جام چم: ورزش در ساعات متفاوت روز اثر یکسانی بر بدن ندارد. بنابر پژوهشی که «شورای آمریکایی ورزش» انجام داده، چنانچه افراد صبحها پس از بیدار شدن از خواب و قبل از صرف صبحانه پیادهروی کنند یا بدوند، راحتتر به انجام فعالیتهای جسمی عادت خواهند کرد.
ناشتا ورزش کردن به مدت 30 تا 45 دقیقه و با فعالیت شدید کاهش وزن را آسانتر میکند. اگر فردی نخواهد با شکم خالی از خانه خارج شود و به ورزش بپردازد، میتواند پیش از خروج یک صبحانه بسیار سبک بخورد؛ صبحانهای که می تواند انرژی لازم برای فعالیتهای جسمی را فراهم آورد.
متخصصان معتقدند بهترین زمان برای ورزش بین ساعت 6 تا 8 صبح است. در این زمان، کورتیزول، هورمون استرس در بالاترین سطح خود قرار دارد.
این هورمون باعث سوخت و ساز چربیها و کربوهیدراتها میشود و آنها را به انرژی تبدیل میکند که در حین انجام فعالیت ورزشی به مصرف میرسد.
علاوه بر این، ورزشکارانی که صبح را انتخاب می کنند، خواب بهتری نیز دارند. محققان دانشگاه کارولینای شمالی اثبات کردهاند انجام فعالیتهای ورزشی در صبح، کیفیت خواب را بهبود میبخشد.
امتیاز دیگری که برای ورزش صبحگاهی بیان می شود، کاهش اشتها طی روز است. به این ترتیب، فرد در طول روز تمایل کمتری به هرزهخوری خواهد داشت!
ورزش بعدازظهر برای تنظیم ساعت بدن
بنابر نتایج مطالعه دانشگاه کارولینا، تمرینهای ورزشی عصرگاهی به بازگرداندن تعادل شبانهروزی (توالی روز ـ شب) کمک میکند. بر هم خوردن تعادل زمانی و مختل شدن ساعت بیولوژیک بدن ممکن است باعث بروز بیماریها و عوارض متعددی از جمله دیابت، چاقی مفرط، از دست دادن حافظه و اختلالات خلقی شود.
ورزش شبانه و آرامش
ورزش در ساعات پایانی بعدازظهر، به از میان رفتن تنشهای انباشتهشده در طول روز کمک میکند. به اعتقاد متخصصان دانشگاه آمریکایی، انجام فعالیتهای بدنی پس از کار و اگر ممکن باشد بین ساعات 5 تا 7 بعدازظهر میتوان شدیدترین تمرینها را انجام داد؛ زیرا در این زمان، دمای بدن در بالاترین درجه خود قرار دارد و عملکرد فرد ممکن است بیشتر از توانایی عادی او باشد. اما انجام فعالیتهای ورزشی سنگین از ساعت 7 به بعد بههیچوجه توصیه نمیشود، زیرا افزایش دمای بدن مانع از خواب راحت شبانه میشود.