جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: چهارشنبه، 29 دی 1395     
معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران مطرح کرد
طول مسیر دوچرخه سواری منطقه تاریخی تهران به 6 کیلومتر خواهد رسید

به گزارش گروه حمل و نقل و ترافیک شهری شهرداری نیوز، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان این که 40درصد از معابر قلب تاریخی تهران انسان محور شده است، گفت: در آینده نزدیک طول مسیر دوچرخه سواری منطقه تاریخی تهران به 6 کیلومتر در پیرامون پارک شهر و محدوده بازار خواهد رسید.

مازیار حسینی در آیین رونمایی و بهره برداری از ناوگان حمل و نقل پاک که عصر دیروز در محدوده تاریخی بازار با حضور شهردار تهران، شهردار منطقه 12 ، اصحاب رسانه و شهروندان برگزار شد،اظهار کرد: اولین گام شهرداری تهران برای بازگشت انضباط شهری و احیای منطقه 12 تهران؛ عبور عابران پیاده در محدوده بازار به جای تردد خودروها بود. براین اساس طبق برنامه ریزی های انجام شده 40 درصد از معابر قلب تاریخی تهران انسان محور شده و عبور و مرور خودروها در آن جایی ندارد.

وي افزود: حداقل از سال 93 تا کنون عمده توجه و برنامه ریزی شهرداری تهران در منطقه 12 در جهت احیا و بازگردان حیات انسانی و اسلامی همراه با آرامش به شهروندان و کسبه این محدوده بود. به گفته حسینی، برای تحقق این ایده و برنامه شهردار تهران شهروند این منطقه شدند و شبانه روزی در جریان مسائل و مشکلات این محدوده قرار گرفتند. هر چند که شهردار تهران با مشکلات این منطقه از زمانی که مسئولیت فرماندهی ناجا را برعهده داشتند؛ می دانستند و در بسیاری از تجربه هایی که در آن زمان در مواجهه با مشکلات بافت تاریخی تهران به ویژه منطقه 12 داشتند؛ توانستند در زمانی که شهردار تهران شدند؛ برنامه ریزی هایی را در جهت رفع آن انجام دهند و اجرایی کنند.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه چهره ای که اکنون از منطقه 12 با آن رو به رو هستید با چهره ای که این منطقه در سنوات گذشته داشته، به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست؛ ادامه داد: موضوع احیا و بازگرداندن حیات به منطقه ای که مشکلات آن قدمتی به اندازه چند دهه داشته است، کار دشواری است. حسینی تصریح کرد:تمامی تلاش شهرداری تهران در این جهت بود که اگر سهمی در حوزه حمل و نقل و سلامت شهروندان برای خود قائل است، این توجه در منطقه تاریخی تهران و در منطقه 12 انجام شود، به همین منظور دستور شهردار تهران این بود که تمامی معاونت ها منطقه 12 را در اولویت برنامه ریزی های خود قرار دهند و حوزه حمل و نقل و ترافیک شهر تهران نیز از این دستور تبعیت کرده و امروز از تلاش های خود در آستانه هفته هوای پاک در جهت توسعه حمل و نقل پاک در این محدوده رونمایی می کند.

معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه تمام شهرهای دنیا مانند پاریس، میلان و فرانکفورت در سال 2025 میلادی را به عنوان تاریخی برای از بین بردن آلودگی هوا اعلام کرده اند و در راستای این افق چشم انداز برنامه های خود را در حوزه مدیریت کلانشهرها اجرایی می کنند؛ بیان کرد: شهرداری تهران نیز با تاکید دکتر قالیباف برای افق 1404 افق چشم انداز حمل و نقل پارک را در قالب یک لایحه برای منطقه 12 در نظر گرفت تا توسعه حمل و نقل عمومی در این محدوده مبتنی بر حمل و نقل پاک باشد که شامل مدهای حمل و نقلی چون توسعه مسیرهای دوچرخه سواری، پیاده راه ها، استفاده از موتور، ون، اتوبوس و تاکسی برقی خواهد بود.

وی با اشاره به توسعه مسیر دوچرخه سواری در منطقه 12 یادآور شد: امروز در فاز اول 200 دستگاه دوچرخه مدرن در 3 کیلومتر مسیر دوچرخه سواری در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت و در آینده نزدیک طول مسیر دوچرخه سواری منطقه تاریخی تهران به 6 کیلومتر در پیرامون پارک شهر و محدوده بازار خواهد رسید.

مازیار حسینی با بیان اینکه توسعه پیاده راه ها که در یک دهه اخیر در اولویت برنامه های شهرداری تهران قرار گرفته نیز یکی دیگر از اقدامات و برنامه ریزی های انجام شده با هدف حمل و نقل پاک بوده است، تاکید کرد: در حال حاضر 40 درصد از معابر منطقه زیر پای مردم است. البته شهری که مدت زیادی به خودرو محور بوده است برای اینکه انسان محور شود؛ حتما با یکسری سختی ها و انتقادهایی روبه رو خواهد شد. اما هدف و سیاست گذاری ما این است که سلامت مردم با محوریت پیاده راه ها دنبال شود و حتما مردم ما توسعه این پیاده راه ها در منطقه 12 را به طور کامل دیده اند.

وی با اشاره به نتایج مطالعات انجام شده در خصوص استقبال شهروندان از مسیرهای پیاده راه منطقه 12 گفت: با توسعه مسیرهای پیاده راه میزان استقبال و رفت و آمد مردم بعد از خروج خودروها از این محدوده بیشتر شده و حتما اجرای این طرح در طولانی مدت اثرات خود و میزان استقبال مردم را بیشتر نشان خواهد داد.معاون شهردار تهران خروج تاکسی های فرسوده از تهران را یکی دیگر از سیاست های شهرداری تهران برای کاهش آلودگی هوا در این کلانشهر دانست و افزود: با برنامه ریزی هایی که شهرداری تهران در این زمینه داشته است، امسال در آستانه خروج ده هزارمین تاکسی فرسوده شهر تهران هستیم . به گفته حسینی در نظر داریم تا نیمه اول سال آینده پرونده تاکسی های قدیمی و فرسوده شهر تهران را برای همه ببندیم.

وی با اشاره به خروج مینی بوس های فرسوده از تهران به عنوان یکی از مطالبات به حق شهروندان پایتخ ادامه داد: برخی از مینی بوس های فرسوده شهر تهران موتور تراکتور داشتند و تاثیر زیادی در آلایندگی هوا دارند از سوی دیگر ارتزاق بخشی از مردم نیز از راه کار با این وسیله نقلیه تامین می شد. قرار بود سال گذشته سازمان محیط زیست کشور برای خروج مینی بوس های فرسوده به شهرداری تهران کمک کند تا بتوانیم با سرعت بیشتر کار خروج مینی بوس های فرسوده را انجام دهیم. اما متاسفانه این سازمان به وعده های خود عمل نکرد و امسال با دستور شهردار تهران شهرداری و شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران صفر تا صد خروج مینی بوس های فرسوده را در دستور کار و برنامه ریزی های خود قرار داد.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در ادامه گفت: امروز از 700 دستگاه مینی بوس فرسوده؛ 250 دستگاه مینی بوس فرسوده برای طرح جایگزینی ثبت نام کرده اند که از این تعداد 150 دستگاه در مرحله اسقاط قرار دارند و امروز اولین پلاک جایگزین را شهردار تهران تقدیم راننده می کنند و عملا با 20 میلیون تومان وام بلاعوض و هزینه اسقاط این مینی بوس ها رانندگان می توانند صاحب یک دستگاه تاکسی نو شوند و بحث مینی بوس های فرسوده که به یک قول چندین ساله تبدیل شده بود؛ امسال با دستور شهردار تهران پرونده آن به طور کامل بسته می شود.

حسینی با اشاره به برنامه ریزی های شهرداری تهران برای ورود موتورهای برقی به منطقه 12 بیان کرد: امروز 32 دستگاه موتور برقی شماره گذاری شده به عنوان پیگ سبز در محدوده بازار خدمات رسانی می کنند. در حال حاضر موجودی کشور همین 32 دستگاهی است که در این محدوده فعالیت خواهند کرد و سازمان استاندارد در حال رفع مشکلات مربوط به دادن مجوزهای لازم به ورود و شماره گذاری این خودروها در کشور است. امیدواریم در آینده نزدیک با حمایت شهرداری تهران و وام های بلاعوض در این زمینه بتوانیم فرهنگ استفاده از این وسیله نقلیه پاک را در میان شهروندان و فعالان در حوزه حمل کالا و بار نهادینه کنیم.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت 30 دستگاه ون برقی در محدوده بازار نیز یادآور شد: ورود ون های برقی نتیچه تلاش شهرداری منطقه 12 است که جای تقدیر و تشکر دارد.

به گفته معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نصب فیلترهای جذب دوده روی اتوبوس های بنزینی و گازوئیلی شهر تهران نیز یکی دیگر از اقدامات شهرداری در جهت کاهش آلودگی هوا بوده است. هر کدام از فیلترهای جذب دوده برای شهرداری 40 میلیون تومان هزینه دارد و با توجه به اینکه تامین سلامت مردم در اولویت برنامه های شهرداری تهران قرار دارد؛ این کار انجام شد.

وی با اشاره به تاکید جدی شهرداری تهران بر انجام معاینه فنی خودروها در پایتخت در جهت کاهش آلودگی هوا و ایمنی شهروندان بیان کرد: برای اینکه مردم برای انجام معاینه فنی به مراکز مراجعه کنند؛ در ابتدا سیستم اطلاع رسانی را در فضای مجازی راه اندازی کردیم و امروز رونمایی از سامانه نوبت دهی آنلاین مراکز معاینه فنی انجام می شود. از این پس افراد می‌توانند با مراجعه به سایت معاینه فنی به صورت آنلاین نوبت معاینه دریافت کنند.

مازیار حسینی همچنین از رونمایی سامانه پیش‌بینی آلودگی هوا خبر داد و تاکید کرد: یکی از سنگین‌ترین پروژه‌های شهرداری، ایجاد سامانه پیش بینی آلودگی هوا بود که با استفاده از دانش مراکز علمی و دانشگاهی محقق شده است که توانستیم با جمع آوری اطلاعات زمینه‌های آلودگی نسبت به پیش بینی آلودگی هوا اقدام کنیم.

به گفته وی؛ متاسفانه بسیاری از مردم به تعطیلی‌های ناگهانی که به واسطه آلودگی هوا ایجاد می‌شود دل خوشی ندارند و می‌توانیم با استفاده از ظرفیت این سامانه نسبت به پیش بینی آلودگی اقدام کرده و قبل از اینکه به مرحله بحرانی برسند تصمیماتی اتخاذ کنیم.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: