل توجیه نیست، لذا اتخاذ اقدامات پیشگیرانه از طریق مسدود کردن منافذ و راههای اصلی که منتهی به کاهش ورود تولید و عرضه پوشاک و البسه غیرمجاز شود ضروری است.
نکته دیگری که دادستان تهران در جلسه یاد شده بر آن تاکید کرد، رعایت حال مردم در جریان مبارزه با مظاهر و مصادیق بیعفتی و بیحجابی بود که در این راستا دادستان توصیه کرد اقدامات دستگاهها بر مراکز اصلی ورود، تولید و عرضه این کالاها متمرکز شود.
جعفری دولتآبادی با بیان این که مبارزه با آسیبهای اجتماعی نباید به آزار و اذیت مردم منتهی شود، گفت: این مبارزه باید جدی، قاطع و همه جانبه باشد و به جای این که به سراغ افراد برویم باید روی مراکز تولید، توزیع و عرضه متمرکز شویم.
دادستان تهران با اعلام این که دادستانی و مسئولان با مد و زیبایی مخالف نیستند، هجمه به عفت، اخلاق و فرهنگ اسلامی در قالب مد و زیبایی را مذموم دانست و مقابله با اقدامات کسانی که ضمن ایجاد ارتباط میان مد و لباس از یک سو و بیعفتی از سوی دیگر، حوزه عفت و حیا را نشانه گرفتهاند را از ضروریاتی دانست که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
وی با اشاره به نقش اتحادیهها تأکید کرد: در این مبارزه اتحادیههای پوشاک باید به وظایف خود عمل کرده و در خصوص تولید و عرضه لباسهای مبتذل پاسخگو باشند و هرجا که اتحادیه قادر نباشد اقدامات پلیس توام با حمایت قضایی همراه خواهد بود.
جعفری دولتآبادی با اعلام این که اتحادیههای صنفی در خط اول پیشگیری و مقابله با تولید و عرضه لباسهای مبتذل هستند، از پلیس خواست با همکاری اتحادیهها و در چارچوب مقررات در مورد مراکز اصلی تولید و عرضه پوشاک اقدامهای لازم صورت گیرد.
وی با خاطر نشان کردن برگزاری جلسهای با رؤسای اتحادیههای صنفی، اتحادیهها را در موضوع تولید و عرضه پوشاک نامناسب، مسئول دانست و از پلیس خواست با نصب بنر و با تذکر به اتحادیهها، در صورت لزوم نسبت به واحدهای صنفی متخلف اقدامات لازم را انجام دهند.
دادستان تهران همچنین با تاکید بر ظرفیت فضای مجازی در تبلیغ بیعفتی، به دو معاون خود در دادسرای فرهنگ و رسانه و دادسرای جرایم رایانهای دستور داد که در این حوزه ورود جدی کرده و نسبت به سایتهایی که به تبلیغ یا فروش لباسهای مبتذل میپردازند اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد.
به دنبال اظهارات دادستان تهران، اتحادیه پوشاک طی اطلاعیهای خطاب به متصدیان واحدهای صنفی تولیدکننده و فروشنده لباس و پوشاک، اعلام کرده است: بدینوسیله اعلام میشود تولید و عرضه مانتوهای چسبان، بدننما، شیشهای، بدون دکمه، جلوباز، چاکدار بلند، دارای نوشتار با مفاهیم مستهجن و منقوش به تصاویر مبتذل و همچنین سایر البسه نامتعارف و بکارگیری عناوین بیگانه، علائم شیطان پرستی و پرچم کشورهای بیگانه از جمله آمریکا، انگلیس و رژیم اشغالگر صهیونیستی ممنوع است.
همچنین در این اطلاعیه، تولید و عرضه شلوارهای زاپدار، فاق کوتاه و استفاده از اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه در تابلو و تبلیغات واحد صنفی ممنوع اعلام و تصریح شده است که در صورت مشاهده، بازرسان اتحادیه اقدام به تنظیم صورت جلسه و جمعآوری البسههای نامتعارف اقدام کرده و با واحد صنفی متخلف برخورد قانونی میشود.