به گزارش گروه حمل و نقل عومی و شهری شهرداری نیوز، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران اعلام کرد: مسلما اخذ عوارض بزرگراهی در کاهش ترافیک بزرگراهها موثر است اما تا زمانی که تقویت زیرساخت های حمل ونقل عمومی فراهم نشود نمی توان این موضوع را در تهران اجرایی کرد.
علیرضا جاوید با تاکید بر اینکه اخذ عوارض بزرگراهی درصورت توسعه زیر ساخت های مثل تقویت حمل ونقل عمومی میسر است ،گفت :عوارض عبور خودروهای شخصی در شبکه بزرگراهی در همه جای دنبا تجربه شده است، به عنوان نمونه در کشور ژاپن شهروندان برای تردد در شبکه بزرگراهی هزینه می پردازند . جاوید افزود: مسلما پرداخت عوارض در کاهش ترافیک بزرگراهها موثر است و به همین دلیل با اینکه جمعیت توکیو به 25 تا 30 میلیون نفر درطول روز می رسد، ترافیک کمتری را تجربه می کند.
وی تصریح کرد: تا زمانی که زیرساخت های حمل و نقل عمومی به شکل گسترده و یکپارچه در شهر تهران اجرایی نشود نمی توان اخذ عوارض بزرگراهی را اجرایی کرد و به نظر می رسد تصمیم شورای شهر در این زمینه تصمیم درستی بوده است و باید بعد از اتمام خط شش و هفت مترو و توسعه خطوط بی .آر .تی برای این موضوع تصمیم گیری کرد.
جاوید در ادامه با اشاره به اینکه اعتقاد داریم پروژه شهید شوشتری نباید به محیط زیست آسیب وارد کند گفت : پروژه های عمرانی و مسائل زیست محیطی مغایر یکدیگر نیستند، همان طور که پروژه های عمرانی نباید به محیط زیست آسیب وارد کنند بدون در نظر گرفتن مسائل زیست محیطی نباید هیچ کاره عمرانی در شهر انجام شود . به گفته معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران این نقطه تعادل درتونل شهید حکیم و پارک چیتگر تجربه شده است و بنابراین در پروژه بزرگراهی شهید شوشتری صیانت از پارک جنگلی سرخه حصار میسر وقابل تعمیم است.
وی با اشاره به اینکه متخصصان محیط زیست درباره پروژه شهید شوشتری تحقیقات لازم را انجام داده و پیوست های آن را تهیه کرده اند ،گفت: نامه پیوست های زیست محیطی پروژه شهید شوشتری طی نامه ای رسمی به اداره کل محیط زیست تهران ارسال شده است و امیدوارم با تسریع فرایند این نامه به سرعت پیگیری شود و پروژه با همدلی دولت محترم به سرعت اجرایی شود.